5 ting om kampen:Talentene tok vare på sjansen

I ny trøye strålte Liverpool, ungguttene og kaptein Origi i sommerens første kamp.

12. jul 2019 kl 21.29 Marius Rabben

Fem dager etter oppstarten av pre-season kom Liverpool svært godt i gang med sommerens treningskamper da Tranmere Rovers ble knust på Prenton Park torsdag kveld.

Dette var den første av sju treningskamper foran ligastarten om nøyaktig fire uker, i tillegg til Community Shield helga før. Nå venter Bradford City på søndag, før oppkjøringa fortsetter i USA.

Ny drakt

I seksmålsseieren på Prenton Park fikk vi se Liverpool-spillerne i aksjon ikledd den nye hjemmedrakta for første gang.

Med inspirasjon fra den klassiske 1982-trøya ble Nathaniel Clyne den første målscoreren i 2019/2020-antrekket, og det var 23 røde som fikk spilletid i «åpningskampen».

Ungguttene leverte

Og blant dem en rekke unggutter. 10 tenåringer – og totalt 13 spillere på 22 år eller yngre:

Yasser Larouci (18), Rhian Brewster (19), Vítězslav Jaroš (17), Daniel Atherton (19), Ki-Jana Hoever (17), Adam Lewis (19), Curtis Jones (18), Ben Woodburn (19), Bobby Duncan (18), Paul Glatzel (18), George Johnston (20), Ryan Kent (22), Harry Wilson (22) og Nathaniel Phillips (22).

De mest fremtredende var venstreback Larouci i 1. omgang, tomålsscorer Brewster, som også fikk en målgivende, høyreback Hoever (på bildet over) i 2. omgang og spissen Duncan med 6–0-scorigen.

For øvrig er dette den neste største seieren i en treningskamp under Jürgen Klopps ledelse.

Brewster tilbake

Og ekstra spesielt var det for Brewster etter det lange skadeavbrekket. I fjor satt 19-åringen på tribunen da laget møtte Tranmere under pre-season, men denne gangen var han direkte involvert i samtlige tre mål før pause.

– Jeg har allerede fortalt ham at han spiller en viktig rolle dette året. Men hvor viktig? Det avhenger av ham, og vi får se, sa Klopp etter kampslutt.

– Han må også spille i forskjellige posisjoner. Sentralt er det greit, på vingen er det mulig, og så får vi se hvordan vi kan stille opp. Det vil komme muligheter for ham, det er jeg helt sikker på.

Duncan scoret i debuten

Et annet angrepstalent markerte seg også med scoring. Bobby Duncan fikk spille 2. omgang, jobbet sedvanlig hardt og jaktet stadig på skuddmuligheter med sin svært giftige venstreslegge.

Men det var med høyrefoten målet kom fra kloss hold etter 67 minutter.

«En dag jeg alltid har drømt om», skriver Bobby selv. «En klubb som jeg har beundrer fra ung alder og også heiet på hele livet. I tillegg henrykt over å toppe det med en scoring og en fantastisk lagprestasjon.»

Kaptein Origi feiret ny kontrakt

Liverpool har en betraktelig tynnere angrepsrekke uten Salah, Mané og Firmino, men i tillegg til tenåringene Brewster og Duncan er Origi på plass – og leverer.

Samme uke som belgieren skrev under på en ny langtidskontrakt fikk han bære kapteinsbindet etter å ha kommet inn til 2. omgang.

Og Champions League-helten viste seg fra sin beste side da han elegant tok ned Joël Matips langpasning over forsvaret og iskaldt satte ballen i nettet etter å ha ventet ut Tranmere-keeperen.

En herlig start på pre-season for den populære 24-åringen, som etter kampslutt ble omfavnet av røde banestormere på jakt etter en minneverdig selfie.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]