– Helt enestående å gjøre dette så tidlig i sesongen

Liverpool viste seg fra sin beste side da klubbrekorden ble tangert.

24. aug 2019 kl 22.05 Marius Rabben

Rødtrøyene ble overrasket over Arsenals taktikk fra start, men gjorde noen grep og tok fullstendig over storoppgjøret på Anfield med et ledermål kort tid før pause og en eminent periode med to nye scoringer etter sidebyttet.

En prestasjon som er lagets klart sesongbeste så langt, og Liverpool topper Premier League-tabellen som eneste lag med full pott etter de tre første rundene.

Seieren var også Liverpools tolvte på rad i ligaen, noe som er tangering av klubbrekorden fra 1990.

– Briljant

– Jeg fikk se en briljant kamp av laget mitt så tidlig i sesongen, sier Jürgen Klopp fornøyd til Sky Sports.

– Når man skal forklare ting som ikke funker, må man alltid nevne at det er tidlig. Men i dag må vi også trekke det frem, for dette var enestående. Helt enestående.

Liverpool-spillerne fant flyten og tråkket pedalen i bånn etter de taktiske justeringene i pausen. Arsenal hang overhodet ikke med i begynnelsen av 2. omgang og ble utspilt en lengre periode.

– En opptreden full av kraft, energi, grådighet. Full av lidenskap, oppsummerer Klopp.

– Og det er man nødt til å ha mot et så godt lag som Arsenal. Ja, vi var litt overrasket over systemet de brukte. Vi var ikke forberedt på at de skulle bruke en diamant-formasjon, men vi tilpasset oss det ganske bra.

Produktiv pauseprat

– Vi vendte spillet ofte, kom til innlegg, men bevegelsene i boksen var ikke bra nok i starten. Derfor klarte Sokratis og David Luiz hele tiden å stå imot. Vi ble litt for grådige og sto i veien for hverandre istedenfor å variere løpene. Det pratet vi om i pausen, og vi trengte flere løp inn bak forsvaret.

Resultatet var tydelig: Mohamed Salah og de røde presset umiddelbart, og storscoreren hamret en straffe han selv fikk i krysset. Så gjorde han alt selv da han rykket fra Daviz Luiz, stormet inn i boksen og la på til 3–0.

I siste periode kom Arsenal riktignok mer med igjen og klarte oftere å spille på Liverpools halvdel. Akkurat det er noe Klopp vil forbedre.

– Må ikke underholde i hvert eneste sekund

– Vi burde ha kontrollert det bedre og hatt mer ballinnehav, for de angrep oss egentlig ikke, slik at vi kunne ha holdt mer på ballen, sier han.

Manageren påpeker at det ikke må være full spiker fremover selv om laget har ballen.

– Vi er ikke Disneyland, så det er ikke sånn at vi må underholde alle sammen i hvert eneste sekund av kampen. Det var intenst, så med noen av pasningene kunne det blitt tatt litt bedre avgjørelser, forklarer tyskeren.

Men her er det perfeksjonisten Klopp som snakker. Totalt sett er han svært tilfreds med det som ble vist, påpeker han.

– Bortsett fra i 1. omgang, den store sjansen etter at Hendo mistet ballen, med en påfølgende sensasjonell redning av Adrián, er jeg fullstendig fornøyd med kampen.

Hyller innsatsen

– Guttene gjorde det vi ville at de skulle gjøre, og de scoret noen herlige mål. Den første, en glimrende dødball, der du så tre spillere holde i Virg, og Joël utnyttet situasjonen og scoret nok en gang.

– Straffeavgjørelsen var åpenbar: Alle så en trøye i unormal stilling. Og så den tredje scoringen, til Mo. Helt utrolig. Kjempebra! Men arbeidsmengden til guttene er bare helt eksepsjonell.

– Vi sa før kampen at identiteten vår er intensitet, og det viste guttene i dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]