Hinter til startplass på Anfield

Nicolas Pépé kan få sin første Premier League-start lørdag kveld.

22. aug 2019 kl 18.31 Marius Rabben

Liverpool var blant klubbene 24-åringen ble kraftigst linket til i sommervinduet, men han ble heller Arsenals dyreste signering noen gang for 72 millioner pund.

Etter å ha fått to innhopp så langt i sesongen, ligger den raske kantspilleren an til å få sin første Premier League-start når Jürgen Klopps mannskap tar imot The Gunners lørdag kveld.

– Stadig bedre

pressekonferansen foran kampen skryter Arsenal-manager Unai Emery av storsigneringens utvikling gjennom de første ukene i London-klubben.

– Det viktigste er å hjelpe ham og familien med å føle seg bra her, sier spanjolen.

– Nå har han trent med oss i tre uker. Han hadde ikke pre-season her, men han føler seg stadig bedre. For eksempel spilte han 15 minutter i Newcastle, så 45 minutter mot Burnley sist.

LINKET TIL LIVERPOOL:
LINKET TIL LIVERPOOL:  Pépé dukket hyppig opp i Liverpool-ryktebørsen denne sommeren, men dro heller til Arsenal som punget ut rekordhøye 72 millioner pund.

– Jeg synes prestasjonene hans gradvis blir bedre. På lørdag er han muligens klar for flere minutter, forteller Emery.

– Avgjørelsen tar jeg på fredag, men fremgangen hans har virkelig vært positiv. Den viktigste biten av tilpasningen er å hjelpe ham med å føle seg hjemme med oss.

Ungt lag

Pépé er blant en rekke unge talenter som får spilletid i Arsenal-leiren. I tillegg til Ainsley Maitland-Niles (21) på høyrebacken og Reiss Nelson (19) på kanten besto midtbanen mot Burnley forrige helg av Dani Ceballos (23), Matteo Guendouzi (20) og Joe Willock (fylte 20 denne uka).

Mange av ungguttene vil ventelig også spille mot de helrøde i helga.

– Vi har mange unge spillere, og de kan utvikle seg mye, sier Emery.

Se høydepunktene fra Arsenals seier over Burnley her.

– Vi skal hjelpe dem og pushe dem. De må opp på nye nivåer, og vi er her for å hjelpe dem og gi dem muligheter.

– Stor test for begge

Arsenal har ikke slått Liverpool så lenge Jürgen Klopp har vært i klubben. Sju forsøk har endt med fire røde seire og tre uavgjort. På Anfield har vertene vunnet tre på rad mot londonerne: 5–1, 4–0 og 3–1.

– Det er en stor utfordring. Hver kamp er det, og for oss handler det om å være best mulig forberedt. Planen er å fortsette å skape sjanser på vår måte og med vår spillestil. Vi må være solide, og vi får også igjen noen spillere fra skader, fortsetter Emery.

– Jeg tror vi nærmer oss at alle er spilleklare, men vi trenger litt mer tid. Foran lørdagens kamp er stemningen her god.

– Det kommer til å bli annerledes enn i Burnley-kampen, for lagene er forskjellige. De kommer til å være krevende taktisk, men vi ønsker å spille på vår måte og vise hvor vi står nå. Dette er en stor test for begge lag.

Toppduell

Det er nummer én og to på tabellen som møtes på Anfield denne helga. Liverpool leder på bedre målforskjell etter de to åpningsrundene, og sju lag ligger tett bak med fire poeng.

NUMMER ÉN MOT NUMMER TO:
NUMMER ÉN MOT NUMMER TO:  Liverpool og Arsenal er de eneste med full pott fra Premier Leagues to første runder. Lørdag møtes de på Anfield.

– Vi befinner oss i en veldig god posisjon, men vi har bare spilt to kamper, og vi skal gjennom 38 runder totalt. Så det er fantastisk at vi har muligheten til å ta 1.-plassen på lørdag, men vi vet at dette bare er begynnelsen.

– Vi kan være positive og optimistiske for denne kampen, og vi ønsker å vise oss frem mot dem, men vi vet det blir vanskelig, sier Arsenals manager.

– Gleder oss

Resultatene mot Liverpool de siste årene betyr ikke noe lenger nå, mener han.

– Hver kamp, hvert øyeblikk, hver sesong er forskjellig. Vi kan se på det som skjedde for ett–to–tre–fire år siden, men nå handler det om oss i dette øyeblikket, sier Emery.

– Anfield har en kjempeatmosfære med supporterne der, de er et godt lag og de ligger foran oss i utviklingen sin. De har en fordel på Anfield, men det gjelder ikke spesifikt mot oss, men mot alle. Vi må gjøre vårt beste for å komme dit med en god følelse, tenke at vi kan prestere kollektivt og individuelt, og ta vare på sjansene våre. Vi gleder oss til å dra dit og vise det.

Avspark mellom Liverpool og Arsenal lørdag er kl. 18.30 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]