– Divock er tilbake!

Jürgen Klopp tror folk nå får se versjonen av Divock Origi som en hel verden vil ønske seg.

27. jul 2019 kl 21.41 Odd Sindre Tonning

Divock Origi var inne i sitt livs form. Det var 20. april 2016, og hadde akkurat scoret sitt femte mål på fem kamper i møtet med Everton. Blant annet hadde han vært svært delaktig i at Borussia Dortmund ble slått ut av Europa Leagues kvartfinale, og at Liverpool gikk hele veien til finalen. Men så skulle det skje, det som forandret hele karrieren til belgieren.

Funes Mori kom inn alt for sent i en takling på Origi og stemplet spissen i ankelen som ble vridd i en unaturlig vinkel. Etter dette kom Origi aldri helt tilbake fra skaden han pådro seg, ikke før mot slutten av forrige sesong.

– Glemmer aldri den situasjonen

Jürgen Klopp husker den skaden svært godt.

– Jeg kommer aldri til å glemme situasjonen i Everton-kampen (i 2016), med den stygge taklingen og det røde kortet til Funes Mori. Divock var i sitt livs form og alle var så positive med tanke på hans fremtid, og så skjer ting som dette i fotballen, sa tyskeren etter at Origi signerte en ny kontrakt tidligere i sommer.

– Siden den skaden har vi bare fått se noen glimt her og der. Men så, når vi var på trening, kunne du se det – Divock er tilbake! Det er den Divock Origi som hele verden ønsket seg, sier Klopp til Liverpool Echo.

Forrige sesong avsluttet Origi med stil, da han først var svært delaktig i comebacket mot Barcelona, for så å avgjøre Champions League-finalen mot Tottenham med sin sene 2-0 scoring. Nå tror Klopp at Origi snart blir en svært ettertraktet spiller igjen.

– Dersom du hadde spurt klubbene rundt om i verden like etter bortekampen mot Dortmund i 2016: «Divock Origi, vil du ha han?», så ville mange klubber svart «Ja!».

– Det er situasjonen igjen nå. Nå må vi hjelpe han. Han ser veldig bra ut, han har signert en ny kontrakt og alt er bra. Det er en ny signering.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]