Salahs drøm ble knust - men det kan være godt nytt for Liverpool

Egypt røk ut av Afrikamesterskapet.

7. jul 2019 kl 01.00 Arild Skjæveland

Liverpool får Mohamed Salah tilbake til pre-season tidligere enn antatt. Egypt var bookmakernes favoritt til å vinne finalen på hjemmebane 19. juli - men slik går det ikke.

Egypt er ute av Afrikamesterskapet etter å ha tapt 1-0 hjemme mot Sør-Afrika.

Det betyr at Liverpool kan få sin aller største stjerne tilbake til pre-season to uker tidligere enn forventet.

Desperat

Egypt hadde ballen mest, men klarte ikke å score i 8.-delsfinalen mot Sør-Afrika i Cairo. Salah hadde en stor sjanse tidlig i kampen, men skuddet hans gikk via en spiller og ut til corner.

Egypt presset på, men den siste pasningen stemte sjelden. Nærmest kom de da Salah spilte en nydelig gjennombruddspasning, men avslutningen gikk rett på keeper.

Det var veldig tydelig at det var et desperat hjemmelag, og at dette betydde mye. Men det var Sør-Afrika som fikk scoringen. Fem minutter før slutt kontret de inn kampens eneste scoring, daThembinkosi Lorch satte ballen i mål

Salah er nok opprørt over at det skulle ende slik i mesterskapet på hjemmebane, og var i tårer etter kampen, men det kan være godt nytt for Liverpool i en sesong der alle de viktigste offensive spillerne har en amputert pre-season. Trolig vil han bli gitt tre ukers ferie, og returnere etter USA-turnéen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]