Virgil er bookmakernes favoritt til å vinne Ballon d’Or

Gikk forbi Lionel Messi etter Argentinas Copa America-exit.

3. jul 2019 kl 11.50 Arild Skjæveland

Hos bookmakerne har det vært jevnt mellom Lionel Messi og Virgil van Dijk i kampen om hvem som skal vinne Ballon d’Or. Prisen deles ut tidlig i desember.

Normalt sett er det Champions League og store mesterskap som EM og VM som veier tyngst når journalistene skal stemme frem vinneren av Gullballen.

Virgil van Dijk var tapende finalist i Nations League-finalen i juni. I natt ble det klart at Messi ikke kommer til å lede Argentina til finale i Copa America - etter at Brasil vant 2-0 og gikk til finalen.

Flere røde blant favorittene

Oddsen på Van Dijk varierer nå mellom 1.67 og 1.73, viser tall fra Oddschecker. For Messi er oddsen mellom 1.91 og 2.20. Mens Virgil var klippen i det beste forsvaret i Europa forrige sesong, scoret Messi 36 mål på 34 kamper da Barca igjen vant La Liga.

Cristiano Ronaldo er bookmakernes tredje største favoritt. Du får mellom 12 og 18 ganger pengene for å spille på portugiseren. Han vant Serie A, og senere Nations League denne sesongen. Så kommer Mohamed Salah til mellom 16 og 25, og Sadio Mané til 25. Begge har muligheten til å vinne Afrikamesterskapet og styrke sine sjanser.

Også Alisson Becker er nå satt kraftig ned i odds, etter at han holdt nullen for niende gang og er i finalen i Copa America. Hans odds er satt ned fra 66 til 25 i skrivende stund.

Kylian Mbappé og Raheem Sterling står til 33 i odds.

Sist en Liverpool-spiller vant Ballon d’Or var da Michael Owen gjorde det i 2001. Ingen forsvarsspiller har vunnet Gullballen siden Fabio Cannavaro i 2006.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]