Jürgen Klopp:– Jeg kan ikke se for meg dagen jeg ikke er i klubben lenger

Jürgen Klopp beroliger Liverpool-fans som er bekymret over at han skal forlate klubben i nær fremtid.

19. jul 2019 kl 18.00 Odd Sindre Tonning

torsdagens pressekonferanse fortalte Jordan Henderson at han håpet Jürgen Klopp kom til å bli værende i klubben i lang tid fremover. Da Klopp ble spurt om hvor lenge han ønsket å bli i klubben ble han overrasket over spørsmålet.

– Jeg tror ingen blir spurt om hvor lenge han ønsker å bli i klubben tre år før kontrakten hans løper ut. Jeg ønsker å være her i minst tre år til, sa Klopp til pressen.

I The Telegraph svarer Klopp enda grundigere på spørsmålet om sin fremtid.

– Jeg elsker laget

Der forteller Klopp blant annet at det ikke ligger i hans natur å forlate en klubb før kontrakten går ut, og at dersom det er opp til han så vil han bli værende i minst tre år til, som er så lenge han har kontrakt med Liverpool.

– Jeg kommer ikke til å forlate Liverpool før kontrakten min løper ut. Det er min side, en kontrakt er svært viktig, sier Klopp.

– Eierne liker det jeg gjør, jeg liker det eierne gjør. Jeg elsker laget, de er fantastiske og Melwood er sensasjonelt. Jeg ser også frem til det nye treningsanlegget på Kirby og alt det der.

For tre år siden signerte Jürgen Klopp en ny langtidskontrakt med Liverpool, som løper ut etter 2021/22-sesongen. Han mener det er merkelig at folk begynner å snakke om hans fremtid allerede nå.

– For øyeblikket er jeg her, 100 prosent, og vi vil se hvor lenge det varer. Jeg har sett overskrifter som sier at jeg kommer til å slutte i klubben om tre år, noen sier at jeg vil signere en ny kontrakt og alt sånt. Jeg har tre år, og det er fint. Det er merkelig at vi snakker om dette allerede nå.

Jeg kommer ikke til å forlate Liverpool før kontrakten min løper ut.Jürgen Klopp

Vil ikke at folk skal irritere seg

På de årene Klopp har vært i klubben, har Liverpool kommet seg til tre europeiske finaler, og kronet det hele med en triumf i Champions League forrige sesong. Klopp har på disse årene kommet seg inn i hjertene til Liverpools fans, og han forteller at det er et sted han ønsker å være. Han ønsker ikke å bli i klubben så lenge at det irriterer folk.

– Jeg kan ikke se for meg den dagen jeg ikke er i klubben lenger, men det er ikke viktig. Jeg ønsker ikke å være i en situasjon hvor folk er irritert over at jeg fortsatt er her. Det er sannheten. Slike situasjoner må alltid være en vinn-vinn-situasjon, sier han om sin fremtid.

Men han legger også til at det ikke vil ta lang tid å skulle forhandle frem en ny kontrakt når den tiden kommer.

– Vi har plenty med tid til å ta avgjørelser på det området. Vi trenger ikke gjøre det nå. Tre år er virkelig litt tidlig å begynne å bli bekymret, det er bare en kontrakt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]