Flere City-spillere går glipp av Community Shield-kampen

Manchester City må klare seg uten flere nøkkelspillere når de møter Liverpool på Wembley i Community Shield.

27. jul 2019 kl 22.54 Odd Sindre Tonning

Landslagsoppdrag i sommer gjør at Manchester City står i fare for å miste hele syv sentrale spillere til møtet med Liverpool på Wembley, men så langt er det bare bekreftet at to av dem garantert vil gå glipp av kampen i Community Shield.

Kvintett kan rekke kampen

Manchester City hadde tre spillere som representerte Brasil da samba-nasjonen gikk til topps i Copa America. Her ble Ederson benket gjennom mesterskapet, mens Fernandinho fikk spille to kamper, og Gabriel Jesus spilte i alle kampene på veien til troféet.

Deltakelsen i dette mesterskapet gjør at disse tre spillerne ikke har kommet tilbake fra ferie enda, og det er forventet at de kommer tilbake til treningsfeltet til Manchester City i begynnelsen av neste uke.

Det samme gjelder Sergio Agüero og Nicolas Otamendi, som også han spilte alle kampene da han og Argentina endte på 3. plass i mesterskapet.

Derfor er det ikke sikkert at disse spillerne kommer til å starte mot Liverpool, da Manchester City ikke har noen flere treningskamper før kampen i Community Shield, slik at spillerne kan komme seg i kampform før finalen. Men helt utelukket er det ikke at kvintetten kan spille en rolle i kampen mot Liverpool.

To garantert ute

Men to spillere kommer garantert ikke til å rekke kampen på Wembley. Den første er Riyad Mahrez, som nettopp har begynt på sin ferie etter at han og Algerie spilte seg til finalen i Afrikamesterskapet, der de slo Sadio Mané og Senegal. Manchester Evening News skriver at Mahrez kan komme til å få de vanlige tre ukene med ferie, noe som gjør at han kommer tilbake først etter kampen mot Liverpool.

Den andre spilleren som ikke kommer til å være klar er venstrebacken Benjamin Mendy, som fortsatt jobber med å komme tilbake fra kneskaden han pådro seg i starten av forrige sesong.

Manchester City har spilt fire treningskamper denne sesongoppkjøringen, mot engelsk og asiatisk motstand. De åpnet sesongoppkjøringen med å slå West Ham 4-1 i Premier League Asia Trophy, før de tapte finalen mot Wolverhampton etter straffesparkkonkurranse.

Etter dette slo de Kitchee fra Hong Kong 6-1, før japanske Yokohama tapte 3-1 mot de regjerende Premier League-mesterne.

Med spillere som Fernandinho, Gabriel Jesus og Sergio Agüero forventet ute til kampen mot Liverpool, kan man fort få se Raheem Sterling figurere på topp for Manchester City, noe han til dels har gjort i årets sesongoppkjøring. I Fernandinhos rolle dypt på midtbanen kan nysigneringen Rodri, som ble kjøpt fra Atletico Madrid for rundt £63m, få sjansen fra start.

Liverpool i lignende posisjon

Men det er ikke bare Manchester City som fort kan mangle nøkkelspillere til sesongens første offisielle kamp. For Liverpools del kommer Mohamed Salah, Roberto Firmino og Alisson Becker tilbake fra sine ferier først på mandag, noe som betyr at de vil få i underkant av en uke på å forberede seg til kampen på.

I motstening til Manchester City, så har Liverpool fortsatt to kamper igjen som de kan bruke på å spisse kampformen, noe som kan hjelpe trioen med å bli klare til kampen som spilles på søndag 4. august. De vil ikke rekke kampen mot Napoli sødnag 28. juli, men det er forventet at de vil få spilletid for å komme seg i bedre kampform når Liverpool møter Lyon på onsdag.

En spiller som garantert vil gå glipp av kampen i Community Shield på Liverpools side er Sadio Mané, som i likhet med Mahrez er på ferie etter et langt Afrikamesterskap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]