– Det plager meg, fordi det ikke er sant

Jürgen Klopps kommentarer rundt pengebruken til Manchester City plager Pep Guardiola.

2. aug 2019 kl 17.50 Odd Sindre Tonning

– Vi lever ikke i en fantasi-verden der man kan få alt man peker på. Du kan ikke bruke penger hele tiden. Det ser ut som om det bare er fire klubber i verden som kan gjøre det; Real Madrid, Barcelona, Manchester City og PSG. Du kan ikke sammenligne oss med dem, sa Klopp forrige uke.

Dette er en kommentar som har plaget Pep Guardiola i oppkjøringen til Community Shield møtet mellom de to lagene.

– Det stemmer ikke

I oppladningen til møtet mellom de to store lagene fra England forrige sesong har Guardiola nemlig brukt tid på å tilbakevise kommentarene fra Klopp.

– Det plager meg. Selvfølgelig plager det meg, fordi det ikke er sant at vi bruker £200m hvert overgangsvindu, sier Guardiola ifølge britisk presse.

– Forrige sesong brukte vi £17m netto på en spiller.

Forrige sesong kjøpte Manchester City Riyad Mahrez fra Leicester som den eneste store overgangen deres. Denne overgangen ble i stor grad finansiert ved salg av spillere som Brahim Diaz til Real Madrid, Angus Gunn til Southampton og Pablo Maffeo til Stuttgart. Dermed sto klubben igjen med samlede utgifter på rundt £17m, som Guardiola påpeker. Sesongen før var historien en helt annen.

– For to sesonger siden brukte vi mye penger fordi jeg tok over laget, og vi hadde ti eller elleve spillere over 30 år, så vi var nødt til å gjøre det. Men vi kan ikke bruke £200m hver sesong. Forrige sesong brukte Liverpool mer enn £200m, og de gjør ikke det i år. Det er det samme med oss, sier Guardiola.

For to år siden var utgiftene på et helt annet nivå for Manchester City. De kjøpte spillere som Aymeric Laporte, Benjamin Mendy, Kyle Walker, Bernardo Silva, Ederson og Danilo, og brukte ifølge transfermarkt rundt £290m på spillerkjøp. Salget av spillere som Kelechi Iheanacho, Enes Ünal og Wilfried Bony sørget for rundt £83m inn i klubbkassen, altså store tap for de lyseblå.

– Påstandene stemmer ikke. De kommer fra Liverpool, det er ikke et lite lag, så naturligvis liker jeg det ikke, poengterer Guardiola.

Skryter av Klopp

Men til tross for den lille ordkrigen mellom de to trenerne, så skryter Pep Guardiola av Jürgen Klopp før kampen på søndag, og sier at han tror at en mann som Klopp er bra for fotballen.

– Klopp er en topp manager. Det er en utrolig utofrdring når vi møter lagene hans, og hans beskjeder er alltid positive. Han oppførsel, smilet og klemmene. Jeg tror det er veldig bra for fotballen. Meldingene hans er alltid positive, med noen unntak, men mesteparten av tiden er det bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]