Elliott beklager og har fått advarsel etter lekket video

Harvey Elliott har fått seg en real lærepenge etter privat video fra Champions League-finalen.

1. aug 2019 kl 14.01 Arve Vassbotten

16 år gamle Harvey Elliott har hatt litt av noen dager etter at han signerte for klubben 28. juli.

Allerede samme dag fikk han sin uoffisielle debut for klubben mot Napoli. Onsdag fikk han en halvtime mot Lyon, der han fikk vist fram både skuddfoten og fine detaljer.

Det var likevel noe helt annet som dominerte sosiale medier rundt unggutten tidligere på dagen.

– Umodent

BEKLAGELSEN:
BEKLAGELSEN:  Dette er det Elliott skrev på sin instagram story.

Da dukket det nemlig opp en video med Elliott, som hermet etter og gjorde narr av Harry Kane på dagen for Champions League-finalen i juni. Etter kampen mot Lyon gikk Elliott ut med en beklagelse.

«Jeg beklager av hele mitt hjerte til de som er blitt fornærmet på grunn av en video av meg som nå spres på internett.»

«Videoen ble tatt mens jeg tullet med venner i en privat setting, og var ikke rettet mot noe individ, men jeg innser at det gjorde var både umodent og meningsløst. Jeg ønsker å understreke at innholdet i videoen ikke representerer hvem jeg er som person, eller hvordan jeg er oppdratt, og jeg beklager virkelig», skriver Elliott på Instagram Story.

Videoen ble tatt opp før Elliott ble Liverpool-spiller og den ble heller ikke publisert på nett den gangen, den har først dukket opp etter at han signerte.

Oppdragelse heller enn straff

Ifølge Paul Joyce i The Times, har Liverpool advart 16-åringen om at hvis noe slikt gjentar seg nå som han er i Liverpool, så vil det få disiplinære følger.

Han har blitt informert om at slik oppførsel er uakseptabel, og ikke i tråd med Liverpools verdier og forventninger til sine ansatte.

Klubben ønsker likevel heller å bruke hendelsen som en oppdragelse, istedenfor å straffe Elliott nå. De vil følge opp unggutten så han forstår det ansvaret som nå ligger på skuldrene hans som profil i en så stor klubb.

Ifølge Joyce får alle spillere lengre briefing når de signerer om hvordan de bør oppføre seg, der bruk av sosiale medier og meldingstjenester også er et viktig tema.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]