Liverpool herjet med Arsenal!

De røde fant frem danseskoene og leverte sesongbeste.

Lørdag 24.aug 1830 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 53298 / Dommer: Anthony Taylor

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolArsenalEFL5-5Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Torbjørn FlatinAdrián 6

Hadde alt i alt en nokså rolig dag i sin debut på Anfield, og for øvrig en noe blandet pakke med en ny blunder av en klarering, om ikke så stor som i Southampton. Reddet også en mot en mot Pepe og var kald i et par situasjoner i feltet. Vil irritere seg over at buret ikke ble holdt rent, men kan ikke klandres for baklengsmålet.

Trent Alexander-Arnold 7

Aktiv, initiativrik og en veldig viktig brikke i slike åpne kamper. Hadde flere ganske svake innlegg, før han endelig traff med corneren som ga 1-0.

Joël Matip 8

Fortsetter storspillet fra i vår og er elegant og sikker i forsvarsspillet samtidig som han stanget inn det viktige åpningsmålet. Har plassen ved siden av van Dijk pr. i dag og det blir ikke lett å ta fra ham den.

Virgil van Dijk 7

I perioder suveren i Liverpools noe dristige oppstilling hvor det ble en del en mot en mot Arsenals hurtige spisser, men hadde også enkelte skjønnhetsfeil.

Andy Robertson 7

Aktiv og villig som vanlig, men i likhet med fra motsatt side satt ikke innleggene fra backplass helt i dag. Likevel en Arsenal stadig måtte holde øye med. Fikk et par skuddmuligheter også, men utnyttet dem dårlig.

Fabinho 7

Brassen er sterk som midtbaneanker, og mikser det med en og annen strålende pasning slik som til Salah på 3-0. Har ro og pondus og må være et naturlig førstevalg som den defensive på midten.

Jordan Henderson 7

Liverpool virket uthvilt og godt forberedt i dag, og det var ikke minst gjenspeilet gjennom en helhjertet kamp fra kapteinen selv. Hadde en negativ innvirkning da Pepe kom fra til en stor sjanse i 1.omgang, men stort sett spente han frem brystkassa og tok tak i hendelsene.

Georginio Wijnaldum 7

Den glade nederlender var litt upresis tidlig i kamp, men arbeidet steinhardt og spilte seg også opp. Bidro sterkt til at Liverpool for første gang denne sesongen virkelig dominerte midtbanen.

Mohamed Salah 8

Har slitt litt med formen så langt denne sesongen og bortsett fra en bra vending og avslutning var han heller ikke på sitt beste før pause. Ble felt, og satte straffesparket kontakt i vinkelen, rett etter pause og da kom selvtilliten tilbake for fullt. Latterliggjorde David Luiz i forkant av 3-0. Punkterte da kampen og som gjør at vi gir ham bestemannspremien.

Roberto Firmino 8

Knallhardt arbeidet blandet med noen lekre detaljer, og Bobby gjorde igjen en meget god kamp. Skal ikke minst krediteres for den elegante vippen som sendte fram Salah og fremprovoserte straffesparket, selv om han selv kom fram til få avslutninger.

Sadio Mané 7

En formspiller som glimtet til og skapte trøbbel for Arsenal med sin fart, men hadde en dag hvor det ikke helt klaffet i den siste tredjedelen.

James Milner

Kom inn for Wijnaldum og hadde bl.a. en viktig klarering i eget felt.

Alex Oxlade-Chamberlain

Fikk om lag et kvarter mot gamle lagkamerater på et tidspunkt da Liverpool hadde roet ned et par gir.

Adam Lallana

Kom inn helt mot slutten for Firmino.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Arsenal (4-2-3-1)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Jürgen Klopp sa foran kampen om at ønsket at hans lag skulle ta nye steg denne sesongen, men først måtte hans mannskap finne tilbake til hva de viste forrige sesong.

  De fant tilbake til formen fra siste sesong her, hvor de gjorde tabelltoer Arsenal svimle gjennom intenst, høyt og dristig press. Da ga riktignok et par muligheter andre veien, men vertene var nærmere 4–1 enn The Gunners var ytterligere redusering. Etter en hel uke med trening og forberedelser virket de med en liverbird på brystet uthvilte og klare for et toppoppgjør.

  Spesielt de første 20 minuttene etter pause holdt Arsenal bare ikke følge, og Mo Salah viste seg fram med to scoringer. I det hele tatt er den fremre treeren i utmerket form, og i dag fikk de også god hjelp av en hardtarbeidende midtbane. Når laget så har to meget aktive og offensive backere i Alexander-Arnold og midtstoppere som er sterke i begge straffefelt, er det ikke mye å utsette.

  Det er bare å nyte helgen videre – fortsatt på tabelltoppen.

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Liverpool topper tabellen med full pott etter tre ligarunder!
 4. Langt over David Luiz90'

  Arsenal får et frispark i skuddposisjon på overtid. David Luiz tar sats og skyter ballen langt opp på The Kop.
 5. Henter opp en situasjon og gir kort Fabinho90'

  Fabinho får gult når spillet stoppes etter å vært på etterskudd i en duell noen sekunder i forveien.
 6. 4 minutter legges til90'

  Dette skal de røde holde inn. Arsenal har ennå ikke fått inn et ordentlig sluttpress.
 7. Siste Arsenal-bytte Inn: Henrikh Mkhitaryan (Ut: Matteo Guendouzi)86'

  Forsøk på en sluttspurt fra bortelaget.
 8. Defensivt bytte Inn: Adam Lallana (Ut: Roberto Firmino)86'

  Klopp tar ut Bobby og setter inn Lallana.
 9. Gjestene reduserer Målscorer: Lucas Torreira85'

  De røde har i utgangspunktet kontroll, men Trent klarerer ut til en Arsenal-spiller, og gjestene angriper. Aubameyang får ballen i boksen og finner Torreira sentralt. Den første avslutningen blokkeres, men han får muligheten igjen og bredsider inn en redusering foran The Kop. Tydelig oppgitthet i Liverpool-laget.
 10. Lacazette inn Inn: Alexandre Lacazette (Ut: Joe Willock)81'

  Nytt Arsenal-bytte.
 11. Mer fra Arsenal78'

  Men foreløpig truer de ingen i rødt. Van Dijk & co har god kontroll bakerst.
 12. Ox kommer inn Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Sadio Mané)77'

  Mané applauderes av banen, og Ox byttes inn mot sin tidligere klubb.
 13. Noe roligere nå72'

  Arsenal gjør det de kan for å få kontroll, og holder mer på ballen, men det tar ikke lang tid før vertene gjenvinner den. Liverpool roer også noe ned når de har ballen i laget nå, men øyner fortsatt mulighetene fremover.
 14. Liverpools første bytte Inn: James Milner (Ut: Georginio Wijnaldum)69'

  Gini byttes ut til stående applaus.
 15. Kontrollerer mot lynraske Auba Virgil van Dijk66'

  Arsenal angriper ved Pépé som ser Aubameyang på løp gjennom forsvaret. Van Dijk leser situasjonen, kommer seg mellom spiller og ball, og kontrollerer inn til keeper. Strålende forsvarsspill.
 16. Arsenal bytter Inn: Lucas Torreira (Ut: Dani Ceballos)61'

  Endring på midten.
 17. Salah gjør alt selv og setter inn 3–0! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Fabinho)58'

  For en scoring!Salah mottar ballen noen meter inne på Arsenals halvdel og har David Luiz i ryggen. Med to kjappe touch rykker egypteren fra forsvareren, som er noe forsiktig for å slippe sitt andre gule, og stormer inn i boksen. Han kommer inn fra venstre og bruker favorittfoten til å karakteristisk sette den lavt i det lengste hjørnet. Utsøkt!
  GettyImages-1169965214.jpg
 18. Liverpool styrer fullstendig nå Mohamed Salah56'

  Pasningene flyter og går lynraskt når de røde bestemmer seg, og Arsenal henger ikke med. Salah får etter hvert en god mulighet med hodet på et innlegg fra venstre, men kommer inn høyt nok og header over.
 19. 5-mot-2-mulighet skusles vekk51'

  Etter en Arsenal-corner angriper Liverpool lynraskt med mange mann, og det åpner seg enormt bakrom for Firmino. Mané ser det, men pasningen hans med venstrefoten er noen meter for lang og går helt inn til keeper.
 20. Mange lekre kombinasjoner50'

  Liverpool-spillerne har virkelig funnet frem danseskoene og varter opp med flere herlige finter, veggspill og kombinasjoner på kort tid, til stor fornøyelse fra hjemmefansen.
 21. Dobler ledelsen! Målscorer: Mohamed Salah48'

  Salah gjør ingen feil fra 11-meteren og setter inn 2–0 på flott vis! Keeper går feil vei, og straffen settes i venstre kryss.
  GettyImages-1169963235.jpg
 22. Straffe til Liverpool! David Luiz47'

  Salah holdes av David Luiz i boksen og får en klar straffe!
  GettyImages-1169965066.jpg
 23. Avspark i 2. omgang!46'

  Kampen settes i gang igjen. Nå angriper Liverpool mot Anfield Road End.
 24. Ingen bytter i pausen46'

 25. Pausereferat

  Mye intenst og godt press fra Liverpool, og noe av det beste de helrøde har prestert så langt denne sesongen.

  Det har imidlertid også blitt blandet med en del slurvete pasninger, spesielt innleggene fra Alexander-Arnold og Robertson på backene har vært av ujevn kvalitet. Det har medført mange situasjoner rundt og innenfor straffefeltet til Arsenal, men ikke veldig mange sjanser. 6–0 i cornere i 1.omgang forteller en del om spillefordelingen.

  Samtidig må det nevnes at Arsenal har hatt to store sjanser, først da Adrián «klarerte» rett til Aubameyang som imidlertid avsluttet utenfor det åpne mål, og siden da Pépé kom alene igjennom med da rettet Liverpools keeper det opp igjen ved å stå støtt og redde avslutningen.

  Fartsfylt, og det er ingen grunn til tro at det ikke skal bli det også etter pausen.

 26. Første omgang

 27. Pause!45'

  Anfield applauderer spillerne av banen med helrød ledelse.
 28. Forsøk på brasiliansk kunst Roberto Firmino45'

  Firmino vipper ballen lekent over Ceballos utenfor 16-meteren og klemmer til på volley. Hadde denne gått i mål, ville det nok blitt en god kandidat til sesongens mål, men skuddet stoppes av blokka inne i feltet.
 29. Header over! Sadio Mané45'

  Ny mulighet for de røde på corner når Mané vinner duellen i boksen, men headingen går et stykke over og havner på The Kop.
 30. 2 minutter i tillegg45'

 31. Salah og Mané kombinerer Mohamed Salah45'

  Duoen spiller seg inn i boksen, og Salah nærmer seg femmeteren før Arsenal takler til corner.
 32. Matip stanger inn ledermålet! Målscorer: Joël Matip (Assist: Trent Alexander-Arnold)41'

  En glimrende corner fra høyresiden av Alexander-Arnold møtes glimrende av pannebrasken til Matip, som stiger høyt i boksen og dunker inn kampens første foran The Kop!
  GettyImages-1169958421.jpg
 33. Hardt forsøk av Salah Mohamed Salah40'

  Salah får ballen i boksen og skyter en snau meter utenfor stolpen på halvspretten.
 34. Opprettholder trykket39'

  Arsenal får avverget den korte corner-varianten, men Liverpool holder på ballen høyt på gjestenes halvdel.
 35. Stusser til corner38'

  Robertson slår inn etter et kort frispark av Alexander-Arnold. Arsenal-forsvaret får ballen ut til corner.
 36. Farlig Arsenal-kontring Nicolas Pépé35'

  Henderson gjør en feil på midten, og Arsenal kan angripe raskt mot et enormt bakrom. Pépé setter stort fart og kommer helt alene med Adrián, men avslutningen er svak og går rett på ham. Returen får Henderson avverget. Phew!
 37. VAR sjekker en potensiell rødt-kort-situasjon33'

  Spillet stoppes i et minutts tid til lett piping fra fansen når VAR undersøker en situasjon hvor det kan være snakk om rødt kort. Men så settes spillet i gang igjen uten noen kort.
 38. Like utenfor krysset Nicolas Pépé31'

  Alexander-Arnold passeres og Arsenal angriper fort. Ballen havner etter hvert hos Pépé som bøyer ballen mot det lengste krysset fra utsiden av boksen. Godt forsøk, men like utenfor.
 39. Noen roligere minutter28'

  Liverpool har ståt svært høyt og presset Arsenal bortimot inn i egen boks, men gjestene forsøker å roe ned og holde på ballen en liten periode nå for å finne til hektene.
 40. Roper på frispark25'

  Henderson gjenvinner ballen flott, og Salah setter fart. Han passerer en før han takles rett utenfor boksen. Selv om Anfield og de røde spillerne roper på frispark, vinker dommer Taylor spillet videre.
 41. Lekker kroppsfinte Roberto Firmino23'

  En lang ball over til Robertson spilles videre til Mané på hjørnet av boksen. Han finner Firmino feilvendt, som med et glimrende hoftevrikk finter vekk oppasseren sin før han avslutter. Skuddet med venstrefoten er hardt og har god retning, men blir blokkert.
 42. Enorm gratis-sjanse for Mané Sadio Mané20'

  Ceballos presses ned mot eget hjørneflagg og slår en svak ball inn i boksen. Der står Mané riktig plassert, tar imot ballen og avslutter. Men skuddet reddes av Leno.
 43. Avslutning på mål Nicolas Pépé19'

  Pépé er involvert igjen når han tester venstrefoten fra 20–25 meters hold. Adrián redder uten problemer.
 44. Pépé truer bakrommet17'

  Arsenal-angriperen har markert seg i sin første Premier League-start. Nå spilles han frem på høyresiden, men Van Dijk står i veien.
  GettyImages-1169954709.jpg
 45. Arsenal bedre med nå13'

  Gjestene har hatt betydelig mer ballkontakt de par siste minuttene og forsøker stadig å true vertene med hurtige angrep.
 46. Kjempesjanse for Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang11'

  Adrián skaper problemer for eget lag når kommunikasjonen med Virgil ikke stemmer. Arsenal jager en ball i bakrom, og Van Dijk ser ut til å ha kontroll, men Adrián kommer stormende ut for å klarere. Utsparket havner hos gjestene, og med keeperen på halvdistanse forsøker Aubameyang å lobbe fra langt hold. Heldigvis for keeperen og de røde går ballen like utenfor.
 47. Sleivspark på The Kop Trent Alexander-Arnold (Georginio Wijnaldum)9'

  Trent slår inn en corner fra høyre, og Wijnaldum får ballen feilvendt i boksen. I noe ubalanse forsøker han å avslutte med venstrefoten på halvspretten, men treffer urent og skyter godt over og utenfor.
 48. Roter vekk en kontring7'

  Pépé presenterer seg når han utfordrer Van Dijk og setter fart mot et stort bakrom. Liverpool-stopperen henter ham opp igjen, og Arsenals rekordsignering nøler nok til at Robertson snapper ballen fra ham.
 49. Mange i boksen6'

  Trent legger inn fra høyre når det er mange røde i Arsenal-feltet, men gjestene får avverget.
 50. Rødt initiativ4'

  Liverpool har åpnet friskest uten å foreløpig skape noe etter innlegget mot Firmino.
 51. Finner nesten Bobby2'

  Robertson stormer fremover på venstresiden og slår lavt inn. Firmino er ikke langt unna å skli de røde i ledelsen, men pasningen er en halvmeter for lang.
  GettyImages-1169954593.jpg
 52. Avspark!1'

  Vi er i gang!Arsenal vant myntkastet og valgte å bytte side. Dermed angriper Liverpool mot The Kop End i 1. omgang.
 53. Herlige spilleforhold0'

  Og kjempestemning!Sol og varmt på Merseyside denne ettermiddagen. You'll Never Walk Alone runger utover arenaen i sekundene før avspark.
 54. Lagene entrer banen0'

  Henderson leder de røde som kaptein for 100. gang i Premier League.
 55. Før kampen

  Lagene som toppet tabellen etter to runder møtes på Anfield i kveld.

  De helrøde ønsker å opprettholde sin eminente hjemmestatistikk med 41 strake uten tap på Anfield i Premier League, mens Arsenal vil forsøke å revansjere de svake resultatene foran The Kop de siste sesongene, med tre rap på rad og uten seier siden 2012.

  Klopp bekreftet fredag at det ikke har kommet noen nye skader siden sist, og laget har for første gang denne sesongen fått en hel treningsuke fra forrige kamp til denne.

  Matip danner stopperparet med van Dijk, og Fabinho, Wijnaldum og Henderson utgjør midtbanen.

  Liverpool: Adrián, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Henderson, Mané, Firmino, Salah.

  Benk: Kelleher, Milner, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Shaqiri, Origi.

  Arsenal: Leno, Maitland-Niles, David Luiz, Sokratis, Monreal, Guendouzi, Xhaka, Willock, Ceballos, Pépé, Aubameyang.

  Benk: Martinez, Mkhitaryan, Lacazette, Torreira, Chambers, Nelson, Kolašinac.

  Gjestene fra London vant 1–0 i Newcastle i ligaåpningen, og fulgte det opp med 2–1 mot Burnley hjemme sist.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.11.2019 kl 15:24

Både Salah og Robertson mister lørdagens kamp

Duoen sliter med ankelskader.

+
20.11.2019 kl 13:18

Se så langt de har kommet på Liverpools nye treningsanlegg

Neste sommer skal Liverpools spillere få boltre seg på dette anlegget.

+
20.11.2019 kl 10:40

– En uforglemmelig kveld

Gini Wijnaldum om hattricket.

+
20.11.2019 kl 10:02

– Pappa, jeg vil dra på kamp igjen i morgen og score

Mohamed Salah om hvordan datteren hans reagerte på å få applaus på Anfield etter sesongens siste hjemmekamp.

+