LIVERPOOL VANT SIN 4. SUPER CUP:ADRIAN STRAFFEHELT!

Liverpool vant Super Cupen etter nok en dramatisk straffesparkkonkurranse i Istanbul!

Adrián den store helten da Liverpool vant Super-Cupen mot Chelsea i Istanbul. Etter 2-2 etter 120 minutter gikk kampen til straffesparkkonkurranse. Mané scoret to mål for Liverpool under kampen. Straffesparkene ble scoret av Firmino, Fabinho, Alexander-Arnold, Salah og Origi, før Arián reddet den siste Chelsea-strafferen fra Abraham. Etter en heller svak førsteomgang, var det en utrolig forvandling i andre omgang. Roberto Firmino erstattet Ox og skulle skape mer liv i et litt tamt Liverpool-lag. Det slo til med en gang, da han vant en duell med Kepa og Azpilicueta og spilte til en Mané som var på vei igjennom. Da var tre minutter av finaleomgangen spilt. Var mer til å kjenne igjen i de første 45 enn de første 45. Bevegelsene satt i langt større grad enn de gjorde i første halvdel. Kampen sluknet litt etter Liverpools mål, før det ble liv igjen på en dobbelsjanse for de røde et kvarter før slutt der Kepa redder skudd fra Salah og Firmino. Brukbare muligheter fra begge lag, men to ganger 45 minutter endte uavgjort. I første ekstraomgang kom 2-1 ved Mané, før Abraham ble feil av Adrián og Jorginho scoret fra straffemerket. Adrián ble den store helten mot slutten av kampen også, da han hadde en fantastisk enhåndsredning fra Mount. Dermed ble det straffespark, som Liverpool til slutt avgjorde.

Chelsea
1-1 Jorginho scorer på samme måte som Firmino.
120
Målscorer: Fabinho2-1 Fabinho sikkert nede til høyre.
120
Chelsea
Barkley scorer også 2-2.

Adrian er etter den, men for hardt.

120
Målscorer: Divock Origi3-2 Origi sniker den inn.

Kepa er helt på den, men får ballen under seg.

120
Chelsea
3-3 Mount dundrer ballen i nettaket.
120
Målscorer: Trent Alexander-Arnold4-3 Trent setter den ved stolpen.

Hardt skudd helt nede ved stolperota. Kepa er igjen nær.

120
Chelsea
4-4 Emerson midt i mål.
120
Målscorer: Mohamed Salah5-4 Salah scorer også!
36
Chelsea
1-0 Chelsea.

Giroud scorer på en sjanse som vi har sett mange av i denne førsteomgangen. Pulisic sender en stikker forbi Liverpools forsvar, der er Giroud helt alene på venstresiden og scorer sikkert alene med Adrian.

48
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Roberto Firmino)1-1 Mané

Firmino med assist!

Firmino gjør forskjellen med en gang. Fabinho spiller inn i bakrommet, Firmino med karatespark til Mané, som setter inn målet.

95
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Roberto Firmino)2-1 MANÉ!!!!!

Igjen legger Firmino til rette og Sadio Mané avslutter mesterlig til 2-1 i første ekstraomgang.

Mané får frispark i god posisjon.

Azipilicueta dytter Mané og får gult kort. Liverpool med frispark fra rundt 25 meter.

85
Jordan HendersonHenderson får gult kort.

Henderson bruker armene for å stoppe Emerson, og får gult kort.

107
Trent Alexander-ArnoldTrent får gult.

Feller Mount.

9
FabinhoFabinho med skuddforsøk.

Fabinho skyter fra innenfor 16-meteren til venstre, etter en frisparkvariant fra Liverpool som til slutt havner hos brasilianeren. Men skuddet blir for lett for Kepa.

11
Chelsea
Pedro skyter utenfor.

Pedro avslutter fra utenfor 16-meteren, men den går noen meter til side for Adrians mål.

16
Mohamed Salah (Alex Oxlade-Chamberlain)Salah med farlig sjanse.

Salah spilles fri av Ox, og kommer alene med keeper skrått fra høyre, men skuddet som kommer lavt reddes av Kepa.

17
Chelsea
Giroud skyter utenfor.

Cjelsea kontrer etter Salahs sjanse, og ballen ender til slutt hos Giroud på venstresiden av mål, og han skyter langt utenfor fra god posisjon.

23
Chelsea
I tverrliggeren!

Gigasjanse!

Enorm stor sjanse for Chelsea. Pedro dundrer løs, og den går i tverrliggeren. Kampens største sjanse.

29
Virgil van DijkVan Dijk like over.

Virgil van Dijk header like over etter at han vinner en duell med Kepa på corner.

30
Sadio ManéMané header på keeper.

Ny corner for Liverpool ved Milner. Mané header via Matip, som bremser ballen litt, og Kepa redder enkelt igjen.

33
Chelsea
Strålende av Adrian.

Her viser Adrian seg fram når Kovacic kommer fri. Er nede på bakken og stopper skuddforsøket.

51
Jordan HendersonHenderson med avslutning.

Herlig overgang.

Liverpool ett helt annet lag etter pause. Mané legger til Henderson, som avslutter, men ballen går via en Chelsea-spiller og inn til en knestående Kepa.

67
Sadio ManéAvslutning fra skrått hold.

Mané får en lang ball helt nede ved dødlinja, får avsluttet men det blir for skrått hold.

75
Mohamed Salah (Virgil van Dijk)Dobbelsjanse for Liverpool!

Salah skyter først, Kepa gir retur og van Dijk er nær å score, men Kepa får gitt til corner. Den ender hos Firmino som header, men uten kraft.

90
Chelsea
Azpilicueta header over.

Chelsea får hjørnespark når Kante skyter via Wijnaldum. God mulighet på corneren fra Azpilicueta, som header over.

118Adrian redder og gir retur.

Adrian redder igjen, men igjen gir han også retur, som gir en ny mulighet, men van Dijk skjermer når Abraham skyter og det andre forsøket går utenfor.

120
Chelsea
Adrian redder.

Adrian redder skuddet fra Abraham og Liverpool har vunnet.

6
Joël MatipSvak heading fra Matip.

Etter en svak corneren beholder Liverpool presset. Matip får til slutt headet etter innlegg fra Salah, men den blir for svak for Kepa.

92
Joe GomezBra forsøk fra Gomez.

Skyter fra 16 meter. Kepa redder igjen men ålreit skudd av Gomez.

98
AdrianAdrian redder.

Abraham i duell med van Dijk, får avsluttet og Adrian redder.

103
Chelsea
Stor sjanse for Chelsea.

Abraham med gigasjanse, men setter den heldigvis utenfor.

113

Mason Mount skyter, og Adrian redder, gir retur igjen. Like etter skyter Pedro like utenfor.

Før kampen

Stéphanie Frappart blir historisk når hun som den første kvinne dømmer en UEFA-finale for menn, når hun blåser i fløyta klokka 21.00 onsdag kveld. Da skal sist sesongs Champions League-vinner Liverpool møte forrige sesongs Europa League-vinner Chelsea på Beşiktaş Park i Istanbul.

Liverpool vinner Super Cup for fjerde gang om de slår Chelsea og klubben får samtidig inn en sum på 4,2 millioner pund ved seier.

Bare Barcelona (5), AC Milan (5) og Real Madrid (4) har vunnet flere ganger enn Liverpools tre.

I Alissons skadefravær får nok Adrian sin første kamp fra start mot Chelsea. Naby Keita er ikke med i kamptroppen på grunn av en strekk i hoftepartiet, og Dejan Lovren er igjen på Merseyside på grunn av sykdom.

Alex Oxlade-Chamberlain spiller en offisiell kamp fra start for første gang siden april 2018.

Liverpool lag:

Adrian, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner, Henderson, Ox, Mane, Salah. Res: Lonergan, Kelleher, Wijnaldum, Firmino, Lallana, Shaqiri, Brewster, Origi, Hoever, Trent, Elliott.

Chelseas lag:

Kepa, Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson, Kovacic, Jorginho, Kante, Pedro, Pulisic, Giroud.

0Liverpool-fansen dominerer tribunen i Istanbul.
1Liverpool tar avspark.

Vi er i gang!

1Ox ser ut til å spille til venstre.

Ox til venstre, Mane som spiss og Salah til høyre fra start her.

2Matip leser kontringen godt.

Pulisic stoppes av en våken Matip når Chelsea kontrer og får ballen til innkast med en sklitakling.

4
Joël Matip (Virgil van Dijk)Hands på van Dijk.

Får ballen i hånda ved midtbanen. Chelsea tar frisparket raskt, men Matip ordner opp igjen.

5
Sadio ManéMané forsøker brassespark.

Liverpool får corner.

6

7
Jordan Henderson (Mohamed Salah)Nydelig crossball.

Henderson med flott crosser mot Salah, som så legger inn i midten, men der er det ingen og Chelsea får tatt over.

9God start.

Liverpool har hatt ballen klart mest i åpningsminuttene, men det har langt ifra vært noen forrykende åpning.

9

11
Chelsea

12
Chelsea
Salah vinner duell med Pulisic

Salah nede som venstreback et sekund her nå, og løper opp Pulisic.

13
Jordan Henderson (Sadio Mané)Dobbeltsjanse.

Henderson legger inn mot Mané foran mål, men Christensen får headet til corner. Den får Liverpool ikke noe ut av, selv om Mané header i bakken og over.

14Banestormer stoppes.

Denne gangen en med klærne på.

16

17
Chelsea

21
Andy RobertsonNydelig sikret av Robertson.

Pedro spilles fri i bakrommet, men Robertson løper han opp og ordner opp.

Brasse fra Giroud.

Men den går et stykke utenfor. Men Chelsea i en veldig god periode nå.

25Giroud i offside.

Franskmannen avblåses for soleklar offside, men avslutter før det og Adrian redder forsøket.

27Snapper ballen.

Matip med svak pasning, som Kante snapper. Ballen ender til slutt hos Pulisic, som skyter utenfor.

28Corner for Liverpool.

Chelsea forsvaret tar ingen sjanser med et langt innlegg fra henderson.

29

30

32
Joël MatipMatip bryter.

Igjen er Matip god når han stopper en ball på vei inn i bakrommet.

33
Chelsea

35Slipper lett til.

Liverpool vært svake en periode defensivt nå, Chelsea kommer lett gjennom i bakrommet. Men de blå får ikke noe ut av corneren.

36
Chelsea

40Annulert mål.

Pulisic jubler for scoring for Chelsea, men målet blir avblåst for offside.

42Ny feilpasning.

Matip startet omgangen sterkt, men her har han en ny feilpasning som starter et nytt angrep for Chelsea, der Pulisic igjen er involvert. Ender med corner for Chelsea, men den får de lite ut av.

45Robertson med dårlig touch.

Får ballen fra Salah på hælespark inne i 16-meteren, men får en dårlig berøring og ballen går ut over linja.

45Ett minutt lagt til.
45Pause.

Pauserefereat

De drøyt 41 000 tilskuerne på et fullsatt Besiktas Park, der Liverpool-supporterne er i klart flertall, har fått se en fartsfylt førsteomgang mellom to engelske lag. Det er første gang to engelske lag er i en Super Cup-finale og de røde og blå har bydd på en kamp med høy intensitet og der Liverpool møtte londonerne høyt fra start, men der Chelsea tok mer over. Mané bød på et brassespark tidlig i kampen og var ikke langt unna å gi scouserne en drømmeåpning. Matip måtte også tidlig i aksjon da han stoppet et gjennomspill til Pulisic. Salah med en farlig sjanse alene med Kepa det nærmeste Liverpool kom, før Chelsea tok over. Først med et tverrliggerskudd fra Pedro, så en fantastisk redning fra Adrián da Kovasic var igjennom, før målet. Pulisic får alt for store rom på midtbanen, spiller gjennom et åpent Liverpool-forsvar, før Giroud scoret. Chelsea har fått altfor fritt rom på midten og det har ikke gjort det enkelt for Liverpools bakre firer. De røde er også litt omstendelige i oppbygningen. De røde må opp flere hakk.

45
Inn: Roberto Firmino (Ut: Alex Oxlade-Chamberlain)Firmino inn til pause.