Echo spår en betydelig roligere transfersommer enn i fjor

Lokalavisen tror at Liverpool-ledelsen fokuserer på å holde troppen som vant Champions League mest mulig intakt.

6. jun 2019 kl 13.32 Einar Kvande

Liverpool Echo skriver at ledelsen i Liverpool FC allerede har pekt ut sine transfermål for sommeren, og står klare til å handle dersom de får grønt lys fra manager Jürgen Klopp.

Lokalavisen tror imidlertid ikke at de røde kommer til å bruke like mye penger i dette transfervinduet som de gjorde i fjor sommer. Da brukte man 170 millioner pund på å sikre seg Naby Keita, Fabinho, Xherdan Shaqiri og Alisson Becker. Denne sommeren er fokus på å beholde spillerne som vant klubbens sjette europacuptrofé lørdag kveld.

Liverpool FC bekreftet tidligere denne uken at Daniel Sturridge og Alberto Moreno forlater klubben når deres kontrakter løper ut i slutten av denne måneden.

Fremtiden til keeper Simon Mignolet synes også usikker. Belgieren har det siste halvannet året stort sett vært reservekeeper for enten Loris Karius eller Alisson Becker, og startet bare to kamper forrige sesong - nemlig cupnederlagene for Chelsea og Wolves.

Adam Lallana og Xherdan Shaqiri har bekreftet at de ønsker å bli værende i Liverpool også etter denne sommeren.

De Ligt og Dybala står ikke på blokka

Jürgen Klopp kan i løpet av sommeren komme til å erstatte Alberto Moreno og Dnaiel Sturridge. Echo hevder at kjente navn som Matthijs De Ligt og Paulo Dybala ikke står på tyskerens blokk.

Echo tror at de røde kan komme til å hente inn så mye som 100 millioner pund gjennom spillersalg. Karer som Marko Grujic, Harry Wilson og Ryan Kent kan være blant spillerne som bidrar til penger i kassa.

Nathaniel Clynes fremtid på Merseyside synes også høyst usikker, mens unggutten Rafa Camacho ikke er villig til å signere en ny kontrakt, og kan forsvinne av den grunn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]