VANT ENKELT:  Liverpool scoret tre mål i begge omganger mot Tranmere, selv med et dusin unggutter i aksjon.

– Disse guttene er store talenter

Klopp skryter av tenåringene etter den første uka med pre-season.

Det var hele ti tenåringer i aksjon mot Tranmere Rovers, og tretten stykker er 22 år eller yngre. Ungguttene får gode skussmål fra manageren.

– De var gode alle sammen, sier han til klubbens nettside.

Tomålsscorer Rhian Brewster (19), venstreback Yasser Larouci (18), midtstopper Nathaniel Phillips (22) og kantspillerne Ryan Kent (22) og Harry Wilson (22) var i startelleveren på Prenton Park.

Seks tenåringer spilte i 2. omgang

I pausen byttet Klopp hele laget. Det ga Vítězslav Jaroš (17) sjansen i buret etter sidebyttet – og seks andre tenåringer ute på banen.

BLANT TENÅRINGENE PÅ BANEN:  Rhian Brewster, Bobby Duncan og Curtis Jones.

Ki-Jana Hoever (17) spilte høyreback, Adam Lewis (19) var venstreback, Curtis Jones (18) spilte som indreløper og scoret, etter innlegg fra Ben Woodburn (19), mens juniortoppscorerne Bobby Duncan (18) og Paul Glatzel (18) var i angrep. I tillegg spilte George Johnston (20) med Matip i midtforsvaret.

– Woodburn er virkelig tilbake

– Harry og Ryan spilte enestående, fortsetter Klopp.

– For Ben Woodburn var nok dette den beste kampen hvor jeg så at han virkelig er tilbake. Man har allerede sett det på trening. Han er blitt ordentlig fysisk sterk nå, han er fresh igjen.

– Alle spilte veldig bra. Yasser og Adam Lewis på venstreback, bra. Ki-Jana, bra. Jeg likte alle prestasjonene.

– Paul Glatzel måtte vi dessverre ta av, og vi er ikke sikre på den skaden ennå, det så ikke særlig bra ut, men vi må vente. Han er også en herlig gutt.

Keeper som spiss

Men mest oppsiktsvekkende var den uoffisielle førstelagsdebuten til Daniel Atherton (19).

KEEPER-SPISS:  Atherton kom inn for Glatzel i 2. omgang og spilte overraskende bra for å være en målvakt i angrepet i et snaut kvarter.

For skaden til Glatzel sørget for at Liverpool gjorde et heller uforventet bytte: Keeper Atherton inn for angriper Glatzel etter 78 minutter.

– Dan Atherton kom innpå, og jeg har aldri sett en prestasjon som det fra en keeper som spiss. Det var briljant! Dette var totalt sett en god kamp, sier Klopp.

Etter 6–0 over den nyopprykkede League One-klubben Tranmere fortsetter oppkjøringa med en treningskamp mot Bradford City søndag ettermiddag.

Flere sjanser i vente

Deretter setter spillerne seg på flyet til USA. I statene venter betraktelig tøffere motstand: Borussia Dortmund, Sevilla og Sporting CP.

Men ungguttene vil få flere sjanser til å imponere, og mange av dem får være med i troppen som reiser vestover.

– De er nødt til det, vi trenger dem. Disse guttene er store talenter, forteller manageren.

– Noen ganger er det som det er i en ung aldersgruppe, at du viser deg frem, men så har en liten formdupp. Men for øyeblikket føler de seg friske. Det er mye arbeid i vente, selvfølgelig.

Troppen til USA-turen inkluderer for øvrig også landslagsspillerne Virgil van Dijk, Gini Wijnaldum, Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold, som kommer tilbake fra feriene sine lørdag.

– På søndag skal vi spille igjen. Noen få spillere returnerer – åpenbart ikke til denne kampen, men etterpå – så alt kommer til å gå bra.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+