– Det er ikke verdens undergang om jeg ikke vinner

Virgil van Dijk snakker om kampen om å vinne Ballon d’Or.

11. aug 2019 kl 09.05 Odd Sindre Tonning

Etter å ha levert en fantastisk sesong for Liverpool forrige sesong, der han hjalp klubben til å vinne Champions League for sjette gang, har Virgil van Dijk seilet opp som en av de største favorittene til å vinne Ballon d’Or. Og hans sesongstart for Liverpool, hvor han scoret ett av målene mot Norwich, har nok ikke svekket hans kandidatur i kampen om Gullballen.

Navnet hans nevnes i samme åndedrag som spillere som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, to spillere som har vunnet Gullballen ti av de siste elleve sesongene. Forrige sesong ble deres rekke brutt, da Luka Modric ble hedret med prisen.

En stolt nederlender

Og nå kan en forsvarsspiller vinne prisen for første gang siden Fabio Cannavaro gjorde det tilbake i 2006.

– Jeg er beæret over å bli nevnt som en favoritt til prisen, men jeg har ingen innflytelse på noe. Så jeg kommer bare til å fortsette å konsentrere meg om å spille kamper, det er alt jeg kan gjøre, sier van Dijk.

– Jeg kommer til å være utrolig stolt dersom jeg blir valgt, men det er ikke verdens undergang dersom jeg ikke vinner.

At forsvarsspillere vinner prisen er høyst uvanlig. Som nevnt var forrige gang det skjedde tilbake i 2006, og før den gangen var det Franz Beckenbauers triumf i 1976 som var forrige forsvarer til å bli utnevnt som verdens beste fotballspiller.

Forrige gang en nederlender vant prisen var da AC Milans Marco van Basten gjorde det i 1992.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]