– Vi har ikke mye tid til å være tålmodige med dem

Jürgen Klopp forteller om troppens tilstand før kampen mot Manchester City, og sier han er glad for at man kan gjøre seks bytter på Wembley.

2. aug 2019 kl 19.11 Odd Sindre Tonning

På søndag blir Liverpools sesong sparket i gang for fullt, med sesongens første offisielle kamp, når Liverpool og Manchester City møtes til Community Shield finalen på Wembley. I motsetning til kamper i Premier League eller andre cup-turneringer kan begge lag gjøre seks bytter hver, noe Klopp setter pris på mot en motstander som Manchester City.

– Å ha seks bytter gjør veldig godt. Jeg føler at vi ikke har noen begrensninger for å være ærlig. Vi har syv spillere på benken, en målvakt involvert, og alle de andre kan komme inn. Forhåpentligvis slipper målvakten å komme inn. Det betyr at alle spillerne på benken kan spille en del i kampen, og det er bra, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Vil benytte seg av byttene

Klopp forteller også at alle byttene kan komme til å påvirke hans laguttak foran møtet med de regjerende mesterne i turneringen.

– Vi kommer til å finne en startoppstilling hvor du kan gjøre seks bytter i en kamp tidlig i sesongen mot en veldig vanskelig motstander som krever mye bevegelse. Vi kommer sannsynligvis til å bruke alle seks byttene, sier han.

Tyskeren belyser også situasjonen rundt spillerne som nå har kommet tilbake fra sine ferier, og er tilbake i trening for Liverpool.

– Alt er bra. Ingen var for tunge eller noe sånt når de kom tilbake, de var alle i god form, så det er bra.

– Det gir oss umiddelbart en annen dynamikk og andre alternativer. Det samme gjelder med Naby Keita og Xherdan Shaqiri, det hjelper oss mye. Å ha Alisson tilbake er virkelig fint, han var i veldig god form når han returnerte.

– Vi har ikke mye tid til å være tålmodige med dem. Det positive er at vi kan gjøre seks bytter på søndag, så det er fint.

TILBAKE:
TILBAKE:  Roberto Firmino, Mohamed Salah, Naby Keita og Xherdan Shaqiri er endelig tilbake for Liverpool.

Preget av tunge bein

Liverpools sesongoppkjøring var ikke noe stort høydepunkt for fans eller spillere, men Klopp legger vekt på at kampene som ble spilt, ble spilt med intensive økter i beina, som påvirket spillerne. Samtidig manglet laget de tre sentrale spillerne på topp på grunn av landslagsoppdrag gjennom sommeren.

– I vårt tilfelle var dette stort sett vår offensive linje forrige sesong, som ikke var tilgjengelige gjennom sesongoppkjøringen. Og alle dømmer spillerne som erstatter dem, vi dømmer dem og de dømmer seg selv. Det er ikke kult.

– Når du er sliten, så er du sliten. Og det er veldig vanskelig å da skulle spille din beste fotball. Nå blir alt bedre. Kvaliteten på guttene som nå har kommet tilbake kommer naturligvis også til å hjelpe. Men alle som var her fra den første dagen av sesongoppkjøringen gjorde en utmerket jobb. Treningen var alltid på det høyeste nivået, men fordi treningen var på et så høyt nivå, inkludert høy intensitet, var vi noen ganger helt ferdige under kampene.

SLITNE:
SLITNE:  Det harde treningsopplegget gjennom sommeren gjorde at spillerne var slitne når de skulle spille kamper.

Mané kommer tilbake i god form

Etter at Roberto Firmino, Alisson Becker og Mohamed Salah returnerte fra sine ferier tidligere denne uken, er det bare Sadio Mané som fortsatt er på ferie. Senegaleseren spilte seg til finalen i Afrikamesterskapet, og har derfor fått under tre uker ferie. Klopp mener at dette gjør at spilleren kommer tilbake i god form.

– Vi må se på Mané før vi bestemmer noe. Han har hatt 16 dager med pause, så han kommer til å være i god form. Han drikker ikke og han spiser ikke for mye.

Mané kommer uansett til å gå glipp av kampen mot Manchester City, men skal etter planen returnere til Liverpool-troppen og trene på Melwood fra mandag av. Dermed er det en liten sjanse for at han kan bli involvert allerede i sesongåpningen mot Norwich fredag 9. august. Men Klopp har ikke avgjort når senegaleseren kommer til å være tilbake på banen.

– Han har hatt et treningsprogram. Etter rundt ti dager begynte han å springe litt, så jeg tror han kommer til å være i god form. Men vi må vente å se, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]