– Ville vært vanskelig for Philippe å spille for noen av Liverpools rivaler

Philippe Coutinhos agent mener det vil være nær umulig med en overgang til en annen Premier League-klubb enn Liverpool.

16. jul 2019 kl 11.38 Arve Vassbotten

Etter at Antoine Griezmann ble klar for Barcelona, har ryktene rundt Philippe Coutinho intensivert. Han har blant annet blitt koblet til både Manchester United, og en mulig retur til Liverpool.

Selv om det siste virker usannsynlig, er hans agent klar på at rivalen i Manchester er et enda mindre sannsynlig neste steg for brasilianeren.

– Manchester United er en stor klubb, og jeg har spillere der og jeg har all mulig respekt for dem, men når det gjelder Philippe, ville det vært ekstremt vanskelig og nær umulig overgang, sier Kia Joorabchian til TalkSport.

– Det ville vært veldig vanskelig for Philippe å spille for noen av Liverpools rivaler, fordi han har så nær tilknytning til Liverpool. Tiden hans der var fantastisk.

– Men som alle store spillere på et tidspunkt, ønsker man å oppleve noen annet i karrieren fordi den er så kort, men det at han dro påvirker ikke at hans hjerte i stor grad er i Liverpool.

Liverpools beslutning

FRIR TIL LIVERPOOL?
FRIR TIL LIVERPOOL?  Coutinhos agent mener Liverpool er den eneste av Premier League-klubbene Coutinho kunne tenke seg å spille for.

For selv om Coutinho dro for en pris på potensielt 142 millioner pund i januar 2018, og selv om han ble buet på i returen på Anfield i vår, så er han fortsatt Liverpool-fan.

– Jeg vet at han heiet på dem hver gang han hadde sjansen. Lucas Leiva er på samme måte. Mange av de som forlater Liverpool fortsetter å være Liverpool-fans på grunn av fansen og den lidenskapen de har. Så det ville vært vanskelig for ham å gå til en rival, sier Joorabchian.

Det er blitt hevdet at det jobbes med en avtale der Coutinho lånes ut til Liverpool i to år, og at klubben så får muligheten til å signerne han for 88 millioner pund. Men Joorabchian sier han ikke kjenner til de skriveriene. han understreker også at han har fått lovnader fra Barcelona om at Coutinho fortsatt er en viktig del av klubben og at han ikke er til salgs i sommer.

Agenten er likevel åpen på at det ville vært vanskelig å få til en retur også til Liverpool.

– Liverpool har bygget et veldig sterkt lag, manageren har funnet en fin balanse der, og det er sannsynligvis en av de best driftede fotballklubbene i landet.

– Så med den oppbyggingen de har gjort og troppen de har, så måtte de virkelig følt at de har et hull i troppen for en som Philippe, om de skulle signere ham. Jeg tror det ville blitt en veldig vanskelig avtale, men de fleste store avtaler er alltid veldig, veldig vanskelige, sier han.

– Selvsagt, hvis han skulle gått tilbake til Premier League, så måtte det vært til Liverpool, men for øyeblikket tror jeg at det ville vært veldig vanskelig. Det ville vært opp til dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]