Vil gjøre Community Shield-deltakelse til en vane

Trent Alexander-Arnold ser frem til møtet med Manchester City i Community Shield, og håper Liverpool kan delta i turneringen flere ganger fremover.

3. aug 2019 kl 11.43 Odd Sindre Tonning

Når Liverpool og Manchester City møtes på Wembley på søndag er det første gang på 13 år at Liverpool kvalifiserer seg til spill i Community Shield, som er et møte mellom vinneren av Premier League og FA Cupen forrige sesong. Unge Trent Alexander-Arnold håper Liverpool kan gjøre deltagelse i denne turneringen til en fast kamp i sesongoppkjøringen.

– Ja, jeg håper vi kan gjøre dette til en vane. Vi har et lag fullt av vinnere. Vi har nettopp vunnet Champions League, Sadio Mané kommer tilbake fra finalen av Afrikamesterskapet og brasilianerne vant Copa America. Det er viktig å ha denne vinnermentaliteten i klubben, og fortsette å bygge på det, sier Alexander-Arnold til Liverpoolfc.com.

Vil respektere turneringen

Det har vært mange diskusjoner rundt viktigheten av denne turneringen i oppkjøringen til kampen. Jürgen Klopp fikk blant annet spørsmål om dette bare var en litt viktigere treningskamp, noe han blankt avslo. Alexander-Arnold mener også at dette er en turnering laget kommer til å respekter.

– Det er en ny mulighet til å vinne et trofé. Du må respektere alle turneringene du er en del av, og dette er en av mange turneringer vi deltar i denne sesongen. Vi håper på å vinne kampen, det er en kamp mot City, og det er en kamp som setter tonen for sesongen, sier scouseren.

NYTT MØTE:
NYTT MØTE:  Alexander-Arnold ser frem mot et nytt møte med Manchester City.

– Sesongen vår starter på søndag, og vi har en massiv kamp mot ett av verdens beste lag. Det kommer til å bli en tøff og intens kamp nå rett etter sesongoppkjøringen, men vi vet at vi kan matche dem, vi har vist det de siste sesongene. Det blir tøft, men jeg vet at vi kommer til å gjøre det vi kan.

For det har vært en intens sesongoppkjøring for Liverpool, med mange harde treningsøkter, og kamper mellom øktene. Dette, samtidig som at viktige spillere har vært på ferie, har ført til skuffende resultater i sommer, men laget viste bedre takter på onsdag i møtet med Lyon.

– Vi slet med rytmen i de tre foregående kampene, men mot Lyon var det veldig bra. Vi viste tegn på at vi nærmer oss det nivået vi var på i fjor. Det var positivt, det var fint å få et godt resultat og en forestilling som stod i stil med prestasjonene. Spillerne kommer tilbake og de unge spillerne får flere minutter. Alt i alt var det en god dag.

Fått et løft

Seks sentrale spillere har vært borte gjennom mer eller mindre hele sesongoppkjøringen. Alisson Becker, Roberto Firmino og Mohamed Salah returnerte nylig fra sine ferier, mens Xherdan Shaqiri og Naby Keita har kommet tilbake fra skade. Samtidig er Sadio Mané på ferie frem til mandag etter at hans Senegal kom seg til finalen i Afrikamesterskapet i sommer.

Med nesten alle spillere tilbake på treningsfeltet forteller Alexander-Arnold om hvordan dette har påvirket laget den siste uken.

– Uansett hvem det er, om det er en stjerne eller en unggutt, så er det alltid fint å se folk komme tilbake fra landslagsoppdrag og ferier. De fem som har kommet tilbake litt senere enn resten, har jobbet veldig bra og vist at de er sultne på mer suksess denne sesongen.

– Når du har verdensklasse-spillere som kommer tilbake i trening vil nivået og intensiteten automatisk gå opp, og du må prestere litt bedre og fokusere litt mer på trening. Det er alltid fint å ha de spillerne rundt deg, for å teste deg, og når du spiller med dem er det godt å få rytmen tilbake med dem.

Vil hjelpe ungguttene

Alle de forlengede feriene og skadene i Liverpool-troppen har også gitt mange unggutter sjansen til å prøve seg på førstelaget. Alexander-Arnold mener det har vært forfriskende å ha med seg unge gutter på sesongoppkjøringen.

– Det er alltid forfriskende å ha de unge spillerne rundt laget. Når vi reiser gjennom sesongen er jeg vanligvis den yngste. De andre som er yngst er kanskje Robertson, og folk som er rundt 24 og 25 år, jeg er alltid rundt spillere som er eldre enn meg, så det er forfriskende å ha unge spillere rundt oss. Spillere jeg kan være litt tullete rundt, ta litt vekt av skuldrene våre og ikke tenke for mye på hva jeg sier og sånne ting. Det har vært fint for både meg og de unge spillerne, sier han.

HJELP:
HJELP:  Alexander-Arnold ønsker å være den spilleren ungguttene kan henvende seg til for å få tips og snakke med ham.

Han håper også at de unge spillerne våger å komme opp til ham dersom de skulle ha noe på hjertet eller ønske gode tips fra noen som har vært i samme posisjon som ungguttene er i nå.

– Jeg tror jeg skjønner at jeg har et ansvar for de unge spillerne, jeg prøver å sørge for at jeg er der for dem og at de vet at de kan komme og snakke med meg. Forhåpentligvis vet de at jeg har vært i deres situasjon og at jeg vet hva de går gjennom. Jeg håper de skjønner at jeg har vært og at jeg alltid kommer til å være her for dem og at jeg alltid er tilgjengelig dersom de ønsker å snakke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]