Guardiola ringte Klopp etter finalen

Jürgen Klopp fikk en uventet telefon like etter at Champions League-finalen var over.

3. aug 2019 kl 14.32 Odd Sindre Tonning

Finalen hadde nettopp blitt avblåst, og Jürgen Klopp gikk inn i garderoben i Madrid. Der ble han møtt av Liverpools fysioterapeut, Lee Nobes, som ga Klopp en telefon.

– Han ga meg telefonen. Jeg så på skjermen, og der stod det «Pep», forteller Klopp i et intervju med Goal.com.

Har stor respekt for hverandre

Klopp ble først forvirret over telefonen. Han trodde det var sin egen assistent som ventet i den andre enden av røret.

– Jeg trodde det var min Pep, Pep Lijnders. Jeg tenkte «OK, det var merkelig». Det var først når jeg begynte å snakke at jeg innså at det var den andre Pep, ler Klopp.

«Den andre Pep» som Klopp snakker om er mannen som ledet Liverpools argeste rival i tittelkampen forrige sesong, Pep Guardiola. Klopp forteller at de to har et helt spesielt forhold.

– Det var bare masse respekt i samtalen. Vi snakket om hvor god sesongen har vært. Vi vitset litt med hverandre, vi var naturligvis i godt humør begge to. Vi har et veldig respektfullt forhold.

Ikke noe hat-forhold

Klopp og Guardiola har vært rivaler i lang tid. Først i Tyskland, da de trente Borussia Dortmund og Bayern München, og så nå i England med Liverpool og Manchester City. Men Klopp forteller at han ikke har noe hat-forhold til Guardiola.

– Vi trenger ikke en «kamp» på sidelinjen. Jeg trenger ikke den negative følelsen når jeg ser mine kollegaer et par meter unna. For meg så er ikke det en del av spillet, og han ser det på samme måte.

– Selvfølgelig er det annerledes under kampene, fordi vi begge har et stort vinnerinstinkt. Akkurat da bryr jeg meg ikke om hvordan vårt forhold kan forbedre seg. I 90 minutter er all min oppmerksomhet rettet mot noe annet.

– Men vi har et respektfullt forhold. Vi har ikke kontakt hele tiden, bortsett fra når vi spiller mot hverandre, eller han ringer vår fysioterapeut i garderoben.

Allerede på søndag vil de to få kontakt igjen, da de står på sidelinjen på Wembley under Community Shield-kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]