– Det er mye jeg kan forbedre

Virgil van Dijk om forsvarspartnerne, keepersituasjonen og UEFA Super Cup.

11. aug 2019 kl 00.31 Marius Rabben

Den største favoritten til Gullballen-utdelingen i vinter leverte en god sesongpremiere og scoret også i 4–1-seieren over Norwich fredag.

God dekning i midtforsvaret

I likhet med begynnelsen av fjorårssesongen har han igjen Joe Gomez som stoppermakker, selv om Joël Matip var strålende før sommeren og har fortsatt den gode formen gjennom pre-season. Rødtrøyene har også Dejan Lovren som et alternativ.

Van Dijk er uansett storfornøyd med 22 år gamle Gomez ved siden av seg.

– Jeg synes Joe gjorde det bra mot Norwich, og han er en fantastisk spiller, sier Virgil, ifølge The Guardian.

– Vi har mange midtstoppere i sving for øyeblikket. Alle er skadefrie, så manageren må ta en avgjørelse hver uke.

– Jeg er bare glad for at han er skadefri og tilbake på et høyt nivå. Forhåpentligvis blir han bare bedre fremover.

– Vil være et eksempel til etterfølge

Selv er den nederlandske kjempen i glimrende fysisk form etter de harde treningsukene.

– Jeg føler meg bra. Jeg er i god form. Utviklingen min fortsetter, og det er også masse å forbedre, forteller 28-åringen.

– Det eneste jeg ønsker er å fortsette den harde jobben og være et eksempel til etterfølge for alle spillerne som er på Melwood og unge spillere som ønsker å bli profesjonelle.

Premier League-premieren ble raskt en fortsettelse av festen fra forrige sesong, med firemålsledelse allerede til pause, men leggskaden til Alisson la en viss demper på feiringen.

Ikke bekymret

Det ga Adrián debuten bare fire dager etter å ha signert for klubben. Nå tyder mye på at spanjolen vil få en solid rekke med kamper fremover, med en frykt om at Alisson mister opptil to måneder.

De bekreftede resultatene av skann-undersøkelsene er for øvrig ikke kjent ennå.

– Alisson er en veldig viktig spiller for oss, og vi kjenner ikke til skadeomfanget ennå, men vi vet at vi må håndtere dette, sier Liverpools forvarsvidunder.

– Jeg fikk ikke muligheten til å si så mye til Adrián bortsett fra «lykke til» da han kom innpå. Men han er en rutinert keeper på et tidspunkt i karrieren hvor han trolig klarer å komme inn i et nytt lag ganske enkelt.

– Han har vært igjennom en del situasjoner gjennom karrieren. Jeg er sikker på at han klarer seg bra hvis han bare gjør sin vanlige greie, forteller Virgil.

– Vet hva vi møter

Nå venter først UEFA Super Cup-finalen i Istanbul onsdag kveld. Der er Chelsea motstander.

– Det vi alltid gjør, er å konsentrere oss om den neste kampen vår. Det gikk bra mot Norwich, og nå blir det restituering før fokuset er på neste oppgave, som er Chelsea.

– Vi vet de har mange kvaliteter. De vant Europaligaen forrige sesong, så vi vet hva vi kommer til å møte, og vi kommer til å være fullt fokuserte på oppgaven, fortsetter van Dijk.

– De neste dagene nå skal vi analysere dem ordentlig slik at vi er forberedt på en ny stor kamp.

Landslagskapteinen får spørsmål om gulljakten, og han spår en tettere kamp med flere involverte denne sesongen.

– Jeg vet ikke om Chelsea blir vår rival i Premier League ved slutten av sesongen, det er altfor langt unna til å snakke om nå, men det virker allerede som om ligaen kommer til å bli tøffere denne sesongen fordi mange av lagene i toppsjiktet har styrket seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]