Klopp om van Dijk: – Den desidert beste stopperen i verden, så han fortjener prisen

Jürgen Klopp mener det er viktig for fotballen at en forsvarsspiller vant prisen.

29. aug 2019 kl 21.26 Jens Hapnes

Både Virgil Van Dijk og Alisson Becker fikk med seg gjeve priser hjem fra gruppetrekningen i Champions League i Monaco torsdag.

Alisson tok med seg prisen som årets keeper foran Barcelonas Marc-André ter Stegen og Tottenhams Hugo Lloris. Van Dijk ble årets forsvarsspiller foran Trent Alexander-Arnold og tidligere Ajax-spiller Matthijs de Ligt.

Mest spenning var det likevel om hvem som ville vinne «UEFA Player Of The Year». Den snappet van Dijk opp foran nesa på Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

– Viktig tegn for fotballen

– Det er fantastisk, og veldig stort. Jeg hadde lyst til å ringe ham med en gang, men han måtte opp på scenen. Jeg er veldig glad på hans vegne, og så glad på våre vegne også – han vet at han ikke kan vinne prisen uten guttene rundt ham. Det er en pris for alle, men vi sender «our big man» der for å hente den, sier Jürgen Klopp om prisutdelingen.

Dette er første gangen en forsvarsspiller vinner prisen.

– Det er veldig sjeldent for en forsvarsspiller. Det er veldig viktig informasjon for fotballen, og et veldig viktig tegn for fotballen. Alle elsker mål, vi vil både se og score mål, men flere og flere folk blir begeistret for forsvarsspill.

– Virg er en eksepsjonell stopper, for øyeblikket den desidert beste i verden, så han fortjener prisen. Det er toppen på kransekaka for forrige sesongs Champions League-reise. Det er stort, og jeg er veldig glad på han og hans families vegne.

– Alisson reddet livene våre svært ofte

I tillegg til å hylle Van Dijk for hans prestasjon, var Klopp også full av lovord om Alisson Beckers viktige rolle i Champions League-triumfen.

– Han hadde noen fantastiske redninger. I finalen fikk han det til å se ut som om Tottenhams avslutninger var enkle å redde, noe de ikke var.

– Han beholdt roen, roet ned kampen i de rette øyeblikkene, økte tempoet i kampen på de rette øyeblikkene og reddet livene våre svært ofte. Prisen var veldig fortjent.

– For et år han har hatt – vant Champions League, vant Copa America og er den beste keeperen det siste året uten tvil. Etter min mening er han den beste keeperen i verden, vi må bare sørge for at det forblir slik. Adrian gjør en glimrende jobb i mål, men vi venter alle på at Alisson skal komme tilbake fra skaden.

– Å sende to spillere til trekningen, og at begge spillerne vinner konkurransene de er involvert i, er stort. Det er virkelig en stor dag for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?