VIL VINNE:  Klopp er klar på at han ønsker å vinne kampen mot Manchester City, selv om noen mener at Community Shield ikke er den viktigste turneringen å vinne.

– Det er en finale!

Jürgen Klopp med klar melding før kampen mot Manchester City: han vil vinne.

På mandagens pressekonferanse før Community Shield finalen kommende søndag fikk Klopp spørsmålet om dette var bare enda en kamp i hans sesongoppkjøring, som en slags treningskamp eller en «curtain-raiser». Det spørsmålet reagerte han på.

– Det er første gang jeg innser at folk ikke ser på denne kampen som en finale. «Curtain-raiser»? Det er utrolig. Vi tenker på kampen og hvordan vi skal vinne den, svarer Klopp.

En vanskelig kamp

Liverpool har ikke fått kampene til å sitte skikkelig i denne sesongoppkjøringen, og står med to seire, tre tap og en uavgjort. Liverpools mangel på seks viktige spillere gjennom hele sesongoppkjøringen har fått noe av skylden for de skuffende resultatene.

– Jeg vil ikke finne unnskyldninger før vi spiller mot dem, men vi har hatt en unik sesongoppkjøring. Vi har spilt en sesongoppkjøring uten seks spillere! Jeg kan lyve til folk og si at det ikke er noe problem å spille en sesongoppkjøring uten seks spillere, må du så må du. Men jeg kan heller ikke si at vi har hatt vår beste sesongoppkjøring i våre liv, sier han, før han legger til at det bare er kampene som har vært skuffende.

– Treningene har vært veldig bra, men problemet er at vi spiller kampene i offentligheten. Noen folk blir bekymret, andre blir det ikke, sånn er det.

Treningene har vært veldig bra, men problemet er at vi spiller kampene i offentligheten.Jürgen Klopp

Vil vinne troféet

Men selv om det har vært en utfordrende sesongoppkjøring legger Klopp vekt på at han vil gjøre alt for å vinne sesongens første offisielle kamp, og ta hjem et nytt trofé.

– Dersom jeg bare hadde hatt åtte spillere tilgjengelig, så ville jeg ønsket å vinne kampen. Det er en finale!

Men noen enkel kamp kommer det ikke til å bli for Liverpool, som møter de regjerende mesterne i Ligacupen, Premier League og FA Cupen. I tillegg til dette vant de også fjorårets Community Shield etter en 2-0 seier over Chelsea. Klopp er klar over at det kommer til å bli tøft.

Dersom jeg bare hadde hatt åtte spillere tilgjengelig, så ville jeg ønsket å vinne denne kampen.Jürgen Klopp

– Det er én kamp, vi spiller mot City, som er den vanskeligste kampen i hver sesong, så vi må være klare. Det blir en god test. Vi må forsvare oss veldig godt, for hvis vi ikke gjør det kan vi få en skikkelig smell, og det er ikke idéen med kampen, sier Klopp.

– Vi kan ikke forvente å spille vår beste kamp for sesongen på søndag, men det handler ikke om det. Det handler om å vinne en fotballkamp, og det er det vi vil forsøke å gjøre. Det er ulike måter å gjøre det på, og forhåpentligvis finner vi en.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+