LUKRATIVT:  Vinneren av den kommende sesongens Champions League kan se frem mot lukrative pengepremier.

Kan tjene over £70 millioner på premiepenger

UEFA har offentliggjort fordelingen av premiepengene for den kommende sesongens Champions League.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Champions League er en turnering med store pengepremier. På fjorårets suksess i turneringen reknet den britiske bloggeren Swiss Ramble ut at Liverpool tjente rundt £100m. Denne summen blir neppe mindre dersom de skulle gå hele veien også denne sesongen.

Store summer

Nå har UEFA offentliggjort premiepengene for kommende sesongs Champions League, og allerede ved å kvalifisere seg for gruppespillet, noe Liverpool har gjort, er klubben sikret £14m, uten å spille en eneste kamp av årets Champions League. Til sammen deler UEFA ut £440m, fordelt på de 32 lagene som sikrer seg en plass i gruppespillet. 

I tillegg til disse millionene, vil man også nyte godt av å vinne kamper i Europa. For hver seier blir det vinnende laget tildelt £2,4m, mens man ved uavgjort kan vente seg £800.000. Potensielt kan premiepengene fra et feillfritt gruppespill tilsvare rundt £28,4m.

Og premiepengene ved sluttspillet i turneringen blir bare større og større. Ved en åttendelsfinale får lagene £8,5m hver, mens ytterligere £9,5m blir gitt til kvartfinalelagene.

For lagene i semifinalen venter det £11m, mens den tapende finalisten får £13,5m. Vinnerne av Champions League kan vente en belønning i form av £17m, bare for finaleseieren. Dermed kan et lag få tildelt rundt £74,4m dersom de spiller et perfekt gruppespill, og ender opp med å vinne finalen.

TV- og koeffisient-inntekter kommer i tillegg

Dermed vil bare premiepengene sørge for en god fortjeneste for vinneren av turneringen. Men i tillegg til dette kommer også inntekter gjennom TV-avtalen og klubbenes koeffisient, hvor til sammen nesten £800m er øremerket de lagene som kvalifiserer seg til Champions League.

Disse pengene vil bli fordelt basert på lagenes Champions League-historikk de siste ti årene, hvordan lagene gjorde det i sin hjemlige liga forrige sesong og hvordan lagene gjør det i den gjeldende Champions League-sesongen.

For Liverpool tilsvarte disse inntektene rundt £32m forrige sesong, men etter at de kom på andreplass i Premier League i fjor kan man forvente at denne summen kan stige noe.

Dermed kan man fort se lag som gjør som Liverpool gjorde forrige sesong, og tjener opp mot £100m på sin deltagelse i Champions League.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.09.2019 kl 22:07

- Borteformen mot topplagene er intet opplagt problem

Jürgen Klopp avviser at Liverpool sliter på fremmed gress mot de andre fra topp seks.

+
20.09.2019 kl 21:14

Harry Wilson scoret da Bournemouth rykket opp på 3. plass i PL

Utlånte Harry Wilson tegnet seg på scoringslisten da Bournemouth vant tidenes første bortekamp mot Southampton.

+
20.09.2019 kl 20:13

Luis Longstaff reddet poeng fem minutter på overtid

Kaptein Curtis Jones ga Liverpool U23 en fortjent ledelse, Leicester snudde, før gjestene ordnet uavgjort.

+
20.09.2019 kl 17:13

Røde fans med støtte til Andy Robertson

Liverpools skotske venstreback ble av enkelte kritisert etter å ha forårsaket straffespark i Napoli.

+