MED I KLOPPS PLAN:  Brewster takker supporterne på Notre Dame Stadium etter preseason-kampen mot Borussia Dortmund.

— Jeg er ikke dum. Jeg sitter ikke her og sier at jeg vil starte hver kamp denne sesongen

Rhian Brewster inspireres av Firmino og Suarez, og er klar for å gripe mulighetene denne sesongen.

Som en del av The Telegraphs serie «Season of the Superkid», hvor de intervjuer noen av de mest lovende, unge talentene i Premier League, har Chris Bascombe pratet med Rhian Brewster.

Litt Owen, Rush og Fowler — med en dæsj Firmino og Suarez

Han skal fylle hullet etter Daniel Sturridge, som forlot klubben denne sommeren, og Brewster vil betale tilbake tilliten som har blitt vist ham fra manager Jürgen Klopp under skadeavbrekket. Skaden i ankelen, leddbåndet og kneet satt han ut av spill i nesten 15 måneder.

— Manageren var super. Han tok meg til Melwood så jeg kunne leve hver dag som en seniorspiller. Jeg kan ikke takke ham nok.

Brewster har blitt sammenlignet med både Owen, Rush og Fowler, og har selv Thierry Henry som sitt største forbilde.

Nå jobber han med å legge til en bit av Suarez og Firmino i spillet sitt.

— Hvis jeg klarer det kommer det til å gå bra. Jeg vil vise hva jeg er lagd av og hva manageren ser i meg. Jeg er en målscorer — rett sted til rett tid.

— Jeg vil være den typen spiss som ikke bare scorer mål og vinner kamper, men som jobber hardt for laget. Hvis jeg mister ballen vil jeg være den første som vinner den tilbake. Det er det spillerne og trenerne driller inn i meg, forteller han.

Bakerst i køen

Brewster startet karrieren som barn i Chelsea.

— Jeg var Chelseasupporter, og sluttet meg til Chelsea som seksåring og var der til jeg var 14. Men jeg så aldri noen vei til førstelaget.

— Det var mange spillere i samme situasjon som meg, eldre enn meg som ikke fikk sjansen. Jeg tenkte «vil jeg være der og bare være et nummer eller vil jeg spille på førstelaget?»

— En del lag var interessert i meg på den tiden og jeg så Liverpool som det beste alternativet.

Men den samme tvilen han hadde kjent på i Chelsea, viste seg etterhvert også i Liverpool.

— På den tiden var Dom Solanke, Daniel Sturridge, Diviock Origi og Danny Ings fortsatt her og foran meg i køen. Jeg tenkte ikke på penger, men jeg måtte realistisk vurdere situasjonen.

Både Borussia Monchengladbach og RB Leipzig viste interesse i fjor sommer.

— Men så forandret ting seg litt. Da jeg pratet med manageren sa han «du skal bli en topp spiss i denne klubben. Ikke neste sesong, men sesongen etter er du i planene mine». Og noen av de andre spissene forsvant ut på lån.

— Manageren holdt løftet. Jeg visste at han ikke pratet tull til meg. Derfor valgte jeg å bli værende. Nå skal jeg få sjansen, og det er opp til meg å ta den. Når jeg ser hvor jeg er nå, føler jeg at jeg tok det riktige valget. Jürgen Klopp gir unge spillere muligheten.

— Jeg er ikke dum. Jeg sitter ikke her og sier at jeg vil starte hver kamp for Liverpool denne sesongen eller spille hver Champions League-kamp.

— Jeg vet hvor god front tre er. Jeg er ung. Kanskje jeg kan få være på benken, få starte en gang i blant og vise meg frem. Denne sesongen handler om å ta de mulighetene jeg får. Det jeg virkelig vil er å betale tilbake tilliten som har vært vist meg.

Følger fortsatt med på Chelsea

Til tross for at han har byttet den blå drakten med den rød, følger fortsatt Brewster godt med på hva som skjer på Stamford Bridge og med tidligere lagkamerater.

— Jeg ser venner, ikke klubb-rivaler. De er lagkameratene mine på landslaget, og flere av dem lagkamerater i Chelsea. Når de kommer inn på seniorlaget er jeg stolt av dem.

— Du skulle hørt meg i stua da de fikk sjansene sine — Jadon Sancho, Phil Foden, Callum Hudson-Odoi, Angel Gomez, Morgan Gibbs-White. Jeg jublet for dem.

Brewster var en del av Englands U17-tropp som vant VM i 2017. Han gjorde seg blant annet bemerket med hattrick mot både Brasil og USA, og ble turneringens toppscorer.

— Man vinner ikke VM og kommer til finalen i EM uten grunn. Lagånden var upåklagelig. Vi sto samlet og ville at hverandre skulle gjøre det bra. Vårt England-lag var likt dagens Liverpool-lag, hvor alle pusher og hjelper hverandre.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+