Wilson ser frem til storkampen

Harry Wilson kjemper denne sesongoppkjøringen for å komme med i Jürgen Klopps planer. Nå gleder han seg til å møte Borussia Dortmund.

19. jul 2019 kl 20.55 Odd Sindre Tonning

Wilson hadde et svært vellykket låneopphold i Derby forrige sesong, hvor han spilte en sentral rolle på laget som kom helt til playoff-finalen i Championship, hvor Aston Villa ble for sterke. Denne sesongen kjemper han for å komme seg inn på førstelaget til Liverpool, og forteller at hans egen form er svært god for øyeblikket.

– Jeg føler meg bra. Jeg prøvde å gjøre min jobb over sommeren, men jeg hadde egentlig ikke noen lang pause etter en lang sesong med Derby, etterfulgt av internasjonale kamper. Det gjorde at jeg fikk mange kamper forrige sesong, så jeg føler at jeg har kommet tilbake i veldig god form, sier Wilson til Liverpoolfc.com.

Trener i varmen

Liverpool er på plass i USA, hvor de har hatt flere økter i heten. Det har vært i overkant av 30 varmegrader i Indiana hvor laget har trent siden de landet på tirsdag, og Wilson tror det kan hjelpe laget med å finne formen.

– Den første økten vi hadde var på tirsdag kveld, og jeg tror alle kunne føle den brennende varmen. Klimaet er veldig annerledes her. Men når dagene går blir man vant med det og øktene blir hardere. Du føler at du kommer i bedre form, og det er bare bra.

Wilson har spilt 90 minutter fordelt på de to første treningskampene denne sesongen, og natt til lørdag kan man forvente å se Wilson i aksjon igjen når Liverpool møter Borussia Dortmund på Notre Dame Stadium.

I AKSJON:
I AKSJON:  Her er Wilson i aksjon mot Tranmere. Nå jobber han for å få flere sjanser for førstelaget.

– Det er det du ønsker, å møte slik motstand. Jeg tror du trenger slike treningskamper som de vi hadde i England. De handler om å få minutter på fotballbanen, og spille med lagkameratene din igjen, eller spille med spillere du ikke har spilt med tidligere.

– De (treningskampene) var veldig gode, men nå tror jeg guttene er klare til å møte et godt europeisk lag.

Ungguttene viser seg frem

Med seg på turnéen til USA har Liverpool 29 spillere i troppen, inkludert ti tenåringer. Wilson, som nå har fylt 22 år, forteller om mottagelsen de unge spillerne har fått når de nå trener med førstelaget.

– Det virker som om alle sammen nyter det, alle viser frem sitt talent. De gjør det bra alle sammen. Førstelagsspillerne er veldig gode de også, de gjør at du føler at du er en del av gruppen, sier Wilson, før han sammenligner dagens mottagelse med hvordan han selv ble tatt imot når han var med på sin første utenlandstur med klubben.

– Jeg husker for et par år tilbake under min første tur, at de var fantastiske med meg. De gjør det samme med guttene nå, så gruppen her er veldig godt sammenknyttet.

Liverpool – Borussia Dortmund spilles klokken 02.00 natt til lørdag, og kan bli sett på TV2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]