STORE SKO Å FYLLE:  Ki-Jana Hoever og Sepp van den Berg skal forsøke å følge i fotsporene til Joe Gomez.

Rundt 60 unge spillere har blitt enten solgt eller kjøpt etter at FSG tok over Liverpool

Det er ikke lett for unge spillere å lykkes i Anfield-klubben.

17 år gamle Sepp van den Berg fra PEC Zwolle ble det første spillerkjøpet til Liverpool denne sommeren. 16 år gamle Harvey Elliott fra Fulham ligger an til å bli nummer to inn porten. Men vil de lykkes på Merseyside? Statistikken viser at svært få av de unge spillerne som blir kjøpt klarer å etablere seg på førstelaget.

Joao Teixeira (kom til klubben i 2012, solgt i 2016), Tiago Ilori (kjøpt i 2013, solgt i 2017) og Rafael Camacho (kjøpt i 2016, solgt i 2019) er bare tre av eksemplene på spillere som aldri klarte å etablere seg på førstelaget. 

Joe Gomez er imidlertid et eksempel på det motsatte. Han ble kjøpt fra Charlton som 18-åring for 3,5 millioner pund. Utfordringen for Van den Berg og Elliott blir å følge i hans fotefar, isteden for å følge løypa til Ilori og Teixeira.

The Times opplyser at rundt regnet 60 unge spillere har enten blitt kjøpt eller solgt mens Fenway Sports Group har sittet med makten på Anfield. Altså fra 2010 og frem til i dag.

Unge spillere hentet til Liverpool under FSG sin ledelse

Jordon Ibe (Wycombe Wanderers), Villyan Bijev (California Odyssey), João Teixeira (Sporting Lisbon), Dan Trickett-Smith (Crewe Alexandra), Samed Yesil (Bayer Leverkusen), Tiago Ilori (Sporting Lisbon), Pedro Chirivella (Valencia), Rafa Páez (Real Madrid), Madger Gomes (Villarreal), Caoimhin Kelleher (Ringmahon Rangers), Ovie Ejaria (Arsenal), Bobby Adekanye (Barcelona), Joe Gomez (Charlton Athletic), Rafa Camacho (Manchester City) Taiwo Awoniyi (Imperial Academy), Allan (Internacional), Kamil Grabara (Ruch Chorzow), Vitezslav Jaros (Slavia Prague), Tony Gallacher (Falkirk), Anderson Arroyo (Real Mallorca), Bobby Duncan (Manchester City), Dominic Solanke (Chelsea), Ki Jana Hoever (Ajax), Sepp van den Berg (PEC Zwolle), Harvey Elliott (Fulham) Edvard Tagseth (FK Neset), Patrik Raitanen (FC Jazz), Jack Bearne (Notts County), Herbie Kane (Bristol City), Luis Longstaff (Newcastle United), Liam Miller (Fulham), Yasser Larouci (Le Harve), Elijah Dixon Bonner (Arsenal), Dal Varesanovic (FK Sarajevo), Kai McKenzie-Lyle (Barnet), Matteo Ritaccio (BW Gottschee), Isaac Christie Davies (Chelsea), Ben Winterbottom (Blackburn Rovers).

Unge spillere som har forlatt Liverpool under FSG sin ledelse

Victor Palsson (Hibernian), Gerardo Bruno (Blackpool), Chris Mavinga (Rennes), David Amoo (Preston North End), Tony Silva (Barnsley), Nathan Eccleston (Blackpool), Danny Wilson (Hearts), Stephen Sama (Stuttgart), Peter Gulacsi (Salzberg), Dani Pacheco (AD Alcorcon), Kristoffer Peterson (Utrecht), Krisztian Adorjan (Novara Calcio), Suso (AC Milan), Rafa Páez (AD Alcorcon), João Texieira (Porto), Jerome Sinclair (Watford), Samed Yesil (Panionios), Sergi Canos (Norwich), Jordon Ibe (Bournemouth), Tiago Ilori (Reading), Dominic Solanke (Bournemouth), Rafa Camacho (Sporting Lisbon), Bobby Adekanye (Lazio).

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.09.2019 kl 22:07

- Borteformen mot topplagene er intet opplagt problem

Jürgen Klopp avviser at Liverpool sliter på fremmed gress mot de andre fra topp seks.

+
20.09.2019 kl 21:14

Harry Wilson scoret da Bournemouth rykket opp på 3. plass i PL

Utlånte Harry Wilson tegnet seg på scoringslisten da Bournemouth vant tidenes første bortekamp mot Southampton.

+
20.09.2019 kl 20:13

Luis Longstaff reddet poeng fem minutter på overtid

Kaptein Curtis Jones ga Liverpool U23 en fortjent ledelse, Leicester snudde, før gjestene ordnet uavgjort.

+
20.09.2019 kl 17:13

Røde fans med støtte til Andy Robertson

Liverpools skotske venstreback ble av enkelte kritisert etter å ha forårsaket straffespark i Napoli.

+