LUKRATIVT:  Vinneren av den kommende sesongens Champions League kan se frem mot lukrative pengepremier.

Kan tjene over £70 millioner på premiepenger

UEFA har offentliggjort fordelingen av premiepengene for den kommende sesongens Champions League.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Champions League er en turnering med store pengepremier. På fjorårets suksess i turneringen reknet den britiske bloggeren Swiss Ramble ut at Liverpool tjente rundt £100m. Denne summen blir neppe mindre dersom de skulle gå hele veien også denne sesongen.

Store summer

Nå har UEFA offentliggjort premiepengene for kommende sesongs Champions League, og allerede ved å kvalifisere seg for gruppespillet, noe Liverpool har gjort, er klubben sikret £14m, uten å spille en eneste kamp av årets Champions League. Til sammen deler UEFA ut £440m, fordelt på de 32 lagene som sikrer seg en plass i gruppespillet. 

I tillegg til disse millionene, vil man også nyte godt av å vinne kamper i Europa. For hver seier blir det vinnende laget tildelt £2,4m, mens man ved uavgjort kan vente seg £800.000. Potensielt kan premiepengene fra et feillfritt gruppespill tilsvare rundt £28,4m.

Og premiepengene ved sluttspillet i turneringen blir bare større og større. Ved en åttendelsfinale får lagene £8,5m hver, mens ytterligere £9,5m blir gitt til kvartfinalelagene.

For lagene i semifinalen venter det £11m, mens den tapende finalisten får £13,5m. Vinnerne av Champions League kan vente en belønning i form av £17m, bare for finaleseieren. Dermed kan et lag få tildelt rundt £74,4m dersom de spiller et perfekt gruppespill, og ender opp med å vinne finalen.

TV- og koeffisient-inntekter kommer i tillegg

Dermed vil bare premiepengene sørge for en god fortjeneste for vinneren av turneringen. Men i tillegg til dette kommer også inntekter gjennom TV-avtalen og klubbenes koeffisient, hvor til sammen nesten £800m er øremerket de lagene som kvalifiserer seg til Champions League.

Disse pengene vil bli fordelt basert på lagenes Champions League-historikk de siste ti årene, hvordan lagene gjorde det i sin hjemlige liga forrige sesong og hvordan lagene gjør det i den gjeldende Champions League-sesongen.

For Liverpool tilsvarte disse inntektene rundt £32m forrige sesong, men etter at de kom på andreplass i Premier League i fjor kan man forvente at denne summen kan stige noe.

Dermed kan man fort se lag som gjør som Liverpool gjorde forrige sesong, og tjener opp mot £100m på sin deltagelse i Champions League.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.07.2019 kl 17:39

«Peter Parker» kan bli hans nye kallenavn etter ferien

Andy Robertson kunne gå inn i sommeren med følelsen av å være en superhelt, men avslutningen ble litt for likt opphavet til Spiderman.

+
20.07.2019 kl 14:52

Clyne mulig erstatter for Wan-Bissaka

Skal ha vært samtaler mellom klubbene.

+
20.07.2019 kl 10:26

Henderson ga bort straffen til Brewster

Kapteinen viser at han har tro på Rhian Brewster, og unggutten nølte ikke da han fikk sjansen.

+
20.07.2019 kl 07:42

– Jeg liker ikke det jeg ser, men jeg kjenner grunnen til det

Jürgen Klopp mener mangel på organisering var hovedproblemet for Liverpool mot Borussia Dortmund.

+