– Han nærmer seg førstelagsdebuten

Ifølge Jürgen Klopp nærmer Rhian Brewster seg sin førstelagsdebut for Liverpool etter en god sesongoppkjøring.

29. jul 2019 kl 20.27 Odd Sindre Tonning

Rhian Brewsters sesongoppkjøring startet forrykende, og på de første tre kampene hadde han scoret fire mål, og stod med en målgivende pasning. Etter det har det blitt noe mindre spilletid på unggutten, og han har ikke klart å tegne seg på scoringstavlen de siste tre kampene.

– Det startet veldig bra, men så slo sesongoppkjøringen han ut litt. Du føler den virkelig ibeina dine, sa Klopp på sin pressekonferanse på mandag.

– Bare spill så god fotball du kan

En intens sesongoppkjøring, fylt med mange harde treningsøkter i intens varme, er nok noe av grunnen til at vi har sett mindre til unggutten i de siste treningskampene. Klopp vil være forsiktig med spilleren som nettopp har kommet tilbake fra en langtidsskade, og poengterer at Brewster ikke har noe press på seg.

– Dette var den første sesongoppkjøringen han har hatt med klubben, etter en lang og intens skade. Vi er veldig positive til han, men det er ikke noe press på han av den grunn. Forhåpentligvis legger han ikke et stort press på seg selv heller, for det er det ingen grunn til å gjøre. Bare spill så god fotball som du kan, sier Klopp.

Brewsters karriere i Liverpool har vært som en berg-og-dalbane etter at han kom til klubben fra Chelsea i 2015. Allerede som 16-åring debuterte han for Liverpool U23, og han scoret like greit i denne debuten. I 2017 ble han toppscorer i U17-VM, og det var ventet at han snart skulle få sitt store gjennombrudd i Liverpool.

Men så kom skaden som skulle sette han ut av spill i nærmere 15 måneder. Mot slutten av forrige sesong var han endelig tilbake, og satt på benken i Champions League-semifinalen mot Barcelona, før han også satt på benken i finalen mot Tottenham.

Nærmer seg debuten

Men selv om han har vært med førstelaget i lang tid, så har han fortsatt til gode å debutere for Liverpool. Men Klopp forteller at 19-åringens debut ikke er langt unna.

– Han nærmer seg førstelagsdebuten sin. Med talentet og holdningen hans vil alt gå bra. Når det vil skje vet jeg ikke, men i mange øyeblikk i sesongoppkjøringen har han sett virkelig bra ut. Fremtiden hans er lys.

– Han er en topp spiss og et stort talent. Jeg har fortalt han at han kommer til å ha en viktig rolle denne sesongen, men hvor viktig avhenger av han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]