Premier Leagues mest verdifulle under 21 år

Trent Alexander-Arnold plasseres høyt på prestisjefylt liste.

12. jul 2019 kl 18.26 Marius Rabben

Liverpools egenutviklede høyreback er nå nummer fem på Soccerex sin årlige oversikt over de mest verdifulle spillerne på 21 år eller yngre i verden.

Målingen er gjort i samarbeid med Prime Time Sport, og en anslått markedsverdi regnes frem etter kriterier som blant annet spillerens alder, posisjonen på banen, nåværende klubb, kontraktslengde og tekniske ferdigheter.

Man må være født 1. januar 1998 eller senere for å bli vurdert.

Verdt over 700 mill. kr

Alexander-Arnolds resultat er hele 73,6 millioner euro, noe som tilsvarer ca. 66 millioner pund – eller 708 millioner norske kroner.

20-åringen kom til sammenlikning på 12. plass i fjorårets versjon med en verdi på 50,7 millioner euro.

Mbappé på topp igjen

Ikke overraskende topper PSG-angriper Kylian Mbappé lista for andre år på rad. VM-vinneren har nå en anslått verdi på hele 261,6 millioner euro. Det tilsvarer ca. 2,5 milliarder kroner.

Men det er engelske spillere som dominerer Soccerex-oversikten totalt sett. Seks engelskmenn er blant topp tjue, og lista inkluderer spillere i sju Premier League-klubber.

På 2. plass er den engelske 19-åringen Jadon Sancho i Borussia Dortmund med en verdi på 120,2 millioner euro.

Félix bak Trent

Den ettertraktede Ajax-kapteinen Matthijs de Ligt er på 3. plass med 74,5 millioner euro, og tyske Kai Havertz fra Bayer Leverkusen bekler 4.-plassen like bak med 74,2 millioner euro.

Alexander-Arnold på 5. plass plasseres altså foran João Félix, som denne sommeren er hentet til Atlético Madrid fra Benfica for 126 millioner euro. Den unge portugiseren har en markedsverdi på 71,8 millioner euro.

Den neste Premier League-spilleren etter Alexander-Arnold er Chelsea-klare Christian Pulisic, mens Arsenals Matteo Guendouzi følger etter på 12. plass.

Phil Foden fra Manchester City og Declan Rice fra West Ham er plassert på henholdsvis 13. og 14. plass med verdier på 40,7 og 39 millioner euro.

Fulham-spiller Ryan Sessegnon, som tidligere har vært linket til Liverpool, er nummer 18 med 33,7 millioner euro i markedsverdi, og Callum Hodson-Odoi i Chelsea er siste brite på lista med 31,6 millioner euro på 20. plass.

Se hele rapporten The Soccerex 20 U21 2019 her (ekstern lenke).

Dette er topp 20

Har du innspill til journalisten?
[email protected]