Dette er Supercupen verdt

Liverpool vil dra inn £4,2 millioner dersom de slår Chelsea i kveld.

14. aug 2019 kl 11.47 Arild Skjæveland

Onsdag kveld skal Liverpool møte Chelsea i finalen av UEFA Super Cup i Istanbul. London-klubben slo som kjent Arsenal i Europa League-finalen i Baku forrige sesong, mens Liverpool løftet det gjeveste klubbtroféet i Madrid da de slo Tottenham i juni.

Ifølge Liverpool Echo dro Liverpool inn 250 millioner pund fra Champions League og Premier League forrige sesong. Det er ikke slike summer som står på spill i kveldens kamp - men det er likevel en bra sum.

Liverpool mottar 3,5 millioner euro bare for å spille kampen. I tillegg venter det €1 million ekstra til vinneren.

Totalsummen Liverpool vil tjene dersom de vinner Super Cup for fjerde gang, er altså £4,2 millioner.

– Ikke som Community Shield

Henry Winter i The Times skriver i dag om UEFA Super Cup, og hvorfor det er et trofé som betyr noe.

«Denne UEFA Supercupen betyr virkelig noe. Det er langt ifra en glorifisert vennskapskamp og en piknik ved Bosporos» skriver Winter.

«Supercupen vil ikke bli tatt lett på eller halvhjertet. Det betyr noe for Liverpool, som løftet det gjeveste troféet i Europa i juni, og det gir en sjanse til å plusse på the Champions Wall på Melwood, klubbens treningsfelt. Det spøkes om at det «allerede er to måneder siden veggen sist ble oppdatert». Det betyr noe fordi de 6.000 tilreisende elsker et trofé, elsker en reise, elsker Istanbul, og husker festen i Taksim Square i 2005 - og misliker Chelsea», skriver han videre.

Liverpool - Chelsea spilles kl. 21.00, og sendes på Viasat 4.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]