– Å vinne på måten vi gjorde burde ikke vært mulig

Jürgen Klopp forteller om den kampen han mener er en av de beste noen gang.

26. jul 2019 kl 00.08 Odd Sindre Tonning

Forrige sesong leverte Liverpool mange strålende forestillinger, men det er få som kan måle seg med det de gjorde på Anfield da Barcelona kom på besøk. Etter å ha tapt 3-0 på Camp Nou måtte det vinnes med fire mål for å avansere, og Liverpool vant til slutt 4-0 etter et fantastisk comeback. Nå forteller Klopp mer om hvordan han opplevde kampen.

– Jeg ønsker ikke å lese om det hele tiden, men det var en av de største kampene noen gang. Det skjedde sesongen før, da Roma slo ut Barcelona, noe som var grunnen til at det var umulig for oss å gjøre det samme forrige sesong, sier Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

– Burde vært umulig

Med nøkkelspillere på skadelisten og et håpløst utgangspunkt virket oppgaven umulig. Men Liverpool viste på nytt at ingenting er umulig, særlig ikke på europeiske kvelder.

– Å vinne på måten gjorde, 4-0 og så videre, det burde faktisk ikke vært mulig. Men guttene gjorde det, og det som gjorde det ekstra spesielt var at Bobby (Firmino), Mo (Salah), Naby (Keita) var alle ute, Robbo (Robertson) måtte av ved pause, Hendo (Henderson) slo kneet og alt det.

SKADET:
SKADET:  Jordan Henderson fikk seg en smell mot Barcelona, men spilte videre. Det gjorde ikke Andrew Robertson, som måtte av ved pause, mens Roberto Firmino og Mohamed Salah begge ble forhindretf fra å spille i kampen på grunn av skader.

– Det var bare Liverpool FC krigere ute på banen den kvelden. Vi la press på dem, jaget dem over hele banen og scoret. Det var utrolig fotball. Jeg elsket det.

Og i finalen vant Liverpool 2-0 over Tottenham, og spillerne kunne heve pokalen over hodet. Det tok ikke lang tid før Klopp også stod med pokalen, men han sier selv at han ikke oppsøkte det. For han var opplevelsen det som betydde noe, ikke pokalen.

– Det viktigste var at vi vant turneringen. Det er alle minnene og tingene rundt, ikke sølvtøyet som betyr noe. Selv om det er fint å nå ha seks i stedet for fem. Fem varte lenge nok det. La oss se hva vi kan gjøre med det nå.

Deler videoer med spillerne

Klopp forteller også at han ser på mange videoer rundt klubben, og deler dem med sine spillere.

– Jeg har ikke en (WhatsApp) gruppe og trykker på en knapp og sender videoen til alle sammen. Men ja, jeg har sendt noen videoer til dem, sier han.

– Når du ser noe som er veldig fint eller veldig morsomt eller rørende, så ønsker jeg å dele det med guttene. Hvorfor ikke?

Den siste tiden har det nok blitt ekstra mange videoer å dele, etter Liverpools triumf i Madrid. Klopp mener han har sett mer eller mindre alt som er av videoer fra finalen, ulike vinkler av målene, av det som skjedde utenfor stadion og ikke minst fra paraden da Liverpool-troppen kom hjem til Liverpool. Mange av disse har han da delt med sine spillere.

– Som oftest tror jeg de har sett det før meg, fordi jeg ikke er på sosiale media. Men jeg har sett så mye jeg kan. Jeg ser mye på YouTube. Jeg finner mange ulike videoer og historier. LFC TV lagde en historie om en far og sønn som skulle til en finale. Det hjelper deg til å forstå hva dette betyr for andre folk.

– Jeg vet hva det betyr for meg, og kan ha en ide om hva det betyr for andre folk. Men å vite det er mye kulere, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]