UAVGJORT I NEW YORK:  Gini Wijnaldum ga Liverpool ledelsen med 2–1 kort tid før pause på Yankee Stadium, men Sporting CP utliknet i 2. omgang.

– Et veldig bra steg for oss

Klopp likte mye i nattens kamp, men sier det fortsatt er ting å jobbe med.

Liverpool avsluttet det ni dager lange USA-oppholdet med 2–2 mot Sporting CP i New York.

Lisboa-klubben tok tidlig føringen ved Bruno Fernandes etter en keepertabbe, men Divock Origi og Gini Wijnaldum snudde til ledelse før pause. Wendel scoret Sportings andre etter sidebyttet.

– Jeg likte mye av kampen

Etter kampen forteller Jürgen Klopp om de intense dagene som «kanskje var litt for mye» for enkelte med forsinket sommerferie, om lyspunktene fra oppgjøret og om den viktige uka som venter.

– Dette har vært en intens periode, en intens uke, med tre kamper på kort tid etter noen dager med trening i Liverpool.

– For gutta som har vært her fra dag én, var det helt okay; for de andre var det kanskje litt for mye, men av forskjellige grunner var vi nødt til å gjøre dette. Så, «all good».

Manageren er fornøyd med det som ble vist før pause på Yankee Stadium.

– Vi er nødt til å jobbe videre med alt mulig, som er normalt, men jeg likte mye her, sier han.

– Spesielt mange øyeblikk i 1. omgang; posisjoneringen var mye bedre, forsvarsspillet var bedre, og foruten det andre baklengsmålet sto vi mer samlet. Vi lå ganske bredt, så det var mye gress mellom spillerne våre. Jeg må se det (2–2-målet) i reprise, jeg vet ikke akkurat hva som skjedde.

– Det var intenst. Vi har spillere på laget som i kveld spilte 60 eller 70 minutter; med treningsøktene som vi har hatt, er det faktisk litt for mye, men vi må gjøre det slik fordi vi ikke har så mye tid. Så de måtte igjennom det.

– 1. omgang var veldig bra, og så var det en liten dupp da alle kjente på effekten av intensiteten, men det er helt normalt at man gjør – du må bare kjempe mot det. Jeg likte mye av kampen i kveld. Vi hadde sensasjonelle dødballer, noen veldig gode keeperredninger og litt flaks involvert for Sporting. Dette var et veldig bra steg for oss.

En viktig og knallhard uke i vente

Nå reiser de røde hjemover igjen, der neste kamp venter på søndag når Napoli er motstander i Edinburgh.

Så venter en tøff treningsuke i Frankrike, der Mohamed Salah, Roberto Firmino og Alisson Becker slutter seg til troppen. Klopp har også tidligere uttalt at Xherdan Shaqiri og Naby Keïta, som har slitt med skader under pre-season, trolig returnerer.

Midtveis i den kommende treningsleiren skal laget møte Lyon på Stade de Genève i Sveits. Det er den siste gjennomkjøringa før Community Shield og deretter Premier League-starten.

– Fra et sportslig perspektiv er jeg glad for å dra tilbake til en annen tidssone nå. Man trenger noen dager på å tilpasse seg dette – nå er vi her, og nå skal vi dra. Men alt går bra. Vi har en viktig uke foran oss; vi drar til Evian i Frankrike og skal ha en skikkelig treningsleir der.

– Før det har vi en veldig vrien kamp mot Napoli. Kampen mot Lyon organiserte vi for guttene som returnerer. De kan forhåpentligvis alle få noen minutter i den kampen, noe som vil være veldig viktig.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+