Lover forbedring til sesongstart

Andrew Robertson lover at man får se et bedre Liverpool-lag når sesongen blir sparket i gang.

28. jul 2019 kl 23.25 Odd Sindre Tonning

En uke før sesongens første offisielle kamp gikk Liverpool på en smell mot Napoli, da det italienske laget vant 3-0 på søndag kveld. Dette var en prestasjon Andrew Robertson ikke var særlig imponert over.

– Det var ikke den beste kampen. Særlig den første omgangen var ikke bra nok, selv om vi ble bedre mot slutten av omgangen. Pausen kom nok sånn sett på et litt dårlig tidspunkt for oss, sa han etter kampen.

Får nøkkelspillere tilbake

Det var et Liverpool-lag som slet med å skape store sjanser mot Napoli. Kanskje ikke så rart ettersom de tre nøkkelspillerne på topp fortsatt er på ferie, og Robertson forteller at han gleder seg til å få tilbake resten av spillerne.

– På mandag kommer flere spillere tilbake fra ferie. Selv når de bare trener så gir det deg et løft. Det gjør en forskjell å bare ha dem på treningsfeltet. De er store karakterer i garderoben, og med en gang de kommer tilbake, og så Sadio Mané uken etter, så kommer vi til å være mye bedre. Jo raskere alle er tilbake sammen med oss, jo bedre.

På mandag returnerer Mohamed Salah, Roberto Firmino og Alisson Becker. I tillegg til disse spillerne, så nærmer også Naby Keita og Xherdan Shaqiri seg en skadefri tilstand, etter at også de har gått glipp av hele sesongoppkjøringen. Dette gjør at Robertson er rolig før Liverpool skal møte Manchester City neste søndag, til tross for en sesongoppkjøring der Liverpool bare har vunnet to kamper på seks forsøk.

TILBAKE FRA FERIE:
TILBAKE FRA FERIE:  Roberto Firmino og Alisson Becker er to av spillerne som snart kommer tilbake fra ferie.

– Dette er ingen krise. Det er sesongoppkjøring, og du forbereder deg til kampene på en annen måte, med mange flere harde økter. Vi kommer til å være på plass når sesongen begynner. Men vi må begynne å vinne kampene vi spiller. Forhåpentligvis vinner vi på onsdag mot Lyon, og så på søndag når vi møter Manchester City.

– Det var en svak forestilling

En annen spiller som ikke var fornøyd med lagets prestasjoner etter kampen var Gini Wijnaldum. Han tror ikke at laget var helt konsentrerte inn mot kampen til å spille den fotballen de har blitt kjent for de siste sesongene.

– Dette var ikke vår beste kamp. Det var en svak forestilling. Det vi vanligvis gjør riktig, med vårt høye press og sjansene vi skaper, klarte vi ikke å gjøre i dag. Napoli var gode og scoret på sine sjanser. Vi gjorde feil, mens de tok vare på sjansene de skapte, sa Wijnaldum etter kampslutt.

– Det var en dårlig dag. Vanligvis er vi gode når vi presser og spiller vår fotball, men vi var sikkert ikke 100 prosent konsentrerte i dag. Vi spilte ikke denne kampen som et lag. Sesongoppkjøringen er litt annerledes, men det er ikke bra å tape som dette uansett.

Blir pushet av ungguttene

Liverpool leverte sin beste periode i kampen mot slutten av den andre omgangen, etter at hele laget, utenom Simon Mignolet, hadde blitt byttet ut. Da fikk blant annet Harvey Elliott debutere for Liverpool, mens Harry Wilson, Adam Lewis, Rhian Brewster, Ki-Jana Hoever og de andre ungguttene fikk flere minutter på banen. Robertson har mye skryt å komme med til de unge

FANTASTISK:
FANTASTISK:  Robertson er imponert over det Harvey Elliott fikk vise på de drøye ti minuttene han fikk på banen mot Napoli.

– De har vært fantastiske. De har vært et friskt pust i troppen vår. Slik som Harvey Elliott, som signerte tidligere i dag, og leverte en fantastisk kamp som 16-åring. Brewster har hatt en god sesongoppkjøring og Wilson var veldig god etter at han kom inn i dag, sier Robertson.

– De pusher oss på trening, og vi trenger at de pusher oss. Dersom de gjør det, så kommer de til å få sjansen til å vise seg frem. Og fair play til dem, når de hadde erstattet oss på banen spilte de mye bedre enn oss. Jeg så det, og det så mye bedre ut enn hvordan det føltes ut i første omgang når vi spilte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]