– Det ser ut som om han har spilt i Premier League i ti år

Glen Johnson er imponert over det Trent Alexander-Arnold har fått til i Liverpool så langt, og håper han får en lang karriere i klubben.

3. aug 2019 kl 13.16 Odd Sindre Tonning

Glen Johnson spilte selv på høyrebacken til Liverpool, og fikk 200 kamper i posisjonen som Trent Alexander-Arnold nå har gjort til sin egen. Den tidligere Liverpool-backen er svært imponert over sin arvtager.

– Han har vært brilliant, veldig god, sier Glen Johnson ifølge Daily Mail.

Virker rutinert

Johnson forklarer at 20-åringen har en imponerende ro over spillet sitt til å være så ung.

– Det som har imponert meg mest er at han har spilt i enorme kamper, og han har spilt rolig og kalkulert. For en så ung spiller, så gjør han det utrolig bra, og det ser ut som om han har vært i Premier League i ti år allerede.

Siden han debuterte mot Tottenham i Ligacupen i 2016, har scouseren rukket å spille 85 kamper for Liverpools førstelag, hvor han har levert 20 målgivende pasninger og scoret fire ganger. I tillegg til dette har han slått seg inn på landslaget til England, hvor Johnson tror han kommer til å være fast de kommende sesongene.

– For meg er han Englands nummer en på backen, og jeg tror han er bede enn Kieran Trippier og Kyle Walker, sier han.

Vil ikke legge press på han

Forrige sesong ble minneverdig for Alexander-Arnold, som kunne feire Liverpools sjette Champions League-triumf, i tillegg til at han satte en ny rekord for flest målgivende pasninger i løpet av en Premier League-sesong for en forsvarsspiller. Johnson vil ikke legge ekstra press på unggutten, men håper Alexander-Arnold kan slå flere rekorder i tiden fremover.

– Vi har sett mange spillere som har hatt en eller to gode sesonger, og så har de ikke vært på det samme nivået etter det, så jeg ønsker ikke å legge unødvendig press på ham.

– Men forhåpentligvis kan han være rundt dette laget i lang, lang tid og slå alle mulige rekorder.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]