Vil ha mer ansvar i Liverpool-troppen

Etter sin første sesong i klubben føler Fabinho at han har tilpasset seg de nye omgivelsene, og er klar for å ta på seg mer ansvar.

2. aug 2019 kl 16.53 Odd Sindre Tonning

Fabinho fikk en noe treg start på sin Liverpool-karriere etter overgangen fra Monaco forrige sommer. Jürgen Klopp har hatt for vane å være tålmodig med sine nye signeringer, og gi dem tid til å tilpasse seg tilværelsen i en ny klubb, og Fabinho var ikke noe unntak.

Sen debut

Etter å ha spilt i alle Liverpools treningskamper forrige sommer, ble han plassert på benken i åpningskampen i Premier League mot West Ham, før han ikke engang var med i troppene mot Crystal Palace, Brighton og Leicester. Først midt i september fikk han sin første kamp for klubben, da han kom inn i det siste minuttet mot PSG. En uke senere debuterte han fra start mot Chelsea i Ligacupen, men han fikk ikke spilletid i Premier League.

Ikke før mot slutten av oktober, da Liverpool møtte Huddersfield, fikk han sin Premier League debut. Etter dette var han nærmest fast på laget.

– Jeg visste at overgangen ville tvinge meg til å tilpasse meg. Jeg måtte tilpasse meg en ny treningsmetode, en ny liga og et nytt land, som er helt annerledes i forhold til det jeg var vant med. Etter ett år i Liverpool, føler jeg at jeg har tilpasset meg landet og leg liker virkelig byen, sier Fabinho ifølge Liverpoolfc.com.

– Selv når jeg ikke spilte visste jeg at jeg måtte jobbe hardt, fordi jeg visste at dersom jeg spilte et par kamper på rad, så kunne jeg bli en viktig spiller for laget.

DEBUTEN:
DEBUTEN:  Klopp omfavner Fabinho etter at brasilianeren fikk sin offisielle debut for Liverpool mot PSG.

Tålmodigheten ga uttelling, men nå ser Fabinho fremover, og ønsker å bli en enda viktigere spiller for klubben i sesongen som kommer.

– Jeg ønsker å ha mer ansvar i laget og fortsette å forbedre meg som spiller. Jeg har alltid strebet etter å forbedre meg, og manageren stoler mer på meg nå, sier han.

Lærte fra medspillerne sine

Fabinho spilte hele kampen da Tottenham ble beseiret i Madrid, og Liverpool kunne løfte pokalen som bevis på at de gjennom forrige sesong var det beste laget i Europa. Men han maner laget til å ikke bli selvgode inn mot den kommende sesongen.

– Jeg fullførte forrige sesong sterkt, jeg spilte nesten hele tiden. Men vi kan ikke bli selvgode, vi må fortsette å ønske mer, og det er det jeg prøver å gjøre.

Brasilianeren forteller at han prøvde å se til lagkamerater og trenere for å tilpasse seg Liverpools spillestil og de nye omgivelsene raskere.

– I starten måtte jeg være tålmodig. Jeg prøvde hele tiden å lære fra mine trenere og spillerne som har vært i klubben en stund. Jeg tror også at det var viktig at der var spillere fra mitt land her, som hjalp meg med å kommunisere.

– Ligaen er utmerket, for meg er det den beste ligaen i verden. Så jeg trengte å tilpasse meg, men så snart du har tilpasset deg de nye omgivelsene, så blir ting mye enklere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]