KJEMPET OG BLE BELØNNET:  Divock Origi hadde muligheten til å få spilletid andre plasser i fjor og i januar, men valgte heller å satse på å imponere Jürgen Klopp på trening – og ble en svært viktig brikke utover i sesongen.

– Visste at muligheten ville dukke opp

Divock Origi forklarer hvorfor han ble værende tross den lille spilletiden.

Champions League-helten har blitt en svært populær mann på Anfield etter det eventyrlige siste halvåret av forrige sesong. Men det var på ingen måte gitt at Origi skulle bli i klubben.

Etter å ha fått henholdsvis fem og sju Premier League-opptredener de foregående sesongene, og blitt skadet da han først så ut til å ha funnet rytmen i 2016, ble spissen lånt ut til Wolfsburg for 2017/2018.

– En magefølelse

Tilbake på Melwood i fjor sommer hadde han en rekke klubbalternativer. Men selv om han var langt bak i angrepskøen, ønsket Origi heller å satse alt på å imponere manageren på trening og vente på sjansen enn å bli solgt.

– Det var en magefølelse, svarer belgieren på spørsmål om hvorfor.

– Jeg satte meg ned og følte at jeg ønsket å bli værende og hjelpe dette laget, sier han, ifølge Liverpool Echo.

– Jeg følte meg bra. Jeg var bare nødt til å fortsette å prestere på trening, så visste jeg at muligheten ville dukke opp.

Konkrete tilbud fra andre klubber kom både på sommeren i fjor og det påfølgende januarvinduet. Blant annet var ligakollega Wolverhampton svært interessert.

Belønningen kom i vårsesongen

Heldigvis for de helrøde valgte han altså å bli. Etter å ikke engang ha kommet med i 18-mannstroppen før oktober, kom den første store oppturen med matchvinner-målet på overtid mot Everton i desember.

Så fulgte en periode med fortsatt sporadisk spilletid, men da satt han i det minste oftere på benken, før han etter januarvinduet fikk flere sjanser.

Og særlig i Champions League: Origi var nemlig på banen i samtlige kamper i utslagsrundene.

Den eneste starten hans kom i semifinalen mot Barcelona. To mål bidro enormt til finaleplassen, og i Madrid 1. juni ble han byttet inn i 2. omgang og fastsatte sluttresultatet i historiebøkene til 2–0.

– Jeg hadde en følelse av at vi kunne gjøre noe spesielt. Jeg måtte bare blokkere ut alt på utsiden og fokusere på de rette tingene, sier Origi.

Store endringer på ett år

– I fotball vet man aldri. Dette kunne også ha gått en annen vei, men det var avgjørelsen min. Mye har skjedd på ett år. Det er det fine med fotballen.

Triumfen i Madrid har «definitivt» endret retningen i karrieren hans. I sommer har han også skrevet under på en ny langtidskontrakt.

– Det var en stor opplevelse. Å vinne Champions League er en barndomsdrøm, så det endrer mye i en spillers karriere.

Under pre-season har Origi beholdt det gode humøret og scoret tre ganger så langt.

– Jeg forsøker å være i best mulig form og bare prestere. Jeg føler meg positiv, jeg føler meg bra, det er veldig god stemning i Liverpool for tiden, og jeg mener vi bare må dra nytte av det på en god måte.

– Det vil kanskje være noen vanskeligere perioder i fremtiden, og det kan komme gode perioder, så jeg forbereder meg bare best mulig.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+