– Kontraktsforlengelsene er overgangene våre

Jürgen Klopp mener at kontraktsforlengelsene som har blitt signert den siste sesongen er årets signeringer.

26. jul 2019 kl 20.07 Odd Sindre Tonning

Med i underkant av to uker igjen av sommerens overgangsvindu for Premier League-klubber er den unge stopperen Sepp van den Berg den eneste signeringen Liverpool har gjort. Det har lenge blitt varslet at årets overgangsvindu ikke vil være av de travleste for Liverpool, og Klopp har nok en gang understreket at han er fornøyd med troppen han har til disposisjon.

– I vårt tilfelle er dette våre overganger

I et intervju med ESPN forteller Jürgen Klopp at kontraktsforlengelsene Liverpool har gjort den siste sesongen, hvor de har forlenget kontraktene til spillere som Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah, og senest Divock Origi, er klubbens signeringer denne sesongen.

– Dette er faktisk våre signeringer, dette er overgangene våre. Jeg er sikker på at ingen er interesserte i det. Men du har en spiller, han er god, du ønsker å beholde han. Dersom han signerer en ny kontrakt, så betyr det bare at han blir litt dyrere for et par personer dersom du skulle ønske å selge ham. Det betyr ikke noe, sier Klopp.

– I vårt tilfelle så er dette våre overganger. Disse nye kontraktene, å beholde disse guttene her, var et sterkt signal for verden på utsiden. Det er et flott signal for å være ærlig.

SIGNERING:
SIGNERING:  Klopp mener at spillere som Origi er en av signeringene Liverpool har gjort denne sesongen, etter at han signerte en kontraktforlengelse tidligere i sommer.

– Du må ikke endre noe bare for å gjøre det. Du må forbedre ting, og den samme personen som gjør den samme jobben i enda et år betyr at han er bedre i jobben, og det er forbedring.

Etter at Liverpool vant Champions League forrige sesong mener Klopp at det å beholde laget som spilte seg hele veien til «big ear», som troféet blir kallet, er det viktigste når man ser fremover.

– Jeg liker det at disse guttene er i en veldig god fotball-alder. Det handler ikke om å bringe inn nye folk hit, det handler om å bruke den erfaringen vi skaffet oss, og bli bedre enn tidligere, sier han.

Tidligere har tyskeren også poengtert at comebacket til spillere som Rhian Brewster og Alex Oxlade-Chamberlain er som nye signeringer å regne, etter at de kom tilbake fra lange skadeavbrekk helt på tampen av forrige sesong.

Vinnere selv om de taper

Klopp mener også at laget hans er en gjeng med vinnere, noe han har ment en stund, selv om laget ikke har vunnet noen turneringer med Klopp før triumfen i Champions League.

– Før spurte folk om vi var vinnere. Da blir man alltid påvirket av verden der ute, så dersom du ikke har vunnet noe, så kan du ikke si: «Jeg er en vinner, men det har ikke virket helt ennå».

Liverpools seier over Tottenham i forrige sesongs finale i Champions League var klubbens tredje opptreden i en europeisk finale under Klopp, og den første han vant som Liverpool-manager. Han mener at de første finaletapene var nødvendige for å nå dit klubben er nå.

– Det å gå gjennom mørke stunder sammen er veldig viktig. Du må tape stort for å innse at du ikke er en taper. Du innser at det skjedde, du tapte, men du kan fortsatt være en vinner. Alt dette gjorde oss sterkere, og jeg er glad for å beholde disse guttene sammen.

– Denne gruppen, bortsett fra Ali (Alisson), Fabinho og Naby (Keita), spillerne vi signerte i fjor sommer, gikk gjennom et veldig mørkt Champions League tap, og endte opp i et veldig lyst øyeblikk i Madrid i år. Vi tapte mot Madrid, vi vant i Madrid, det var nesten som om det var «meant to be».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]