BESTE FORSVARSSPILLEREN:  Gary Gillespie mener at Virgil van Dijk er den beste forsvareren han har sett, og trekker særlig frem nederlenderens styrker en-mot-en som et viktig element i hans spill.

– Han er den beste forsvarsspilleren jeg har sett

Gary Gillespie mener Virgil van Dijk er den beste forsvareren han har sett, og sier at nederlenderen fortjener å være med i diskusjonen rundt Ballon d’Or.

I en sesong der Liverpool vant Champions League, kom på andreplass i hjemlig liga, og der Virgil van Dijk vant prisen som årets beste spiller i Premier League, mener Gary Gillespie at nederlenderen nå også fortjener å være med i kampen om å vinne Ballon d’Or, eller gullballen.

– Han er utrolig på alle måter

Gillespie, som selv spilte midtstopper for Liverpool, og var med på å vinne tre ligagull og en europeisk tittel, har mange lovord å komme med til Liverpools stopperkjempe.

– Vanligvis er det spillere som scorer mål, som dribler og kommer seg forbi motspillere, og som skaper sjanser som blir lagt merke til. Jeg mener det sier sitt når han som en forsvarsspiller blir nevnt som en kandidat til å vinne Ballon d’Or, sier Gillespie til Liverpoolfc.com.

– Han er den beste forsvarsspilleren jeg har sett. Han er helt der oppe, utrolig på alle måter, særlig en-mot-en, noe som er utrolig viktig nå for tiden med måten moderne lag spiller på.

– Noen ganger havner du i en-mot-en situasjoner og du trenger bare å se på tallene fra forrige sesong: jeg tror de sa at ikke en eneste spiller driblet seg forbi han. Jeg mener det er helt fenomenalt.

På FIFA-cover

Van Dijk fikk seg en ny opptur på fredag, da det ble annonsert at han skal pryde coveret at FIFA 20 Champions Edition. Selv sier han at det er en drøm som går i oppfyllelse å få være på coveret av det populære spillet.

– Å representere Liverpool på coveret av FIFA 20 er veldig spennende for meg som spiller. Jeg har spilt FIFA i flere år, så dette er enda en stor milepæl i min karriere, som jeg er veldig stolt av, sier van Dijk selv.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.08.2019 kl 20:25

– Jeg var imponert over hvor gode vi var

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med prestasjonen på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 18:35

VAR-drama da Manchester City avga poeng på hjemmebane

Liverpool overnatter på tabelltoppen, og blir der minst frem til mandag kl. 23.00.

+
17.08.2019 kl 17:28

– Forsvaret må ta sin del av skylden for tabben

Jürgen Klopp sine tanker etter seieren på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 16:18

Mané var banens klart beste spiller da Liverpool kom fra St. Mary's med tre poeng

Vår spillerbørs etter 2-1 seieren på St. Mary's.

+