Ville kommentere «Hvor er Fabinho» på Brasils Instagram-side

På søndag vant Brasil Copa America, et mesterskap som overraskende nok gikk uten Fabinho. Nå forteller midtbanespilleren om hvordan det var å bli utelatt fra troppen, og om støtten han fikk fra sine medspillere.

10. jul 2019 kl 17.17 Odd Sindre Tonning

Etter en litt treg start på sin Liverpool-karriere endte Fabinho opp med å bli en sentral brikke på laget som vant Champions League og kom på andreplass i Premier League forrige sesong. Derfor var det overraskende at Brasils landslagssjef, Tite, valgte å utelate ham fra troppen som reiste til hjemlandet for å kjempe om Copa America-troféet.

Fikk god støtte

For hovedpersonen selv var det også en overraskelse å ikke komme med, men i et intervju med YouTube-kanalen De Sola forteller Fabinho at han har kommet seg over skuffelsen.

– Jeg forsøker ikke lenger å forstå det, jeg har allerede slått meg til ro med at jeg ikke ble tatt ut. Min families hjelp gjorde det enklere å håndtere.

Det var ikke bare familien som hjalp Fabinho etter at laguttaket ble offentliggjort. Flere lagkamerater var også på plass for å gjøre brasilianerens skuffelse mindre.

– Jeg var faktisk overrasket over hvor mange som kom for å snakke med meg om uttaket. Jeg snakket med Firmino, han sa «Ikke bekymre deg kompis, slikt skjer…». Klopp sendte meg også en melding, noe jeg ikke forventet. Han sa: «Jeg forstår det ikke. Du fortjente å bli tatt ut. Men ta det med ro.»

Og nederlandske Gini Wijlandum gikk mer offentlig ut med sin støtte til lagkameraten, da han kommenterte «Fabinho?» da Liverpool sin offisielle Instagram-konto postet om at Alisson Becker og Roberto Firmino ble tatt ut på landslaget. Den kommentaren har fått i overkant av 45.000 «likes».

– Dagen etter sa han: «Fabinho, jeg skulle til å gå inn på Brasil sin Instagram-side og kommentere ‘Hvor er Fabinho’ en haug med ganger.» Så sa jeg «Kompis, slutt med det» og lo, forteller Fabinho.

Vil bli viktigere offensivt

For å komme med i fremtidige mesterskap hos landslaget ønsker Fabinho å konsentrere som om å forbedre seg i Liverpool, og bli en enda viktigere spiller for laget.

– Det er mange som kjenner meg og som sier at jeg burde skyte mer fra utenfor 16-meteren. Det er en av tingene jeg ønsker å forbedre. Jeg ønsker å være viktigere i den offensive delen av Liverpools spill, forteller han.

VIKTIGERE OFFENSIVT:
VIKTIGERE OFFENSIVT:  Her feirer Fabinho sin ene scoring for Liverpool forrige sesong. Fremover ønsker han å bli enda viktigere i Liverpools angrepsspill.

– Året med å tilpasse seg er over, fra nå av skal jeg bli en bedre spiller for Liverpool, og jeg tror at det også vil forbedre sjansene mine til å komme på landslaget.

Forrige sesong spilte brasilianeren 28 ligakamper for Liverpool, hvor han scoret en gang og hadde to målgivende pasninger. Nå sikter han seg nok inn mot å forbedre det antallet den kommende sesongen.

Mener van Dijk fortjener Ballon d’Or

Den siste tiden har det også vært mye snakk om hvilken spiller som fortjener å vinne Ballon d’Or, en diskusjon hvor Virgil van Dijk har blitt trukket frem som en vinner-kandidat. Fabinho tror lagkameraten kan vinne den prestisjetunge prisen.

– Jeg tror det blir van Dijk. Særlig etter at vi vant Champions League. Og etter seieren mot Barcelona. Jeg trodde Lionel Messi om til å vinne, men tapet mot oss påvirket Barcelona for mye. De tapte til og med Copa Del Rey-finalen.

Van Dijk har vært en nøkkelspiller for Liverpool siden han kom til klubben fra Southampton. Gjennom hele forrige sesong var det ikke en eneste spiller som klarte å drible seg forbi ham, og Fabinho avslører at han ikke er noe dårligere på trening.

– Jeg er vanligvis på van Dijks lag, og takk Gud for det. Den eneste spilleren jeg har sett som har kommet seg forbi ham på trening var Firmino, men han klarte det bare en gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]