– Firmino er annerledes enn alle andre i verden i den posisjonen

Jürgen Klopp om avgjørelsen som endret kampen, og følelsen av å vinne et nytt trofé.

15. aug 2019 kl 09.53 Arve Vassbotten

Liverpool lå under 1-0 mot Chelsea i UEFA Super Cup-finalen da lagene gikk inn til pause i Istanbul. Etter å ha startet kampen bra, tok Chelsea gradvis mer over.

Da kampen begynte spilte 25 år gamle Alex Oxlade-Chamberlain på venstrekanten i sin første kamp fra start siden april 2018, mens Sadio Mané spilte spiss og Mohamed Salah spilte på høyrekanten.

Til pause tok Klopp den tøffe avgjørelsen å ta ut Oxlade-Chamberlain og sette inn Roberto Firmino som spiss.

Fra sidelinjen kunne Ox, som på grunn av tidsforskjellen hadde bursdag på benken og ble 26 år i løpet av kampen, se et helt annet trykk fra Liverpool etter pause.

Bare tre minutter etter hvilen kom utligningen da Firmino med et karateaktig spark spilte fri Mané.

– Det var min feil - ikke hans

VANSKELIG OPPGAVE:
VANSKELIG OPPGAVE:  Jürgen Klopp innrømmer at det var feil å ta ut Ox som venstreving mot Chelsea i denne kampen.

– Jeg sa ikke så mye til Ox, jeg tror ikke det var nødvendig. For ham var det veldig viktig at han fikk disse minuttene, og det var i en posisjon han kan spille i.

– Han kan spille mye bedre enn han gjorde i kveld, men det er slik det kan være. Etter en langvarig skade må du finne tilbake til rytmen. På trening er den der allerede, og i kampen hadde han noen bra øyeblikk men ikke nok av dem i forhold til kvaliteten hans.

– Det handlet ikke om det, jeg visste at det var en veldig, veldig intens kamp, så det var klart at vi måtte ta den avgjørelsen fordi vi ikke ønsket å presse på. Vi ønsker å gi ham muligheten til å prestere, og til å skinne. I den posisjonen og under de forholdene var det åpenbart ikke like mulig å få til som vi hadde ønsket.

– Det er min feil ikke hans. For jeg tok avgjørelsen.

– Må forbedre mye, men mye bra også

– Roberto Firmino er veldig viktig, men Sadio Mané kan også spille i den posisjonen, og Divock Origi har spilt veldig bra der også. De er alle ulike, de har alle ulike styrker, men jeg tror at i kveld når motstanderen på en måte lærte gjennom kampen og fant ut hva de skulle gjøre, da er det viktig at man kan gjøre en endring.

– Dette var en stor endring, for Bobby er sannsynligvis annerledes enn alle andre spillere i verden i den posisjonen, og det hjalp oss masse.

Vi kan spille og vil spille bedre fotball, men i kveld handlet det bare om å vinne og det gjorde vi.Jürgen Klopp

– For ham var det veldig, veldig intenst. Det var ikke planen at han skulle spille rundt 80 minutter, men nå måtte han spille det. Man kunne se at det var hardt for ham, han hadde nesten bare en uke preseason og spilte en uke etter det.

– Det er problemet for oss. Dette var vår tredje kamp der vi måtte kaste inn alt vi hadde for å være på vårt beste etter den preseason-perioden vi hadde. Vi vet at vi må forbedre mange ting, men mye var også bra. Vi kan spille og vil spille bedre fotball, men i kveld handlet det bare om å vinne og det gjorde vi.

– Føles utrolig stort

Etter 120 minutter stor det 2-2. Sadio Mané scoret begge Liverpools mål etter forarbeid fra Firmino, og dermed måtte finalen avgjøres på straffespark. Da satte Firmino inn den første for Liverpool. Etter han satte Fabinho, Origi, Alexander-Arnold og Salah inn sine i tur og orden, før Adrian reddet Tammy Abrahams forsøk på den femte straffen til Chelsea.

– Igjen fant vi en måte å vinne kampen på, og det er en stor prestasjon, og det føles utrolig stort, og jeg er veldig fornøyd med det.

SEIERSGLIS:
SEIERSGLIS:  Jürgen Klopp var tydelig fornøyd med å vinne et nytt trofé for Liverpool.

– Jeg spurte Milner og Henderson etter kampen hvordan folk ser på denne pokalen. Jeg har ikke vært lenge nok i landet, og har ikke vært i denne kampen før. De sa: Det er et ordentlig trofé. Det er på veggen på Melwood, så bra. De må gjøre om på det igjen, male veggen på Melwood igjen, henge opp et nytt tall og nye bilder. Det er stort.

Det handler ikke om meg, og det er ikke noe jeg bare sier - det er noe jeg mener, det handler om folket.Jürgen Klopp

– Jeg visste ikke før kampen hvor stort det ville føles. Nå vet jeg det, og det er storartet. Men det handler ikke om meg, og det er ikke noe jeg bare sier - det er noe jeg mener, det handler om folket.

– Fra fire muligheter de siste månedene har vi vunnet to. Det er bra, det er absolutt OK. Nå må vi bare fortsette. Nå må vi finne en måte å vinne på til lørdag, og så finne en vei i kampen etter det.

– Jeg tror det eneste laget som feiret mer enn oss i kveld, var Southampton da de så det ikke ble noen avgjørelse etter 90 minutter, sa Klopp om neste motstander.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]