MINDRE SANNSYNLIG:  En avgjørende playoff-kamp for å avgjøre plassering i serien ble sett på som bortimot umulig i fjor. Nå er sjansene enda mindre for en runde 39 i Premier League.

Regelendringen som gjør playoff nesten utenkelig

Innbyrdes oppgjør kan bli avgjørende i neste års Premier League, og gjør at en avgjørende playoff-kamp blir nesten umulig.

To runder før sesongslutt forrige sesong var det fortsatt teoretisk mulig å se en playoff-finale mellom Liverpool og Manchester City for å avgjøre hvem som kunne løfte pokalen over hodet. Til slutt ble Manchester City mestre etter å ha vunnet sine to siste kamper, og endte opp ett poeng foran Liverpool. 

De som måtte ønske å se en slik nervepirrende seriefinale har fått skuffende nyheter fra Premier League denne uken. Fra neste sesong skal det nemlig bli enda vanskeligere å havne helt likt på en slik måte i ligaen.

Innbyrdes oppgjør

I fjor var det tre kriterier som måtte bli oppfyllt for å se en slik playoff. For det første måtte lagene havne på lik poengsum. Deretter måtte deres målforskjell være helt lik, og de måtte ha scoret like mange mål. Ved et slikt scenario ville det forrige sesong blitt en playoff-finale, dersom dette skjedde i tittelkampen, kampen om en plass i Champions League eller Europa League, eller i nedrykkskampen.

Men fra og med kommende sesong vil slike playoffer bli så godt som umulige å komme over. Premier League har innført en ny regel, som sier at dersom lagene som kjemper om disse plassene har lik poengsum, lik målforskjell og like mange scorede mål, så vil innbyrdes oppgjør bli avgjørende.

Dersom dette skulle skje, vil laget som har tatt flest poeng innbyrdes vinne. Har begge like mange poeng her også vil laget med flest scorede bortemål bli plassert høyest i ligaen.

Først dersom heller ikke dette klarer å separere lagene vil ligaen bli avgjort med en 39. runde av Premier League, hvor de to lagene vil gjøre opp seg imellom på nøytral grunn, noe som aldri har skjedd tidligere i Premier League-historien.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.08.2019 kl 20:25

– Jeg var imponert over hvor gode vi var

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med prestasjonen på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 18:35

VAR-drama da Manchester City avga poeng på hjemmebane

Liverpool overnatter på tabelltoppen, og blir der minst frem til mandag kl. 23.00.

+
17.08.2019 kl 17:28

– Forsvaret må ta sin del av skylden for tabben

Jürgen Klopp sine tanker etter seieren på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 16:18

Mané var banens klart beste spiller da Liverpool kom fra St. Mary's med tre poeng

Vår spillerbørs etter 2-1 seieren på St. Mary's.

+