Anfield-utvidelsen blir større enn planlagt

Klubben lar fristen på den nåværende byggetillatelsen av Anfield Road End løpe ut.

25. jul 2019 kl 13.00 Marius Rabben

Det har lenge pågått en intern debatt i Liverpool FC om den videre utbyggingen av Anfield etter at nye Main Stand ble ferdigstilt i 2016.

Klubben har tidligere fått godkjent byggetillatelse for utvidelse av Anfield Road End, kortsiden på motsatt side av The Kop, med ca. 4000 plasser, men de ønsker mer, bekrefter daglig leder Peter Moore.

Ikke nok

– Det er utilstrekkelig for våre planer, sier Moore til Associated Press (AP).

– Vi fortsetter å analysere for å finne ut hva det optimale tallet er.

Derfor bekrefter Moore at den nåværende byggetillatelsen, hvor fristen er september i år, ikke blir benyttet, og man jobber heller for å finne en løsning hvor Anfield blir enda større.

I dag er det plass til ca. 54 000 tilskuere på Liverpools hjemmekamper.

Blir ikke «små-til-medium»-planer

Infrastrukturen i og rundt et trangt stadionområde er kanskje den største utfordringen ved videre utbygging. Den enorme etterspørselen etter kampbilletter og sesongkort tilsier at Anfield i teorien kunne ha vært på størrelse med for eksempel Old Trafford (75 000), men det krever igjen mer plass og vil påvirke lokalsamfunnet stort.

– I løpet av de neste månedene tror jeg dere får høre mer fra oss angående hvordan de planene vil se ut, sier Moore.

MER ENN FØRST PLANLAGT:
MER ENN FØRST PLANLAGT:  Klubbens daglige leder, Peter Moore, bekrefter at den neste utvidelsen av Anfield blir på mer enn 4000 plasser, som var opprinnelig planlagt.

– Jeg kan fortelle at det definitivt ikke vil være de heller små-til-medium-planene som vi har hatt.

Samtidig påpeker han at Anfield-området gjør at klubben ikke «bare» kan klinke til og utvide uten konsekvenser.

– Selvfølgelig kan de planene endres etter å ha sett på gjennomførbarheten. Man kan ikke bare bygge en enorm arena uten grenser her. Vi er veldig klar over innvirkningen vi har på innbyggerne.

– Hvordan man får folk til og fra stadion, er også viktig, forteller Moore.

Med nye Main Stand ble St. James’ Park forbigått i kapasitet, og nå er Anfield det sjuende største stadionet i England – bak Wembley, Old Trafford, London Stadium, Tottenham Hotspur Stadium, Emirates Stadium og Etihad Stadium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]