IKKE SJALU:  Klopp er ikke sjalu på klubbene som kan bruke hauger av penger på spillere år etter år, og vil heller bruke tiden sin på å bygge opp spillerne han har i klubben fra før.

– Jeg er ikke sjalu på lagene som handler mye

Jürgen Klopp poengterer nok en gang at han er fornøyd med troppen sin, og hinter til at dersom en stor signering skal komme inn portene, så må man gjennomføre et stort salg.

Gjennom årets sommer har Liverpool-fans ventet i håpet om at et stort navn skal dukke opp på Melwood for å gjennomføre en medisinsk test, for så å bli fotografert med den ikoniske drakten i hånden.

Lever ikke i en fantasi-verden

Så langt er 17-årige Sepp van den Berg den eneste spilleren som har kommet inn portene på Anfield og Klopp heller kaldt vann i årene på de som fortsatt håpte på en stor signering i sommer.

– Jeg kan ikke si noe om hva de andre lagene driver med. Jeg vet ikke hvordan de gjør det. Vi må betale regninger, beklager. Vi har investert penger i dette laget, men nå ser det ut som om vi ikke gjør det. Men vi lever ikke i en fantasi-verden der man kan få alt man peker på, sier Klopp til britisk presse.

– Du kan ikke bruke penger hele tiden. Det ser ut som om det bare er fire klubber i verden som kan gjøre det; Real Madrid, Barcelona, Manchester City og PSG. Du kan ikke sammenligne oss med dem.

Men selv om han mener at disse klubbene kan bruke så mye penger de måtte ønske, benekter han at han er sjalu på dem.

– Jeg vet hvordan folk vil ta dette, de vil si at jeg er sjalu. Men jeg er ikke sjalu, og dette er ikke slutten for Liverpool FC. Neste år kommer det et nytt overgangsvindu. Dette laget er godt, og nå må vi jobbe med det. Du kan ikke garantere for at fem nye signeringer gjør at vi ikke spiller uavgjort i snøværet mot Leicester.

Må selge for å kjøpe

Liverpool har handlet stort de siste overgangsvinduene, men de overgangene har blitt finansiert av spillersalg, blant annet salget av Philippe Coutinho til Barcelona. Klopp forteller at dersom han skal handle inn nye spillere, så må han selge noen andre først.

– Skal vi selge fem spillere for å gjøre plass til fem nye? Send meg en liste og fortell meg hvem som skal ut. de ville sendt tilbake et blankt ark fordi de ønsker å beholde alle spillerne – og bringe inn nye på samme tid, sier Klopp som ønsker å bygge opp det laget han allerede har, heller enn å bruke mye penger på å kjøpe inn nye spillere hele tiden.

SNART TILBAKE:  Klopp mener at Oxlade-Chamberlain snart er tilbake på sitt toppnivå, og er en av spillerne manageren vil utvikle, heller enn å bruke store penger på en ny signering.

Liverpools USA-turné har gjort at noen fans har ytret et større ønske om forsterkninger, etter at de tre kampene mot Borussia Dortmund, Sevilla og Sporting CP endte med to tap og en uavgjort. Men Klopp poengterer at nøkkelspillere manglet i de kampene.

– Alt er veldig positivt og vi har et sterkt lag. Front-trioen er ikke her, og Naby (Keita) og Shaq (Xherdan Shaqiri) var ikke med til USA. Alex Oxlade-Chamberlain har ikke spilt fotball på et år, og han ønsker å være «The Ox» igjen. Noe gikk bra, noe gikk ikke så bra, og så blir han frustrert. Det er helt normalt, og snart er Ox tilbake.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.08.2019 kl 22:09

Bekreftet: Coutinho lånes ut til Bayern

Klubbene har bekreftet at brasilianeren skal spille i Bundesliga denne sesongen.

+
16.08.2019 kl 20:45

Alisson er ikke med i Brasil-troppen

Men hovedpersonen selv sier at han er på bedringens vei.

+
16.08.2019 kl 18:30

Coutinho er på vei til tysk fotball

Brasilianeren skulle egentlig ha vært i troppen for Barcelonas ligaåpning fredag kveld.

+
16.08.2019 kl 18:18

Helt tilfreds med Oxlade-Chamberlains omgang

Midtbanespilleren fikk sin første start på 477 (!) dager.

+