Se pressekonferansen:– Vi må vise mye mer mot Manchester City

Klopp snakket med pressen før søndagens Community Shield.

29. jul 2019 kl 09.58 Hans Christian Boge-Fredriksen

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse før søndagens Community Shield mot Manchester City på Wembley.

Se pressekonferansen i sin helhet i videovinduet over.

Om returnerende spillere

Xherdan Shaqiri og Naby Keïta har slitt med skader, mens Roberto Firmino, Mohamed Salah og Alisson fremdeles har vært på ferie. I ettermiddag er samtlige tilbake.

– Enormt viktig, ser absolutt frem til det. Jeg har akkurat fått bekreftelsen på at alle er fine og kommer tidsnok, sier Klopp.

– Fra og med i ettermiddag vil Shaq, Naby, Bobby, Mo og Alisson være i trening, noe som er bra.

– Jeg vet ikke om de vil spille på søndag. Det gir mening at jeg må se dem først.

Møter Lyon på onsdag

– Vi har en ny kamp på onsdag. Vi har lært i denne pre-season at vi spiller kampene så og si alltid på feil tidspunkt, men vi må spille de uansett. Vi skulle likt og fått mer ut av treningene våre enn det vi har gjort.

– Så vi spiller mot Lyon på onsdag. Vi organiserte det for mange måneder siden da vi trodde at spillerne som akkurat hadde kommet tilbake kunne spille 10-30 minutter. Vi viste ikke at det ville gjelde Shaq og Naby også.

– Bortsett fra det må vi fortsette å forberede oss til sesongen. Ikke kun for kampen på søndag, men selvfølgelig, kampen på søndag er den første ordentlige kampen i den nye sesongen, så vi skal prøve å være så klare som mulig til det.

Om hvor mye mer laget må vise

– Mye mer enn det vi så i går. Vi spiller mot Manchester City, som var gode i fjor og vil være gode i år. Det er den vanskeligste kampen å spille gjennom sesongen.

– I går forsvarte vi oss ikke bra mot kontringsangrep, vi tapte ballen i feil øyeblikk, og gjør vi det mot City har vi ikke en mulighet.

– Vi kjenner hverandre godt nok nå til å vite at det blir annerledes på søndag. Vi må snakke litt, og vi må ha noen treninger, det er sikkert. Alt handler om intensitet, vi måtte ha intense treninger i de første tre ukene, men vi vil ha det.

– Det var alltid klart at uken i Evian ville bli den viktigste uken av pre-season.

– Etter kampen mot City har vi fem dager å forberede oss til kampen mot Norwich, som er akkurat like viktig som City-kampen. Og så er det Chelsea. Det er en annerledes start til andre sesonger, men det er vår start så vi tar den.

Om de har hatt mindre kontroll i år

– Vi følte oss ikke i kontroll i fjor. Det er sånn det er i pre-season. Du prøver å gjøre ditt beste, men du vet likevel ikke hvordan du ligger an før sesongen starter.

– I den første kampen forrige sesong mot West Ham hadde de mange nye spillere, og var ikke klare for å møte oss.

– Vi har allerede begynt å planlegge pre-season neste sommer. 15 av spillerne mine vil ikke være tilgjengelig på grunn av Copa America og Europamesterskapet, men det er sånn det er. Nå har vi en uke sammen, og så kommer Sadio neste uke. Det er sånn situasjon er, og vi kunne snakket en time om det, men det gir ingen mening siden ingen vil endre på det.

– Vi følte oss ikke i kontroll i fjor, men selvfølgelig, gode resultater i pre-season hjalp til å bygge selvtillit. Men det er ikke det viktigste, for det viktigste er at man bygger opp en fysikk og ferdigheter for den lange, lange sesongen.

Om Community Shield

Førstkommende søndag kl. 16.00 spiller Liverpool for sesongens første trofé i Community Shield mot Manchester City.

– Vi kan ikke forvente å spille vår beste kamp for sesongen neste søndag.

– Det handler ikke om det, men å vinne en fotballkamp, og det er det vi vil forsøke. Det er ulike måter å gjøre det på, og forhåpentligvis finner vi en.

Under pressekonferansen ble det nevnt fra en journalist at kampen mot City kun er en vennskapskamp, noe Klopp reagerte kraftig til.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvorfor folk spiller denne turneringen hvis den ikke betyr noe. Hvorfor avlyser vi den ikke da? I Tyskland har jeg vunnet den fem ganger, og ingen sa det, og vi spilte den hvert år.

– Og så er det supercupen. Du vinner den og ingen bryr seg, du taper den og noen bryr seg.

– Jeg skal spørre hvordan det er for klubben. Hva det vil bety i historien for denne klubben.

– Det er en kamp, vi spiller mot City, og som jeg sa er det den vanskeligste kampen i sesongen, i hver sesong, så vi må være klare.

– Det blir en god test. Vi må forsvare oss veldig godt, for hvis vi ikke gjør det kan vi få en skikkelig smell. Og det er ikke idéen med den kampen fra vårt synspunkt.

– Jeg vil ikke finne unnskyldninger før vi spiller mot dem, men vi har hatt en helt annen pre-season. Vi har spilt en pre-season uten seks spillere! Det er ikke noe problem å spille pre-season uten seks spillere, må du så må du.

– Men at vi har hatt den beste pre-seasonen i vårt liv kan jeg ikke si, du kan se det på resultatene.

– Treningene har vært veldig bra, men problemet er at vi spiller kampene i offentligheten. Noen folk blir bekymret, andre blir ikke, det er sånn det er.

– Vi må vise hva vi kan gjennom sesongen, ikke kun én kamp.

Hvor nærme Rhian Brewster er førstelagstroppen

– Han er nærme.Vi er veldig positive til han, men det er ikke noe press på han for det. Forhåpentligvis legger han ikke et stort press på seg selv, for det er ingen grunn til det. Bare spill så god fotball som du kan.

– Med talentet og holdningen hans vil alt gå bra. Når det vil skje vet jeg ikke, men i mange øyeblikk i pre-season har det sett veldig lovende ut.

– Han har hatt noen dårligere øyeblikk også, takk gud for at han ikke fikk en skade. Forhåpentligvis kan han fortsette å bygge på dette, og da er fremtiden lys.

Hvor mange lån du kan ha som spiller

– Jeg vet ikke, det er helt individuelt. Det finnes ikke noe generelt svar om det, det handler om spilleren.

– For Ryan er det sånn det er, så får vi se hva som skjer.

Klopp fikk også spørsmål om han forventer noen tilbud på Ryan Kent.

– Jeg vet ikke for øyeblikket. Overgangsvinduet stenger ganske tidlig, men det er fortsatt tid, så vi får se.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]