– Han er den beste forsvarsspilleren jeg har sett

Gary Gillespie mener Virgil van Dijk er den beste forsvareren han har sett, og sier at nederlenderen fortjener å være med i diskusjonen rundt Ballon d’Or.

26. jul 2019 kl 17.44 Odd Sindre Tonning

I en sesong der Liverpool vant Champions League, kom på andreplass i hjemlig liga, og der Virgil van Dijk vant prisen som årets beste spiller i Premier League, mener Gary Gillespie at nederlenderen nå også fortjener å være med i kampen om å vinne Ballon d’Or, eller gullballen.

– Han er utrolig på alle måter

Gillespie, som selv spilte midtstopper for Liverpool, og var med på å vinne tre ligagull og en europeisk tittel, har mange lovord å komme med til Liverpools stopperkjempe.

– Vanligvis er det spillere som scorer mål, som dribler og kommer seg forbi motspillere, og som skaper sjanser som blir lagt merke til. Jeg mener det sier sitt når han som en forsvarsspiller blir nevnt som en kandidat til å vinne Ballon d’Or, sier Gillespie til Liverpoolfc.com.

– Han er den beste forsvarsspilleren jeg har sett. Han er helt der oppe, utrolig på alle måter, særlig en-mot-en, noe som er utrolig viktig nå for tiden med måten moderne lag spiller på.

– Noen ganger havner du i en-mot-en situasjoner og du trenger bare å se på tallene fra forrige sesong: jeg tror de sa at ikke en eneste spiller driblet seg forbi han. Jeg mener det er helt fenomenalt.

På FIFA-cover

Van Dijk fikk seg en ny opptur på fredag, da det ble annonsert at han skal pryde coveret at FIFA 20 Champions Edition. Selv sier han at det er en drøm som går i oppfyllelse å få være på coveret av det populære spillet.

– Å representere Liverpool på coveret av FIFA 20 er veldig spennende for meg som spiller. Jeg har spilt FIFA i flere år, så dette er enda en stor milepæl i min karriere, som jeg er veldig stolt av, sier van Dijk selv.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]