Til USA uten seks toppspillere

Det blir tynt i rekkene framover på banen når Liverpool skal spille tre treningskamper i USA.

16. jul 2019 kl 09.16 Arve Vassbotten

Tirsdag setter Liverpool seg på flyet til USA, der de under opptreningen til sesongen skal spille mot Borussia Dortmund, Sevilla og Sporting CP.

Men i troppen til USA-oppholdet mangler flere av klubbens storkanoner, og spesielt framover på banen vil det fortsatt være mange av de «nest beste» som vil få prøvd seg.

For verken Mohamed Salah, Roberto Firmino eller Sadio Mané er med på turneen.

Salah og Firmino er fortsatt på ferie etter Copa America og Afrikamesterskapet, mens Mané spiller finale i det samme mesterskapet først på fredag.

Med tre ukers ferie etter det, er han knapt tilbake i trening før Liverpool møter Norwich til sesongstart 9. august, og sannsynligvis uaktuell til Community Shields-finalen og kanskje serieåpningen på Anfield.

Shaqiri og Keita skadet

Heller ikke Xherdan Shaqiri eller Naby Keita har rukket å bli friske nok til å bli med på preseason-turneen.

Shaqiri måtte forlate banen i kampen om tredjeplassen i Nations League. Klopp har seinere sagt at det dreier seg om en rift i leggen. Keita fikk skader i lyske/lår under spill for Guinea mot Nigeria i Afrika-mesterskapet den 26. juni, da han slo opp igjen skaden fra Barcelona-kampen.

Alisson Becker er også utilgjengelig på grunn av mesterskapet i Brasil, og med skader på Caoimhin Kelleher og Vitezslav Jaros, og at Kamil Grabara er lånt ut til Huddersfield, har Liverpool hentet inn 35 år gamle Andrew Lonergan som keepervikar på treningsleieren. Også 16 år gamle Jakub Ojrzynski, får lov å være med på turneen på grunn av keeperproblemene.

Om det er problemer med mannskapet helt bakerst og helt fremst på banen, så er både forsvar og midtbane nær inntakt, med unntak av skaden til Keita.

Disse 28 reiser til USA: Clyne, Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Mignolet, Brewster, Robertson, Origi, Matip, Kent, Lewis, Phillips, Jones, Hoever, Ojrzynski, Duncan, Woodburn, Wilson, Larouci, Alexander-Arnold, Van den Berg, Atherton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]