Frykter langvarig opphold

Klubben venter på svar om skadeomfanget til Paul Glatzel.

13. jul 2019 kl 14.33 Marius Rabben

Det er fortsatt uvisst hvor langvarig den unge spissens kneskade er, men Jürgen Klopp bekrefter at den er «alvorlig».

Glatzel, som kom inn til 2. omgang i treningskampen mot Tranmere torsdag, ble liggende etter å ha tråkket forkjært, og måtte forlate banen med et omtrent et kvarter igjen.

Støttende Klopp

– Dessverre ble Paul Glatzel alvorlig skadet, noe som er synd. Han er en herlig gutt, en herlig spiller. Det er utrolig, forteller manageren til klubbens nettside.

Nå venter klubbene på skann-resultatene som vil bekrefte omfanget, opplyser Neil Jones i Goal. 18-åringen mister i hvert fall resten av sesongoppkjøringa.

Og frykten er at han må belage seg på en lang periode ute. Men manageren sier han har fått et svært godt inntrykk av unggutten.

– Uka vi fikk se ham (på Melwood) har allerede hjulpet, fortsetter Klopp.

– Så når han kommer tilbake, er han en av mine gutter, for jeg likte virkelig det jeg så.

– Toppet de fysiske testene

Møtet med Tranmere var Glatzels første opptreden for de rødes førstelag. 2001-modellen er født og oppvokst i Liverpool, men med tyske foreldre kan han også prate flytende tysk, og han har aldersbestemte landskamper for både England og Tyskland.

Ifølge Goals kilder viste angriperen svært imponerende form på trening etter sommerferien, og han skal ha åpnet pre-season med å være best i de fysiske testene på akademiet i Kirkby.

Sammen med blant andre spisskollega Bobby Duncan, Yasser Larouci og Viteszlav Jaros var Glatzel i talentgruppa som fikk trene med førstelaget i forrige uke, og alle fikk spilletid mot Tranmere.

Planen var også at målmaskinen skulle få sjanser på USA-turen hvor det venter kamper mot Borussia Dortmund, Sevilla og Sporting CP, men nå tyder det meste på at sommeren fortsetter med rehabilitering.

Erfaring med skadeopphold

Tidligere sesonger har Glatzel også vært uheldig med en hamstringskade og et langvarig benbrudd.

– Det var tøft. Men mentalt har det hjulpet mye å vite at man kan overkomme slike ting, sa spilleren selv i april, ifølge Goal.

– Jeg har kommet ganske bra gjennom det, og jeg tror det har formet meg til den spilleren jeg er nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]