Regelendringen som gjør playoff nesten utenkelig

Innbyrdes oppgjør kan bli avgjørende i neste års Premier League, og gjør at en avgjørende playoff-kamp blir nesten umulig.

15. jul 2019 kl 17.06 Odd Sindre Tonning

To runder før sesongslutt forrige sesong var det fortsatt teoretisk mulig å se en playoff-finale mellom Liverpool og Manchester City for å avgjøre hvem som kunne løfte pokalen over hodet. Til slutt ble Manchester City mestre etter å ha vunnet sine to siste kamper, og endte opp ett poeng foran Liverpool.

De som måtte ønske å se en slik nervepirrende seriefinale har fått skuffende nyheter fra Premier League denne uken. Fra neste sesong skal det nemlig bli enda vanskeligere å havne helt likt på en slik måte i ligaen.

Innbyrdes oppgjør

I fjor var det tre kriterier som måtte bli oppfyllt for å se en slik playoff. For det første måtte lagene havne på lik poengsum. Deretter måtte deres målforskjell være helt lik, og de måtte ha scoret like mange mål. Ved et slikt scenario ville det forrige sesong blitt en playoff-finale, dersom dette skjedde i tittelkampen, kampen om en plass i Champions League eller Europa League, eller i nedrykkskampen.

Men fra og med kommende sesong vil slike playoffer bli så godt som umulige å komme over. Premier League har innført en ny regel, som sier at dersom lagene som kjemper om disse plassene har lik poengsum, lik målforskjell og like mange scorede mål, så vil innbyrdes oppgjør bli avgjørende.

Dersom dette skulle skje, vil laget som har tatt flest poeng innbyrdes vinne. Har begge like mange poeng her også vil laget med flest scorede bortemål bli plassert høyest i ligaen.

Først dersom heller ikke dette klarer å separere lagene vil ligaen bli avgjort med en 39. runde av Premier League, hvor de to lagene vil gjøre opp seg imellom på nøytral grunn, noe som aldri har skjedd tidligere i Premier League-historien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]