– Han kommer til å ha en viktig rolle her i år

Jürgen Klopp er storfornøyd med at Divock Origi har signert en ny kontrakt med klubben, og sier at belgieren kommer til å spille en viktig rolle i klubben denne sesongen.

10. jul 2019 kl 21.14 Odd Sindre Tonning

Divock Origi signerte en ny langtidskontrakt med Liverpool på onsdag. Jürgen Klopp skjuler ikke sin glede over å få beholde 24-åringen på Anfield de kommende sesongene.

Vinn-vinn

– Jeg tror virkelig at dette er en vinn-vinn situasjon. Han har en historie bare fotballen kan skrive. Jeg tror at dette er en veldig viktig kontrakt for både han og oss med tanke på alder, sier Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com etter at kontrakten ble signert.

Når han snakker om at Origi har en historie som bare fotballen kan skrive, er det belgierens oppturer og nedturer for klubben Klopp sikter til, og måten han har kjempet seg tilbake på laget på etter noen tøffe sesonger.

– Jeg kommer aldri til å glemme situasjonen i Everton-kampen (i 2016), med den stygge taklingen og det røde kortet til Funes Mori. Divock var i sitt livs form og alle var så positive med tanke på hans fremtid, og så skjer ting som dette i fotballen.

SKADE:
SKADE:  Origi forlater her banen etter skaden han pådro seg mot Everton i 2016.

Det var 20. april 2016, i sesonginnspurten hvor Liverpool mellom annet hadde sikret seg en plass i finalen av Europa League, med Origi svært sentral på laget, at Origi skulle få en skade som skulle påvirke han i årene som kom.

Like før pause hadde belgieren sendt Liverpool i føringen med sin femte scoring på like mange kamper. Han viste med det at han var i sitt livs form og var vanskelig å stoppe. Det klarte imidlertid Funes Mori like etter pause, da han kom alt for sent inn i en takling på Origi, og stemplet belgieren i ankelen, som ble vridd i en svært unaturlig vinkel. Og det var starten på en tung periode for mannen som nå har fylt 24 år.

– Vi vet alltid at ting som dette kan skje, men når du ser det og hvilken påvirkning det har på en karriere, så er det bare en trist historie fordi han slet så lenge med ankelen, og når han kom tilbake svevde laget, fortsetter Klopp.

Vi vet alltid at ting som dette kan skje, men når du ser det og hvilken påvirkning det har på en karriere, så er det bare en trist historie.Jürgen Klopp

Kjempet seg tilbake

Origi brukte 2017/18 sesongen på utlån i Wolfsburg, i et låneopphold Klopp forteller at ikke fungerte så godt. Origi spilte 31 kamper og scoret seks mål for den tyske klubben, før han returnerte til Liverpool. Klopp sier at Origi vurderte å forlate klubben, men så startet sesongen, og han var fortsatt i Liverpool.

– Han vokste og vokste, og på trening kunne man se det. Han spilte noen kamper på venstrevingen og gjorde det godt der, men han var ikke helt klar for den sentrale rollen enda.

– Så var vi tilbake på trening igjen, og du så det. «OK, nå er han klar for å være nummer 9», og han gjorde det og scoret målene. Det hjalp, naturligvis, han scoret noen ufattelig viktige mål, og her er vi.

Målene Origi har scoret denne sesongen har virkelig vært viktige. Hans to mål mot Barcelona i comebacket på Anfield kan bli trukket frem, det samme kan hans sene scoring i Champions League-finalen, som mer eller mindre punkterte kampen, eller hans matchvinnende mål mot Everton i desember. Og hans scoring mot Newcastle mot slutten av sesongen, da Liverpool knivet med Manchester City om tittelen. Alle er mål Klopp mener går inn i historien til Liverpool.

– Ja, uten tvil! Ikke bare målet mot Everton, som allerede var historisk, men alle de andre han scoret mot Barcelona og særlig i finalen. De er alle veldig, veldig spesielle, også det han scoret mot Newcastle, han var veldig avgjørende forrige sesong.

– Men det var ikke bare målene, det var også måten han spilte på som var så mye bedre mot slutten av forrige sesong. Jeg husker når vi spilte borte mot Dortmund (i 2016) og han scoret det målet, og etter det sa alle Dortmund-fansen bak meg: «Divock Origi, wow, for en spiss!».

Ønsket å forlenge

Klopp forteller også om ønsket begge partene hadde til å få signert en ny kontrakt.

– Vi ønsket å signere ham igjen, å forlenge kontrakten, og det fine er at han ønsket det også. Han innså at det var en tung tid, men vi ga aldri opp på ham på den tiden. Vi sa aldri: «OK, det kommer aldri til å fungere igjen,» men noen ganger i fotball har du ikke tid.

– Heldigvis hadde vi nok tid til at vi kunne vente til han var klar igjen. Nå er han en fantastisk spiller igjen, så det er flott å ha han og jeg er veldig, veldig glad for at han signerte kontrakten. Han kommer til å ha en viktig rolle her i den kommende sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]