– Noen må tenke på spillerne

Jürgen Klopp langer ut mot kampoppsettet i Premier League, og mener at man snart må begynne å tenke på spillerne.

3. aug 2019 kl 10.06 Odd Sindre Tonning

Allerede på søndag begynner Liverpool sin sesong, når de møter Manchester City i Community Shield. Bare fem dager senere møter de Norwich i åpningskampen av årets Premier League-sesong, allerede 9. august.

Tidligere enn resten av Europa

Dette er en uke før serien i Spania og Tyskland blir sparket i gang, og to uker før Seire A i Italia starter. Dette får Jürgen Klopp til å reagere.

– Noen må starte disse diskusjonene. Jeg snakket med Carlo Ancelotti (Napolis manager), og de starter ikke serien før 24. august, forteller Klopp.

Den tidlige starten har gjort at flere nøkkelspillere hos Liverpool har gått glipp av mer eller mindre hele sesongoppkjøringen. Spillere som Alisson Becker, Roberto Firmino og Mohamed Salah fikk bare med seg en treningskamp denne sommeren, og en treningsuke med Liverpool, på grunn av deres deltagelse i Copa America og Afrikamesterskapet.

Sadio Mané har fortsatt ikke kommet tilbake fra sin ferie, etter at hans Senegal kom seg til finalen i Afrikamesterskapet, som ble spilt så sent som 19. juli. Det er forventet at han returnerer til Melwood på mandag, etter 16 dagers sommerferie.

– Kalidou Koulibaly, som spilte med Sadio Mané i Afrikamesterskapet, har fire uker sommerferie. Han er ikke engang i nærheten av å komme tilbake, sier Klopp.

Koulibaly, som er landsmann med Mané, var da også med hele veien til finalen i Afrikamesterskapet, som Senegal tapte 1-0 mot Algerie, men han måtte se finalen fra tribunen på grunn av suspensjon.

– Jeg skjønner ikke hvorfor vi starter så tidlig

Den tyske ligaen har bare 18 lag, og dermed spiller de også fire kamper færre enn de andre toppdivisjonene. Men både i Spania og Italia har man 20 lag, noe som gjør at Klopp ikke forstår hvorfor man skal starte så tidlig i England.

SKJØNNER DET IKKE:
SKJØNNER DET IKKE:  Jürgen Klopp forstår ikke hvorfor Premier League begynner så tidlig denne sesongen.

– De andre ligaene har også 20 lag. Jeg skjønner ikke hvorfor vi starter så tidlig. Neste år har vi EM og Copa America, og vi begynner samme uken som nå i England. Jeg vet ikke hvorfor.

– Dette er et fantastisk produkt, alle kommer til å se på det uansett. Vi trenger ikke disse ukene hvor ingen andre i hele verden spiller fotball, bare Premier League. Det gir ikke mening.

Uttalelsene til Klopp kommer i etterkant av at FIFpro lanserte en rapport, som fortalte at spillere spilte mange kamper på kort tid, og måtte reise langt gjennom forrige sesong, noe som sliter mye på spillerne som spiller på det øverste nivået.

Rapporten kalles «At the limit», og handler blant annet om at toppspillere som må reise på landslagsoppdrag gjennom en tøff sesong blir tynt helt til sine ytterste grenser. Klopp deler bekymringene for dagens fotballspillere.

– Jeg elsker fotball, men noen må tenke på spillerne, og ingen gjør det. Fra tid til annen begynner jeg en diskusjon, og folk sier at han ser etter en unnskyldning. Det gjør jeg ikke, men vi må tenke på disse tingene, særlig i England.

Ser lyst på det

Klopp forsøker likevel å se lyst på situasjonen nå før sesongen blir sparket i gang.

– Det eneste positive med at Mané bare har fått 16 dager ferie er at han ikke mister så mye skarphet. Det er ikke som en syv-ukers pause. Tre uker, 16 dager, han skal klare seg bra.

– Der kommer også landslagspauser, men da kommer de til å reise langt og spille flere kamper i sine lands kvalifiseringer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]