Mener Mané burde gå til Real Madrid

Senegals Saer Seck mener Mané burde vurdere tilbud fra Real Madrid seriøst. Liverpool skal ikke ønske å lytte til bud fra den spanske klubben.

14. jul 2019 kl 08.40 Odd Sindre Tonning

Sadio Mané har de siste sesongene blitt linket til en overgang til Real Madrid, rykter som har blusset opp igjen etter at Zinedine Zidane returnerte til sjefsstolen på Santiago Bernabeu. Nå har visepresidenten i det senegalesiske fotballforbundet uttalt seg om ryktene. Han mener Mané burde vurdere en ny utfordring i et nytt land.

Blant verdens beste

– Alle sammen vet at Mané er blant de ti beste fotballspillerne i verden, og han har oppnådd stor suksess i Liverpool over de siste sesongene. Han, sammen med Mohamed Salah og Roberto Firmino er fenomenale. Men dette er fotball, og han vant Champions League forrige sesong og har sjansen til å gå til Madrid nå, sier Saer Seck, som sitter høyt på strå i Senegals fotballforbund.

Det er i forkant av Senegals semifinale mot Tunisia i Afrikamesterskapet på søndag kveld at han kommer med disse uttalelsene.

– Jeg mener Real Madrid er den beste klubben i verden. Selv om jeg er en Barcelona-fan selv, så tror jeg Real er best, og at Mané burde vurdere tilbudet fra dem seriøst.

– Har godt av en ny utfordring

Mané hadde en strålende sesong forrige sesong, som ble kronet med gullskoen i Premier League, og seier i Champions League-finalen. Det er lite sannsynlig at Jürgen Klopp ønsker å miste en av sine stjernespillere foran en sesong hvor det er forventet at klubben nok en gang skal ta opp kampen om ligagullet fansen har ventet på i snart 30 år.

Liverpool har, ifølge Liverpool Echo, ikke hatt noen kontakt med Real Madrid om Mané, og de ønsker heller ikke å lytte til bud fra den spanske hovedstadsklubben.

Men Seck mener Mané burde hoppe på denne sjansen, slik han gjorde det da Liverpool viste sin interesse for ham i Southampton.

– En fotballspillers karriere er kort, så dersom du får sjanser som dette, og jeg tror Zidane liker ham, så hvorfor ikke gripe den?

– Han spilte i Southampton og når sjansen bød seg så tok han den og dro til Liverpool hvor han har gjort sakene sine godt. Jeg tror han har godt av en ny utfordring i et nytt land.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]