Vi fulgte kampenAvsluttet USA-turnéen med uavgjort

Liverpool burde ha scoret flere - men det endte uavgjort da Sepp van den Berg fikk sine første minutter.

En litt typisk preseason-kamp som er underholdende i den første timen når lagene bruker et rutinert mannskap og kampen får satt seg. Så kommer alle byttene, og det blir veldig oppstykket.

Til slutt ender det 2-2 - i en kamp Liverpool nok burde ha vunnet dersom en ser på statistikken, men portugiserne var absolutt farlige og kunne ha avgjort det til sin fordel.

Kanskje litt skuffende at det knapt skapes noe som helst etter at Jürgen Klopp setter inn ungguttene. En unggutt det var gledelig å få sett i noen minutter var Sepp van den Berg. Han fikk en del involveringer i sine drøye fem minutter på banen, og så ut som en midtstopper med en bra pasningsfot.

Kampen ble avsluttet uten straffekonkurranse, og lagene delte til slutt troféet Western Union Cup.

Scoring utav ingenting!

Oxlade-Chamberlain slår en pasning med utsiden av foten. Ilori når ikke frem, Wijnaldum får sjansen på 10 meter og scorer via Neto.

53
Wendel utligner

Så er lagene like langt igjen.

Bruno Fernandes får ballen ute til høyre. Han stormer inn i 16-meteren og legger inn til Wendel. Han avslutter sikkert bak Mignolet.

4
Stor keepertabbe

Portugiserne tar ledelsen.

Første gang Sporting egentlig er inne på Liverpools banehalvdel banker Bruno Fernandes til fra 30 meter. En stor keepertabbe av Simon Mignolet som ikke redder skuddet - selv om det var bra fart i det.

20
Målscorer: Divock OrigiOrigi utligner!

Der sitter den!

Liverpool får en gratissjanse når Wijnaldum rekker ballen foran Ribeiro. Han gir til Robertson, som slår inn på Jordan Henderson. Keeper redder, men Origi er der på returen.

30
Grisetakling på Wijnaldum

Sporting fortsetter der Sporting slapp. En helt unødvendig grisetakling av Neto, som takler Wijnaldum på ankelen bakfra. Han får det gule kortet, og det ser ut til å gå bra med nederlenderen, til tross for skriket da han ble truffet.

88
FabinhoFabinho i dommerens bok

Brasilianeren lager frispark og får det gule kortet.

45
Georginio WijnaldumSå sitter den nesten igjen!

Det er ikke langt unna at Wijnaldum scorer sitt andre mål på ett minutt. Ballen havner hos nederlenderen på bakre stolpen, og han skyter på direkten. Denne gang blir forsøket blokkert.

45
Mignolet gjør opp igjen for tabben

Der gjør han opp igjen for tabben!

Vietto får to sjanser, først på heading fra fem meter - og så tar han også returen.

57
Virgil van DijkVan Dijk i stolpen!

Nå er LFC nære her.

Virgil van Dijk går høyest på Trent Alexander-Arnolds hjørnespark. Han header ned i bakken og i stolpen bak en sjanseløs keeper. Returen settes rett på målvakten. Nå er LFC nære.

17
Virgil van DijkVan Dijk tester Ribeiro

Liverpool nærmer seg.

Frisparket ender i et nytt hjørnespark, som Trent Alexander-Arnold tar. Han treffer Virgil van Dijk som får gå opp alene på sju meter - men Ribeiro redder Sporting.

34
Wendel treffer stolpen

Nære på for Sporting.

Wendel skrur ballen rundt Milner, og treffer stolpen. Ballen treffer Mignolet på vei ut, men går heldigvis ut til corner og ikke i mål.

35
Ilori er farlig frempå

Nå skjer det mye her. Tiago Ilori får muligheten mot sin gamleklubb etter en corner. Matip gjør akkurat nok til å forstyrre ham i avslutningsøyeblikket.

Før kampen

Liverpool spiller sin tredje og siste kamp i USA denne sommeren når Sporting Lisboa står på motsatt banehalvdel. Dette blir det første møte mellom de to klubbene.

Liverpools eneste foreløpige sommersignering, Sepp van den Berg, har akkurat blitt klarert for kampen, og kan dermed få sin uoffisielle debut i natt.

De røde fra Merseyside kommer fra to strake tap mot Borussia Dortmund og Sevilla, men vant de to treningskampene før det mot Tranmere Rovers og Bradford.

Sporting på sin side har spilt 2-2 mot både Club Brugge (tapte på straffer) og St. Gallen, i tillegg til et tap mot FC Rapperswil-Jona. I sin hjemlige liga endte Sporting på tredje plass forrige sesong, bak Benfica og Porto.

I portugisernes tropp finner vi de to tidligere Liverpool-spillere Sebastián Coates og Tiago Ilori, mens nyinnkjøpte Rafael Camacho ikke er med.

For Liverpool er backene Nathaniel Clyne og Yasser Larouci definitivt ute med skader.

Kampen spiller på ærverdige Yankee Stadium, som er hjemmebanen til baseball-laget New York Yankees, og MLS-klubben New York City FC. Når det spilles fotball der har stadion en kapasitet på 49 653 mennesker.

Liverpool spilte sist på Yankee Stadium i 2014, da de slo Manchester City på straffer i International Champions Cup. Siden den gang er kun Simon Mignolet og Jordan Henderson igjen i Liverpools spillerstall, mens nevnte Coates spilte 76 minutter for de røde i den kampen.

Jürgen Klopp har valgt et lag bestående av rutinerte førstelagsspillere, det blir spennende å se hvilken formasjon dette er. Han har i alle fall fem midtbanespillere i tillegg til Divock Origi i sin lagoppstilling. Ellers er det svært gledelig at Sepp van den Berg er på benken for første gang i pre-season - så forhåpentligvis får vi et glimt av 17-åringen i løpet av kvelden.

Hos motstanderen blir det et gjensyn med Tiago Ilori, som starter i forsvaret. Sebastian Coates sitter på benken - men Rafael Camacho er ikke med.

LFC spiller i sine nye hvite bortedrakter.

1Utsatt et kvarter

Egentlig skulle kampen hatt avspark kl. 02.00 norsk tid - men på grunn av trafikken er oppgjøret utsatt og vil nå ha avspark kl. 02.15.

1Endelig i gang

Kampen ble nesten 20 minutter forsinket - men nå er vi i gang på Yankee Stadium.

Sporting tar avspark.

2Første angrep

Origi kommer seg løs med mange mann rundt seg, og får startet et angrep. Oxlade-Chamberlain løfter på bakre stolpe, og Fabinho slår inn igjen foran mål. Der er Origi, som kaster seg inn foran målvakten. Ribeiro blir liggende nede, men kommer seg på beina.

4

8Wijnaldum får skutt

Et brukbart angrep av Liverpool. Robertsons innlegg blir ikke skikkelig klarert, og Wijnaldum får en gratismulighet. Den blir klarert, men LFC får en corner.

9Flott innlegg av Trent

Alexander-Arnold pisker inn et innlegg på førstetouchen. Det er strålende, men en Sporting-forsvarer kommer akkurat foran Origi og får klarert til corner.

12Ny farlighet etter corner

Wijnaldum går i duellen med keeperen, og ballen faller ned på hodet til Joel Matip som header i stolpen. Men dommeren har sett noe i en duell og blåser frispark til portugiserne.

16Frispark i farlig posisjon

Fabinho blir felt, og Liverpool får frispark i farlig innleggsposisjon. LFC har fått mange muligheter på dødball så langt det første kvarteret.

17

20

25Noen rolige minutter

Etter at Liverpool skapte mye i en periode, har det roet seg litt nå. Det er mye balltrilling - men LFC er laget som har ballen mest.

27Krevende baneforhold

Det er tydelig på spillerne at det er en krevende bane å spille på. Det ser ut til å være problematisk både å treffe på pasningene og å føre ballen.

28Luiz Phellype prøver seg

Sporting kontrer, og Luiz Phellype tester skuddfoten fra langt hold. Forsøket går til side for mål. Der burde han nok ha spilt til Wendel som var bedre plassert.

29Robertson skyter over

Ballen faller ned hos Andy Robertson inne i feltet. Han banker til - og ser ut til å sikte på motsatt kryss. Ballen går over mål.

30

32
Fernandes spiller bra

Bruno Fernandes er en spiller som har blitt linket til Liverpool tidligere denne sommeren - og til nå har han fått vist seg bra frem. Scoringen var nok mer Mignolets feil enn imponerende av Sporting-kapteinen, men det er tydelig at det er en bra spiller.

34

35

38
Doumbia ligger nede

James Milner sparker ned Doumbia, som lander forkjært. Han må ha behandling.

39Ingen god periode for Liverpool

Det begynner å bli en stund siden Liverpool skapte noe. Det har vært mange avbrudd i spillet og tøffe dueller de siste minuttene.

40Klopp er misfornøyd

Liverpools manager liker ikke det han ser av laget sitt for øyeblikket, og gir spillerne klar beskjed.

43Laget står høyere nå

Liverpool har hevet seg litt de siste minuttene, og står høyere med laget. De vinner ballen igjen høyt i banen, og har kommet til en del innlegg uten at det har blitt sjanser av det.

44

45

45

Pauserefereat

Liverpool leder 2-1 til pause etter en svært innholdsrik førsteomgang på Yankee Stadium i New York.

Det var Liverpool som startet best, men første gang Sporting var over midtbanen så banket Bruno Fernandes til. Det var fart i skuddet, men en kan ikke kalle det annet enn en kjempetabbe av Simon Mignolet.

Liverpool dominerte i banespillet, og fikk dødball på dødball - og det var fullt fortjent da Divock Origi etter 20 minutter satte utligningen i mål. Sporting har hatt sine muligheter, og det er tydelig at det ikke er noen vanlig fotballbane det spilles på. Det er mye rusk i pasningsspillet, banen er veldig trang og liten, og det ser ut til å være ujevnt utpå der.

Like før pause scoret Gini Wijnaldum, som i dag spiller i en 10er-rolle, da han fikk ballen fra Oxlade-Chamberlain. Han kunne blitt tomålsscorer minuttet etterpå, men denne gang fikk Sporting klarert.

På overtid av førsteomgang gjorde Mignolet opp for tabben sin, da han hadde en glimrende dobbelredning etter to Vietto-forsøk.

46Ingen bytter i pausen

James Milner sparker i gang de siste 45.

Liverpool fortsetter med samme 11 foreløpig. Sporting har gjort ett bytte.

47Van Dijk med et langskudd

Virgil van Dijk plukker opp ballen midt på Sportings banehalvdel og fyrer løs. Ballen går langt over mål.

48Phellype tester skuddfoten igjen

Luiz Phellype prøver seg fra nesten 20 meter. Igjen til side for mål.

53

55Frispark i farlig posisjon

Neto går rett i kroppen på Wijnaldum, og lager frispark like utenfor 16-meteren. Meget bra dødballmulighet for LFC.

56Seiler gjennom feltet

Frisparket er lurt slått, og det skal ikke mye til for at den styres i mål. Den går via et Sporting-hode og seiler ut til corner.

57

60Nytt langskudd

Robertson skyter fra langt hold etter at Oxlade-Chamberlain har satt fart. Ballen går via en forsvarer og ut til nok en corner.

61Sporting gjør tre bytter

Sebastian Coates er av spillerne som kommer inn. Nå gjør Klopp også klar tre bytter.

62
Inn: Joe Gomez (Ut: Trent Alexander-Arnold)Gomez inn
62
Inn: Ryan Kent (Ut: Andy Robertson)Kent erstatter Robertson
62
Inn: Harry Wilson (Ut: Alex Oxlade-Chamberlain)Oxlade-Chamberlain er ferdigspilt
63Bytter litt om på plassene

Joe Gomez spiller høyreback. Milner har gått ned på venstrebacken. Wilson har lagt seg til høyre, og Ryan Kent til venstre.

64Matip går i bakken

Bas Dost og Joel Matip går i en hodeduell, og kolliderer. Det ser ut til å gå fint med begge.

66Positive tendenser

Byttene har gjort at det har blitt litt oppstykket, og kampen har ikke fått satt seg - men Liverpool har vist mer lovende takter igjen de siste minuttene.

70Mignolet med en god redning

Sporting med en farlig kontring. Mignolet er nede og får reddet forsøket fra 15 meter. Den hadde nok sneket seg på innsiden av stolpen.

74Lite å skrive hjem om

En litt avventende periode av kampen, der Sporting faktisk ser ut som det giftigste laget. Det er nok en del slitne bein utpå der - og det nærmer seg nok nye bytter.

76
Inn: Adam Lallana (Ut: Georginio Wijnaldum)Lallana kommer inn
76
Inn: Rhian Brewster (Ut: Divock Origi)Brewster kommer inn
76
Inn: Dejan Lovren (Ut: Virgil van Dijk)Van Dijk går av

Det så ut som det var Matip som skulle ut - men det var Virgil som gikk og satte seg.

76
Inn: Curtis Jones (Ut: Jordan Henderson)Jones kommer inn
77Sporting vil ha straffe

Bas Dost mener at han blir hindret inne i feltet - men dommeren vinker spillet videre.

80Bare fire spillere er fortsatt på banen

Mignolet, Matip, Milner og Fabinho er fortsatt på banen av de spillerne som startet.

81Bra angrep

Fabinho finner Milner på bakre stolpe med en strålende pasning. Han prøver å slå inn på direkten - men treffer en Sporting-spiller, og ballen går ut til nok et hjørnespark. På corneren går Lovren høyest, men det blir ikke farlig.

82Sporting gjør to nye bytter
87Kommer det en siste sjanse?

Det er Sporting som har vært farligst frempå i de siste minuttene.

En debutant entrer banen.

17-åringen erstatter Joel Matip, og skal få noen minutter. Han har fått draktnummer 72.