Vil gjøre krav på ordet «Liverpool»

Liverpool FC søker om å gjøre ordet «Liverpool» til sitt varemerke, slik at ingen kan bruke det i fotballsammenheng uten deres samtykke.

25. jul 2019 kl 18.29 Odd Sindre Tonning

Det er Liverpool Echo som melder at klubben ønsker å gjøre «Liverpool» til sitt eget, men klubben har poengtert at dette bare gjelder i fotballsammenheng. Dette ønsker de å gjøre for å hindre at forfalskninger av drakter og andre supporter-effekter skal finne sted.

Skal beskytte klubben og fansen

En talskvinne i Liverpool FC har fortalt Liverpool Echo om planene klubben har for varemerkingen.

– Vi søker om å registrere «Liverpool» som et varemerke, men bare når det gjelder bruk av ordet i forbindelse med fotball-produkt og -tjenester. Vi ønsker ikke, og ville aldri ønsket, å registrere «Liverpool» på alle fronter, forteller hun.

– Denne søknaden skal bare beskytte klubben og fansen fra de som tjener på bruken av det i ikke-autentiske produkt.

Dersom de får gjort «Liverpool» til sitt varemerke betyr det at klubben kan gå til rettslige skritt mot organisasjoner som selger produkter eller tjenester som sier at de er offisielle Liverpool FC produkt fordi de inneholder ordet «Liverpool».

Møter motstand

Men de som måtte bruke ordet «Liverpool» i forbindelse med selve byen, og ikke fotball-klubben, skal ikke bli påvirket av dette.

– Denne beskyttelsen vil sørge for at alle inntekter fra offisielle produkter og tjenester vil gå tilbake til klubben og bli investert i laget, forteller talskvinnen videre.

Tidligere har man sett at både Chelsea og Southampton har gjort det samme ved å gjøre sine navn til varemerker, til tross for at de deler navn med steder i England.

Søknaden har møtt sterk motstand fra blant annet City of Liverpool FC, en semi-profesjonell klubb som kan bli påvirket av Liverpool FCs ønske om å gjøre krav på ordet «Liverpool» innenfor fotballen. Men utifra det som er opplyst så langt, kan det tyde på at de ikke trenger å bekymre seg for mye for akkurat det, siden det er mest det kommersielle Liverpool ønsker å beskytte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]